Gaziantep'te Sağlığında sözleşme heyecanı: Kimler gidiyor !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te Sağlığında sözleşme heyecanı: Kimler gidiyor !
Abone ol
Sağlık Bakanlığı teşkilatında yönetici olarak görev yapan İl ve ilçe müdürü, Başhekim, Başhekim yardımcısı, Hastane Müdürü ve müdür yardımcısı kadrolarında bulunan yöneticilerin 2 yılda bir yenilenen sözleşme dönemi geldi. Gaziantep’te de 180 yöneticiden yarısının sözleşmesi 14 Temmuz tarihi itibariyle sona eriyor. 

Gaziantep sağlık ve siyaset camiası bu aralar harıl harıl  yeni yapılacak sözleşmelerde kimlerin görevlerine devam edeceğini, kimlerin sözleşmesinin yenilenmeyeceğini veya sözleşme için yeni isimler olup olmayacağını konuşuyor. 

Sözleşme süreci öncesinde Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı, yöneticilerin Genel Bilgi Tarama (GBT) kayıtları, sicil durumları, performansları ve görev süresince yaptıkları çalışmaları dikkat alarak imza atıyor. 

17 bin sağlık çalışanının görev yaptığı Gaziantep’te 180 sözleşmeli idareci bulunuyor. Bunların yarısının sözleşmesi 14 Temmuz’da sona eriyor. Bu kurumlar hangileri? 14 kamu hastanesi, 3 Ağız Diş Sağlık Merkezi, 9 ilçe sağlık müdürlüğü ve il  sağlık müdürlüğü olmak üzere 27 kurumdaki yöneticilerin görevleri devam edecek ya da yerlerine yenileri atanacak. 

Sağlık Müdürlüğü, bugünden itibaren sözleşmesi bitecek olanlardan CV isteyecek. Bu belgeler incelendikten sonra liste Sağlık Bakanlığına gönderecek. Ardından Sağlık Müdürlüğü isimleri kuruma davet ederek sözleşme yapacak. 

Sağlık Müdürlüğü değerlendirme yaparken liyakat ve buna benzer kriterlere göre inceleyip sık dokuduktan sonra görüşlerini bakanlığa iletecek. Bakanlık da gelen belgeler üzerinde gerekli incelemeyi yaptıktan sonra nihai kararı verecek. 


Bu arada AK Parti ve MHP milletvekilleri ile il başkanlarının birlikte oturup nihai kararı birlikte verecekleri konuşuluyor. 

Kamuoyunun beklentisi, sendikaların “Bu benim adamım” demesiyle değil de gerçekten vatandaşa hizmet edecek, dürüst ve çalışkan insanlardan olması.

Hastanelerde Başhekim, Başhekim Yardımcısı, müdür ve müdür yardımcılarında uzun süre görev yapanların, mesleki deformasyon oluştuğu yönündeki endişeler nedeniyle bakanlığın teşkilatı gençleştirmeyi sağlayarak yeni yönetici yetişmesinin önünün açılması için uzun yıllar aynı görevde kalan isimlerin yerine kurumdan genç ve heyecanlı isimlerle sözleşme yapılması yönünde beklentiler bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te araç yangını! Otoyolda cayır cayır yandılar Önceki Haber

Gaziantep’te araç yangını! Otoyolda cayı...

Gaziantep'te yürek yakan olay! Daha ömrünün baharındaydı Sonraki Haber

Gaziantep'te yürek yakan olay! Daha ömrü...

Yorum Yazın

MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı