Gaziantepli öğrenciler yeni kitapları ile buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantepli öğrenciler yeni kitapları ile buluştu
Abone ol
Gaziantep Valiliği koordinesinde Büyükşehir Belediyesi’ nin desteği ile Eğitim Şehri Gaziantep’ in öğrencilerinin  okul kütüphanelerindeki kitap çeşitliliğini arttırmak amacıyla  400 bin kitap dağıtım lansmanı gerçekleştirildi.

Gaziantep Anadolu Lisesi’ nde gerçekleştirilen lansmana Gaziantep Valisi Davut Gül, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı.

Lansmanda konuşan Vali Davut Gül; “Daha önce Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ‘ Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor’ kitap okuma kampanyasını başlatmıştık. O dönemde genelde gazetelerin verdiği ansiklopedi tarzında, çocukların pek ilgisini çekmeyen yaklaşık 300 bin kitap vardı. Biz bu sayıyı 800 bine çıkardık. Bakanlığımızın projesi ile birlikte bu sayı 3 milyona ulaştı. Bu sene de 400 bin daha kitap dağıtacağız. Yaklaşık 15 milyon değerinde bütçesi olan kitaplar ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde. Amacımız kitabı olmayan, çeşitli nedenlerle kitaplara ulaşamayan, okullarımızda eğitim gören her yaştaki öğrencimizin seviyesine ve ilgi alanlarına hitap eden kitaplarla buluşmalarını sağlamak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’ de örnek olabilecek bir proje ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “ Çeşitli nedenlerle bulunduğum Gaziantep’ te büyük bir sürprizle karşılaştım. Burada bize kitap projesinden ve öneminden bahsettiler. Elbette bakanlığımızın öncülüğünde okullarda kütüphanesi olmayan okul kalmasın projemiz başlamıştı. Projemiz kapsamında okullarımızdaki kitap varlığımız 100 milyona ulaştı. Gaziantep Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’ nin ortak çalışması olan proje kapsamında alınan kitapları incelerken hayranlıkla baktım. Sevgili yarımlarımız, bu kitaplara sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Sizler okudukça manevi olarak kalkınmada gerçekleşecek. Projede emeği geçen herkese Bakanlığımız adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; “Çok özel bir okuldayız‘ Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor’ kampanyası ile başlattığımız okuma serüvenimize kitap bağışı ile devam ediyoruz. Biz okuyan bir medeniyetten geliyoruz. Bilgiyi elinde tutmak Dünyada söz sahibi olmak demektir. Dünya medeniyet tarihinde de dünya siyasetinde de bu böyledir. Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi bir coğrafyada yaşıyoruz.” dedi. Konuşmasında gençlere de seslenen Şahin; “ Biz geldik gidiyoruz. Daha adaletli daha sağlıklı bir dünyanın olabileceğini bize sizler göstereceksiniz. Tavsiyem her gün mutlaka kitap okuyun. Biz sizler için elimizden geldiğince kitap varlığınızı çeşitlendirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” sözleri ile konuşmasını bitirdi.

Lansman bitiminde protokol üyeleri öğretmenler odasına geçerek öğretmenler ile sohbet ettiler. 

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tır ile otomobil çarpıştı: 2’si ağır, 3 yaralıÖnceki Haber

Tır ile otomobil çarpıştı: 2’si ağır, 3...

Brezilyalı futbol efsanesi Pele hayatını kaybettiSonraki Haber

Brezilyalı futbol efsanesi Pele hayatını...

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti