Gaziantep Üniversitesi Hastanesi son teknoloji cihazlarla hizmet veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Üniversitesi Hastanesi son teknoloji cihazlarla hizmet veriyor
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi, tanı ve tedavi aşamasında kullanmak amacıyla bünyesine son teknoloji cihazlar kattı. 

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren göreve başladığı günden bu yana hastaneye kattıkları son teknoloji cihazlarla hastalıkların teşhis edilmesi, tedavi süreçlerinin yönetilmesi yönünde birçok yeniliğe imza attıklarına dikkat çekerek bünyelerine kattıkları yeni cihazlar hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, “Modern tıbbi cihazlar, hastalıkların teşhis ve tedavi sürecinde önemli bir rol oynuyor. Bünyemize dâhil ettiğimiz bu son teknoloji cihazlar hastalıkların daha erken aşamada tespit edilmesine ve daha etkili bir şekilde tedavi edilmesine olanak tanıyor” dedi.

Sağlık hizmeti kalitesini önemli ölçüde artırdıklarına dikkat çeken Eren, Son dönemde bünyemize kattığımız cihazlardan bir kısmı Radyoloji Ünitemizde yer almaktadır. Bu cihazlarımız son teknoloji ve Emar(MR) ve üst düzey ultrason cihazlarıdır. Radyoloji Anabilim Dalı bünyesine son sistem teknolojik yazılım ve donanımlara sahip 1.5 Tesla gücünde yeni bir MR cihazını ve dört adet üst düzey ultrasonografi cihazını hizmete sunmuş bulunmaktayız. Ayrıca 3 adet üst düzey ultrasonografi cihazı alım işlemini de başlattık” ifadelerine yer verdi.

Eren sözlerine, “Beyin cerrahisi ameliyatlarından kullanılmakta olan mikroskoplarımızı da yeniledik. Yaklaşık olarak 22 yıldır kullanılan mikroskopları son teknoloji mikroskoplarla yenileyerek modern tıbbi cihazlar listemize bir yenisini ekledik. Bu mikroskoplarımız sayesinde beyin ve omurilik tümörleri, beyin kanamaları ve beyin baloncuk ameliyatları daha ileri bir teknoloji ile yapılabilecek” şeklinde devam etti. 

Hastane olarak göz sağlığı alanında da tanı ve tedavide en güncel teknikleri uyguladıklarını vurgulayan Başhekim Eren, Göz Hastalıkları Kliniğimiz şehrimizin ve bölgemizin en önemli merkezleri arasında yer alıyor. Kliniğimizde tanı ve tedavide kullanılan mevcut cihazlara bir yenisini daha ekledik. Bu cihazımızı katarakt cerrahisinde, retina cerrahisinde ve argon fotokoagulasyon lazer tedavilerinde kullanmaktayız” şeklinde konuştu.

Bir yeni cihazı da Fizik Tedavi Ünitesi bünyesine kazandırdıklarını ifade eden Eren, “Yutma bozukluğu tedavisinde kullanmak üzere ünitemize bir cihaz temin ettik. Bu cihazımız ise yutma bozukluğu tedavisinde modern, etkili bir çözüm sunarak hastaların günlük yaşamlarında daha rahat ve güvenli beslenmelerine olanak tanımaktadır. Bu cihazı hastalara sunan bölgedeki tek merkez biziz” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş Resim Sergisi AçacakÖnceki Haber

Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş Resim...

Kapsayıcı şehirler: Yaşam Ayavefe'nin engelli dostu altyapı projeleriSonraki Haber

Kapsayıcı şehirler: Yaşam Ayavefe'nin en...

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı