Gazikonut'ta fiyat açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazikonut'ta fiyat açıklaması
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazikonut tarafından Güneyşehir bölgesinde 2 yıl önce cazip fiyatlarla yapılan 887 konutun ardından ikinci etapta yapılacak konutların fiyatlarına yönelik şikayetlere  Gazikonut tarafından açıklık getirildi. 

Memohaber.com'a gelen onlarca ihbarda, özellikle 3+1 konutların fiyat ve taksit ödemelerinin yüksek olduğuna dikkat çeken vatandaşlar bu konuda iyileştirme yapılmasını beklerken Gazikonut yetkilileri ise mevcut fiyatların 2 yıl önceki fiyatlarla kıyaslanmaması gerektiğini belirterek, 2 yıl içinde inşaat malzemeleri ve işçilik fiyatlarına gelen astronomik zamlara rağmen kendilerinin piyasa koşullarına göre çok cazip fiyatlar çıkardıklarını söyledi. 

Yeni yapılacak konutlarda 2+1 dairelerin 1 milyon 800 ile 1 milyon 990 bin  TL arasında olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu konutlar için 470 bin lira peşinat, aylık 15 bin lira taksit konuldu. 2 yıl sonra yapılacak tapu tesliminde ise kalan miktar peşin veya banka kredisiyle kapatılacak. 3+1 konutlarda ise 2 milyon 600 bin -2 milyon 800 bin TL  arasında. Burada da aylık taksitler 30 bin lira olarak görülmüş. Yine 24 ay sonrasında kalan para peşin veya krediyle kapatılacak. 2+1 daireler piyasaya göre nispeten uygun sayılır. Ama 3+1 dairelerde ödemeler çok yüksek. Asgari ücretle çalışan karı kocanın toplam geliri kadar taksit ödemesiyle ev sahibi olmak cok zor" şeklinde dert yandı.

ŞAHİN'DEN DESTEK İSTEDİLER 

Vatandaşlar, "Gazikonut Güneyşehir 2. Etap sözleşmesi için giden insanlara 470-650 bin peşinat, 17-20 bin taksit ödemeleri ve  TEFE ve TÜFE'ye göre artış yapılacağı bilgisi verilip, 1 hafta süre içerisinde karar aşamasında karşılarına gelmemiz söylendi. Fakat ne 1 haftada bu paraları çıkarabilecek dar gelirli aileler var, ne de bu taksitleri ödeyecek emekli ve asgari ücretli çalışanlarımız var. Bu konutlar dar gelirli aileler için yapıldı. Nasıl alacaklar? Mağduruz bu konuda, kim bize yardım edecek? Başkanımız Fatma Şahin'de destek bekliyoruz" dedi.

3+1 YERİNE 2+1 HAKKI

Gazikonut yetkilileri ise, 3+1 konut başvurusunda bulunan vatandaşların 2+1 konuttan yararlanabileceğine dikkat çekererk, "2 yıllık süre içinde demir, çimento, beton ve diğer inşaat maliyetlerine küresel piyasalar ve dövizdeki artış nedeniyle ciddi artış geldi. Gazikonut kâr amacı güden bir şirket değil, tek amacımız güvenli ve uygun konut üretmek. Ancak maliyetinin altına satış yapmamız mümkün değil. Burada 3+1 başvurusu yapan vatandaşlarımıza da 2+1 konut hakkı sağlama imkanımız var. Amacımız konut talebine yanıt verebilmek" dedi.

1000 KONUTA 61 BİN BAŞVURU
Bin konutluk projeye 61 bin başvuru yapıldığını anımsatan yetkililer, "Piyasaya göre fiyatlarımız uygun. Basvurucuların içinde sadece asgari ücretliler için koşullar zor ama 2 kişinin çalıştığı bir hanede vatandaşlarımız bu koşullarla 2+1  daire sahibi olabilirler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 16
    KIZGIN
İl Sağlık Müdürlüğünde “İlk Yardım Ve Temel Yaşam Desteği” EğitimiÖnceki Haber

İl Sağlık Müdürlüğünde “İlk Yardım Ve Te...

Şehitkamil Belediyesi, İbrahimşehir Aba Güreşi Sahası’nı yenilediSonraki Haber

Şehitkamil Belediyesi, İbrahimşehir Aba...

Haber Yorumları

  • İbrahim güngörmez08-06-2024 22:04

    Bir askeri ücretli çalışan nasıl ödesin bu fiyatı yazık ki insanlarının hayalleri yıkamaktan başka bir şey değil bu bu sömürgelik dağın başına ev yapılıyor sözde dar ğelirli kişiler icin ama iş fiyata gelince milyonlar havada uçuyor Fatma Şahin bu konuya el atması gerekiyor en azından anlaşmalı bankalarla bu mağdur insanlara düşük bir faiz indirimi veya elden taksit imkanı yapmalı

  • Yunus07-06-2024 19:31

    İki kişinin çalıştığı bı aile 2+1 evi rahatlıkla oduyebilir demiş bunu diyen kişi o zaman başvuru yapanlar iki kişinin çalıştığı bı aile başvuru yapabilir diye şart koysaydı suç Gaziantep halkı olarak bizde

  • Emin Doğan07-06-2024 12:35

    Allah aşkına bunlar emekliler asgari ücretliler ve dar gelirliler için bu yaptıkları saçmalık o fiyata devlet nezdinde ev olur mu işi ticarete dökmüşler saçmalık resmen bir asgari ücretli o peşinatı ve evi alması yalan olur devlet büyüklerinden bu işe bir el atılması gerekiyor bu böyle olursa kimse alamayacak bu büyük tepki gösterecekler Gaziantep büyükşehir belediyesine ...

  • Zaza07-06-2024 10:26

    İki kişi çalışan niye dağ başından ev alsın? Dağ başına ev yapıyorsunuz sonra iki kişi anca ödeyebilcegi fiyat çıkarıyorsunuz. Siz arsaya para vermiyorsunuz, neden bu kadar yüksek fiyat çıkarıyorsunuz? Rant kapısı oldu size?

  • İbrahim07-06-2024 08:34

    Gazikonutda 1 etapta ev çıkmıştı yaklaşık 2 yıl oldu bizden evlerin parasını sözleşmede kredi kullandırdılar eve geçmeden bu ay 20. Ay ödemesini yapıyorum hem kredi hemde kira ödüyoruz çok zorlanıyoruz Seçimden önce evlerin anahtarlarını teslim ettiler Mayıs başımda evlerine geleceksiniz diye sözleşme imzaladılar hazıran oldu daha evlerimize geçemedik ve evleri giremiyorz seçim zamanında gösteriş için anahtar teslim ettiler

  • Guneysehir gibi bir yer nerde olduğu belli değil fakir fukaraya size ev yapacam diyor dar gelirliye in yok çin yok dağ başı merkeze 40 km mesafede olan 2-1daireye 1800 TL 3+1daireye 2800 TL diyor .şehir merkezinde bu fiyatlara ev var . İşi ticarette dökmüslerKaynak Linki = https://www.memohaber.com/haber/gazikonutta-fiyat-aciklamasi-67679

  • Yasemin06-06-2024 19:47

    Gaziantep Gazikonut Güneyşehir 2. Etap sözleşmesi için giden insanlara 470-650 bin peşinat, 17-20 bin taksit ödemeleri artı TEFE ve TÜFE'ye göre artış yapılacağı bilgisi verilip, 1 hafta süre içerisinde karar aşamasında karşılarına gelmemiz söylendi. Fakat ne 1 haftada bu paraları çıkarabilecek dar gelirli aileler var, ne de bu taksitleri ödeyecek emekli ve asgari ücretli çalışanlarımız var. Bu konutlar dar gelirli aileler için yapıldı. Nasıl alacaklar? Mağduruz bu konuda, kim bize yardım edecek? Fatma şahin başkanımızdan, destek bekliyoruz.

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi