Genç diş hekimleri Gaziantep’te buluştu 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç diş hekimleri Gaziantep’te buluştu 
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi ile Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) iş birliğinde düzenlenen “10. Ulusal Genç EDAD Sempozyumu”, GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Programın açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, sempozyumun düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür ederek, böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

EDAD Başkanı Dr. Selim Çömelekoğlu ise sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, öğrencilere Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vicdanlı hekimler olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Sempozyumun Gaziantep Üniversitesindeki yürütücüsü aynı zamanda Bilimsel Komite Başkanı GAÜN Diş Hekimliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Parlar Öz ise sempozyum programının, katılımcılara farklı bakış açıları kazandırmayı, mesleki vizyonlarını geliştirmeyi ve akademik anlamda ilerlemelerine katkı sunmayı amaçladığını dile getirdi.

Organizasyondaki emekleri nedeniyle görev alan tüm öğrencilere ve asistanlara teşekkür eden Doç. Dr. Özge Parlar, “Ayrıca her aşamada desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze, Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu’na ve katkıları için dekanlığımıza teşekkür ediyorum. Davetimizi kabul ederek bizlerle birlikte olan değerli konuşmacı hocalarımıza da ayrıca teşekkür etmek isterim. Bundan birkaç yıl önce EDAD tarafından aranarak Gaziantep’te bir sempozyum düzenleme fikri tarafıma iletilmişti.

O dönemde Sina hocamızla birlikte bu organizasyonu planlamış; ancak yaşanan deprem felaketi nedeniyle hayata geçirememiştik. Aradan geçen üç yılın ardından sevgili Orçun’un bu öneriyi yeniden gündeme getirmesiyle birlikte süreci bu kez büyük bir heyecanla başlattık. Çünkü bu sempozyumun, üniversitemiz ve özellikle öğrencilerimiz için hem bilimsel hem de sosyal açıdan önemli bir fırsat olduğuna inanıyorduk. Bu doğrultuda hazırladığımız programda, güncel bilimsel bilgilerin paylaşılmasının yanı sıra klinik uygulamalara doğrudan katkı sağlayacak deneyim aktarımını ön planda tuttuk. Katılımcıların farklı bakış açıları kazanabilecekleri, mesleki vizyonlarını geliştirebilecekleri ve akademik anlamda kendilerini ileriye taşıyabilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefledik. Aynı zamanda bu tür bilimsel platformların meslektaşlar arasında iletişimi güçlendirdiğine ve öğrencilerimiz için ilham verici bir ortam sunduğuna inanıyoruz” dedi. 

Bilimsel oturumların yanı sıra gala yemeği ve sosyal etkinliklerle de hep birlikte güzel anılar biriktirmeyi, yoğun tempoya kısa bir mola vererek keyifli vakit geçirmeyi planladıklarını söyleyen Parlar Öz, “Umarım sempozyum sonunda buradan hem bilimsel açıdan donanım kazanmış hem de keyifli vakit geçirmiş olarak ayrılırsınız. Ayrıca, 24-25 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı bilimsel buluşmanın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hemen ardından gerçekleşiyor olması bizler için ayrı bir anlam taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu kıymetli günün, geleceğimizin teminatı olan gençlere duyulan güvenin en güçlü simgelerinden biri olduğuna inanıyor; bilimin ışığında ilerleyen siz değerli genç meslektaş adaylarımızın da bu mirası en iyi şekilde taşıyacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

Genç EDAD Başkanı Mehmet Orçun Derinöz ise konuşmasında, hekim ve hekim adaylarının çocuklara yalnızca hasta olarak değil, sağlıklı bir geleceğin temeli olarak baktıklarını belirterek, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İstanbul merkezli, 1996 yılında kurulan üniversite öğretim üyeleri ile serbest diş hekimlerini bir araya getirerek diş hekimliği alanındaki akademik ve estetik gelişmeleri desteklemeyi hedefleyen bilimsel bir dernek olan Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) ile Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Dokumacıgil, Dr. Öğr. Üyesi Servet Bozkurt, Dr. Öğr. Üyesi İrem Karagözoğlu, Doç. Dr. Burçin Arıcan Alpay, Doç. Dr. Özge Parlar Öz, Prof. Dr. Nermin Demirkol, Doç. Dr. Mehmet Demirkol, Dr. Sina Saygılı yer aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te yine kaza: Tünel çıkışı kana bulandı Önceki Haber

Gaziantep'te yine kaza: Tünel çıkışı kan...

Başkan Şahin, çalışmaları yerinde incelediSonraki Haber

Başkan Şahin, çalışmaları yerinde incele...

Yorum Yazın

Eski Nizip Yolunda Can Pazarı! İlk Bilgilere Göre Ölü ve Yaralılar Var
Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu