Gaziantep'te inşaat kazalarında artış var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te inşaat kazalarında artış var
Abone ol
Gaziantep'te çalıştığı inşaatın 5. katından düşen işçi yaşamını yitirdi. 

Şehitkamil ilçesindeki Kuzeyşehir toplu konut bölgesindeki şantiyede meydana gelen olayda, Şanlıurfa Ceylanpınar nüfusuna kayıtlı Casim Karataş (35) henüz bilinmeyen bir nedenle çalıştığı inşaatın 5. katından yere düştü.
Ağır yaralanan Karataş'ı yerde kanlar içinde gören arkadaşları durumu 112 Acil Yardım hattına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen gelen sağlık ekipleri Karataş'ı ambulansla hastaneye kaldırdı. Yoğun bakım ünitesine alınan Karataş bir gün sonra kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Cumhuriyet savcılığı soruşturması devam ederken bu olayla ilgili bilirkişi raporunun soruşturmasında meydana gelen yüksekten düşme olayında işverenin yüksekten düşmeyi önleyici toplu ve bireysel korunma önlemleri alıp, almadığı çalışanlarına çalışma sırasında emniyet kemeri kulandırıp kullandırtmadığı, çalışanlarını çalışma sahasında yeterince denetleme ve gözetleme yükümlülüğünü tam olarak yerine getirip getirmediği konusu araştırılacak.

İŞ GÜVENLİĞİ SİCİLİMİZ KÖTÜ

İş güvenliği uzmanlarına göre Türkiye’nin iş kazaları ve meslek hastalıkları açısından dünyada üçüncü, Avrupa’da ise birinci olmak gibi kötü bir sicile sahip olarak görülüyor.

ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR 
Genellikle inşaatta çalışan işçilerin gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı için öldüğünü dile getiren iş güvenliği uzmanları, "Siz yeterli güvenliği almazsanız onuncu kattan aşağı düşen insan elbette ölür. O insanlar ölmemesi için tedbir almak gerekir. Yaşam halatına bağlanmış emniyet kemeri takmadan oraya çıkan işçi ölüme davetiye çıkarmaktadır. İş hayatını gelişmiş ülkelerdeki gibi sıfır iş kazası, sıfır ölüm şekline çevirmeye çaba göstermemiz lazım. Bunun için önce işverenler işyerlerinde her türlü tedbiri almak zorundalar" diyor.

GAZİANTEP VERİLERİ NET DEĞİL

Son zamanlarda Gaziantep’te iş kazaları hızla devam ederken ne gibi tedbir alınıp önlem önlem alınıp alınmadığı ise merak konusu. İş kazalarıyla ilgili yeterli denetimler yapılıyor mu yapılmıyor mu bu konuda açıklanan veriler de yeterli aydınlatmayı sağlamıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te iş yerine ateş açan 3 şüpheli yakalandıÖnceki Haber

Gaziantep’te iş yerine ateş açan 3 şüphe...

Gaziantep ve Mersin’de dolandırıcılık operasyonu: 11 gözaltıSonraki Haber

Gaziantep ve Mersin’de dolandırıcılık op...

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı