
Gaziantep'te soğuk hava nedeniyle soba yakılan bir evde kuzeyden esen rüzgarın da etkisiyle zehirlenen bir kişi hastaneye kaldırıldı.
Nizip ilçesinin Uluyatır Mahalalesi Cami sokakta meydana gelen olayda, soğuk hava nedeniyle yakılan sobadan, rüzgar nedeniyle sızan karbonmonoksit gazı içerde bulunan bir kişiyi zehirledi. Yakınlarının durumu anlaması üzerine 112 Acil Yardım Hattına bilgi verildi
Eve gelen Acil Sağlık ekipleri zehirlenen kişiyi ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı.
Meteoroloji yetkilileri, aniden düşen hava sıcaklıkları nedeniyle kırsal bölgelerde soba kulanan vatandaşları zehirlenmelere karşı uyardı. Yetkililer, soba yakılırken boru ve baca temizliğine dikkat edilmesinin önemine dikkat çekerek, aşırı rüzgarlı havalarda bacaların mıtlaka kontrol edilerek uyku öncesi sobanın mutlaka söndürülmesi uyarısında bulundu.
Kaynak:Haber Merkezi
Yorum Yazın