Gaziantep’te 249 gram altın çalan yankesiciler 1 saatte yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep’te 249 gram altın çalan yankesiciler 1 saatte yakalandı
Abone ol
Gaziantep’te adım adım takip ettikleri kadının çocuğunu ameliyat ettirmek için bozdurmaya götürdüğü altınları yankesicilik yöntemiyle çalan 2 kadın, polis ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla yakalandı. Tutuklanan 2 kadının yankesicilik anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 15 Ocak'ta Şahinbey ilçesi Gaziler Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, rahatsızlığı bulunan çocuğunu ameliyat ettirmek isteyen S.B. (45), başka birinden 249 gram altın borç aldı. Borç aldığı altınları bozdurmak isteyen S.B., kuyumcularda fiyat araştırması yaparken 2 kadın tarafından takip edilmeye başlandı.

Yankesicilik anları kamerada
Borç aldığı 249 gram altını bozdurmak isterken adım adım takip edilen talihsiz kadın, kendilerini çarşafla kamufle eden A.G. (24) ve A.G. (25) isimli iki kadın tarafından sıkıştırıldıktan sonra yaklaşık 1 milyon 360 bin TL değerindeki altınları yankesicilik yöntemiyle çalındı. Şüpheli kadınlar altınları çaldıktan hemen sonra olay yerinden kaçtı. Yankesicilik anları ise çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

1 saat içinde yakalandılar
Kamera kayıtlarını mercek altına alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin olay öncesi ve sonrasındaki tüm hareketlerini saniye saniye inceledi. Görüntülerde, yankesicilik olayını gerçekleştirmek için çarşafla geldikleri belirlenen kadınların, kaçış sırasında araca binmeden önce çarşaflarını çıkardıkları anlar da net şekilde tespit edildi. Şüphelilerin bu yöntemle kimliklerini gizlemeye çalıştıkları belirlendi.

İl dışına kaçmak isterken Nurdağı’nda yakalandılar
Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, tespit edilen şüpheli 2 kadını yakalamak için çalışma başlattı. Altınları çalan kadınların il dışına kaçmaya çalıştığını belirleyen ekipler, Nurdağı’nda düzenledikleri operasyonla 2 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Şüpheli kadınların çaldığı altınlar ise eksiksiz ele geçirilerek sahibine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı. Şüpheli kadınlar ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te ev yangını: Alevlerle uyandılarÖnceki Haber

Gaziantep'te ev yangını: Alevlerle uyand...

Annesinin kabul etmediği kuzuyu keçiler sahiplendiSonraki Haber

Annesinin kabul etmediği kuzuyu keçiler...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi