Gaziantep'te kule vincinde intihar girişimi! Yürekleri ağızlara getirdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te kule vincinde intihar girişimi! Yürekleri ağızlara getirdiler
Abone ol
Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir kamu kurumuna ait inşaatta kule vinç operatörü olarak çalışan iki işçi, taşeron firmadan maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kule vincin tepesine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Olay, çevredeki vatandaşların fark etmesi üzerine 112 Acil Servis ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Nizip İtfaiyesi ekiplerine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alarak durumu kontrol altına aldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmelerin ardından yetkililer, işçilerin maaşlarının en kısa sürede yatırılacağına dair söz verdi. Bu garantinin ardından kule vinçte bekleyen iki işçi ikna edilerek aşağı indirildi.

İşçilerin Durumu İyi

İntihar girişiminde bulunan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir yaralanma ya da başka bir sorun yaşanmadığı bildirildi. Ancak olay, inşaat sektöründe çalışan taşeron işçilerin yaşadığı hak kayıplarını bir kez daha gündeme getirdi.

Soruşturma Başlatıldı

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Taşeron firmanın maaş ödemelerini neden aksattığı araştırılırken, sorunun çözümü için yetkililerin devreye girdiği ifade edildi.

Vatandaşlardan Destek ve Tepki

Olay anında bölgedeki vatandaşlar hem itfaiye ekiplerine destek verdi hem de yaşanan mağduriyete tepki gösterdi. Çalışanların haklarının korunması için daha sıkı denetimler yapılması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, bu tür durumların tekrarlanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

Uzmanlar Uyarıyor

Uzmanlar, ekonomik sıkıntılar ve işçi haklarının ihlali gibi nedenlerin benzer olaylara zemin hazırladığını belirterek, işçi ödemelerinin aksatılmaması ve işçilerin haklarının güvence altına alınması gerektiğini vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te 105 bin 757 adet sahte ilaç ele geçirildiÖnceki Haber

Gaziantep'te 105 bin 757 adet sahte ilaç...

CHP’li Melih Meriç: Vatandaşın Dayanma Gücü Kalmadı!Sonraki Haber

CHP’li Melih Meriç: Vatandaşın Dayanma G...

Yorum Yazın

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü futbol takımı çeyrek finale yükseldi
GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi’nde Görev Değişikliği
Zirai Don Uyarısı: Gaziantep'te Çiftçilere Tedbir Çağrısı
Gaziantep'te 18 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Zaferin anısına fidan diktiler
HKÜ'de "Ramajam" heyecanı
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari uyuşturucu taciri yakalandı
Şahinbeyli öğrenciler İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı
Doğan, iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
Gaziantep'te 62 adet sikke ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te bayram öncesi fahiş fiyat denetimleri sürüyor
Uzm. Psikolog Elif Türkyiğit, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Milletvekili Bakbak: Milletimizle gönül bağlarımızı pekiştiriyoruz
Akrabaların kavgasında kan aktı: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Erkek cinayeti: Kocasını tabancayla vurarak öldürdü!
Ramazan Ayı’nda çocuklar için Hacivat Karagöz Şenliği’ne yoğun ilgi
Medıcal Poınt Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, Narsizmi Anlatıyor
GAÜN Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden Huzurevi Ziyareti
GİBTÜ’den Pulmoner Rehabilitasyon Haftasında Farkındalık Etkinliği
Gaziantep’te parkta korkunç infaz!