Gaziantep’te başarılı öğrencilere sınav hazırlık desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep’te başarılı öğrencilere sınav hazırlık desteği
Abone ol
Gaziantep’te, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan başarılı ve maddi imkanı kısıtlı öğrencilere kaynak desteği sağlanacak.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Lise ve Üniversitelere Giriş Sınavlarına Hazırlık Amaçlı Eğitime Destek İş Birliği Protokolü" imzalandı.
Protokol törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bedriye Soku katıldı.
Protokol kapsamında, Gaziantep’te yaşayan ve MEB’e bağlı okullarda eğitim gören ortaokul 8. sınıf ile lise 12. sınıf öğrencileri için kapsamlı bir destek programı hayata geçirilecek. Akademik başarı düzeyi yüksek ancak maddi imkanları yetersiz öğrenciler, lise ve üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sınav kitapçığı, yardımcı kaynak kitap ve ihtiyaç halinde basılacak ek kitapçıklardan ücretsiz yararlanacak.
Büyükşehir’den 512 bin kaynak desteği
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında öğrencilere toplam 480 bin deneme sınavı ve 32 bin soru bankası dağıtacak. Daha önce TYT ve AYT’de Türkiye birincisi çıkarmış olan Gaziantep’te, bu destekle öğrencilerin başarılarının artırılması hedefleniyor.
"Eğitim şehri olmak tesadüf değil"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, imza töreninde yaptığı konuşmada eğitime verilen desteğin önemine dikkat çekti. Şahin, "Eğitim şehri olmak tesadüf değil. Gaziantep’te binlerce kitap dağıtıldı, kütüphaneler açıldı. Biz 8. ve 12. sınıf öğrencilerine beş kez ölçme sınavı yapıyoruz. Böylece çocuklar zayıf yönlerini görüp kendilerini geliştirebiliyor. Bir öğrencimiz ilk sınavla beşinci sınav arasında başarı seviyesini yüzde 25 artırdığını söyledi. Bu çok değerli bir sonuç. Maliyetli ama doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Ayrıca öğrencilerin isteğiyle sorular daha zor hazırlanacak. Böylece gerçek sınava daha iyi hazırlanacaklar. Bu protokol hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
"Öğrenciler bizim en büyük sermayemiz"
Gaziantep Valisi Çeber, uygulamanın öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Deneme sınavları öğrencilerin hem durumlarını görmesini hem de kendilerini geliştirmesini sağlıyor. Yıllardır yapılan bu çalışmalar öğrencilerimizin memnuniyetini kazanmış durumda. Gaziantep’in başarılarında Büyükşehir Belediyesi’nin ve Milli Eğitim’in ortak çabası büyük rol oynuyor. Öğrenciler bizim en büyük sermayemiz. Bu nedenle yapılan bu iş çok kıymetli. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"Protokolü imzalamaktan mutluluk duyuyoruz"
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Soku ise protokolün hayırlı olmasını dileyerek, "2025-2026 yılı lise ve üniversitelere hazırlık destek amaçlı iş birliği protokolünü imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Katkılarından dolayı Valiliğimize ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te “Öğrenci Dostu Şehir” Protokolü İmzalandıÖnceki Haber

Gaziantep’te “Öğrenci Dostu Şehir” Proto...

Öztürkmen: Dünya Antep fıstığına hayranken, biz ABD’li çiftçinin fıstığına mahkûm olacağızSonraki Haber

Öztürkmen: Dünya Antep fıstığına hayrank...

Yorum Yazın

Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti