Gaziantep protokolünden Bayram mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep protokolünden Bayram mesajı
Abone ol
Gaziantep protokolü Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kemal Çeber’in Ramazan Bayramı Mesajı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, paylaşma, kaynaşma ve yardımlaşma günü olan bir Ramazan Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar, milli birlik ve beraberlik hislerinin öne çıktığı, kardeşlik bağlarının pekiştiği özel günlerdir.

Anne, baba, komşu, dost ve akrabaların ziyaret edildiği, günlük hayatın getirdiği her türlü dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin terkedildiği, sevgiyle kucaklaşarak manevi iklimin yaşatıldığı günlerdir.

Gönülleri birleştiren, bizi birbirimize yakınlaştıran en önemli unsurlardan olan bayramlar, toplumsal yaşamda önemli bir yere sahiptir. Birlik ve beraberlik duygularını, insanı insan yapan değerleri daha da güçlendirmektedir.

Vatandaşlarımızın bayramlarını huzur ve güven içinde geçirmeleri ve sevinçlerimizin acıya dönüşmemesi için Valiliğimizce bütün tedbirler alınmıştır. Kolluk teşkilatlarımız, Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz ve ilgili kurumlarımız bayram süresince gerekli kamu hizmetlerini sürdürecektir.

Gaziantepli hemşehrilerimin Ramazan Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, bayram günlerinin sevinçlere ve mutluluklara vesile olmasını diliyor, bütün vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzur içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

 

BAKBAK: BAYRAMLAR SEVGİYİ ÇOĞALTMAK İÇİN BİR VESİLEDİR 

Gaziantep Milletvekili Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi Doç. Dr. Derya Bakbak, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rahmeti, bereketi ve mağfiretiyle manevi ikliminde huzur bulduğumuz Ramazan ayının ardından mübarek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Milletimizin ve İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. 

Bayram günleri milli ve manevi değerlerimizi daha çok hissettiğimiz özel zamanlardır. Bugünler birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek, kırgınlıkları gidermek, sevgiyi çoğaltmak, saygıyı esas kılmak adına bizler için önemli bir vesiledir. Geride bıraktığımız Mahalli İdareler Seçimleri vesilesiyle Ramazan ayı boyunca Gazi Şehrimizde vatandaşlarımız ile gönül birliğimizi sürdürdük, aynı sofra etrafında toplandık. Kalplere dokunma anlayışı ile birliğimizin ve beraberliğimizin pekiştirildiği, yardımlaşmanın artırıldığı bir bayram olmasını diliyorum. 

Milletimiz ile huzur içerisinde bu mübarek günlere ulaşmanın her ne kadar sevincini yaşıyor olsak da Gazze’de yaşanan vahşet dolayısıyla hepimizin yüreği buruk. Dualarımızı Gazze’deki masumlar için eksik etmeyelim. Hiçbir siyasi veya inanç merkezli bir anlaşmazlık bu denli bir vahşetin gerekçesi olamaz. Kaybedenin ve kazananın olmadığı bu vahşette insanlık, onurunu kaybetmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan Bayramı’nın Gaziantep’imize, milletimize ve tüm İslam alemine barış, huzur, esenlik getirmesini temenni ediyorum. Toplumun sağlığı, güvenliği ve huzuru için bayramı ailesinden, sevdiklerinden uzakta, görevi başında geçiren tüm emekçilere kolaylıklar diliyorum. 

 

ŞAHİN: “BAYRAMLARIMIZIN MANEVİYATININ MUHAFAZASI, GELECEĞE DAİR EN BÜYÜK GÜVENCELERİMİZDENDİR”

 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 Şahin mesajında, bayramlarımızın gönül köprülerinin kurulduğu, muhabbet bağının arttığı, yüreklerin sevgiyle coştuğu özel günler olduğunu vurguladı.

 Bayramların, aile olmanın getirdiği güven ve aitlik duygusunun doyasıya yaşandığı, kırgınlıkların, küskünlüklerin sona erdiği, aile büyüklerinin ve akrabaların ziyaret edildiği, gözbebeğimiz küçüklerimizin sevindirildiği, ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, gelenek ve göreneklerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının en güzel vesilesi olan özel günler olduğunu belirten Başkan Fatma Şahin, şunları kaydetti:

 “Bayramları anlamlı kılan, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel şekilde istifade etmesidir. Dolayısıyla acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır.

 Geçmişimizde çocuksu ruh halimizle kutladığımız bayramların coşkusunu korumak ve çocuklarımıza aynı coşkuyu aşılamalıyız. Bizi biz yapan en güzel değerlerimizden olan bayramlarımız ve getirdiği maneviyatın muhafazası geleceğe dair en büyük güvencelerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayram coşkusunun yürekleri sardığı bu güzel günlerin milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini yürekten diliyorum”.

 

Tahmazoğlu, Ramazan Bayramını kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Başkan Mehmet Tahmazoğlu, bayramların insanları birbirine yakınlaştırdığına dikkat çekerek, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerifi daha geride bırakarak bayrama ulaştık. Bu yıl, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla ibadete açtığımız Şahinbey Millet Camii’mizde Ramazan’ın manevi iklimini idrak ettik. Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla herkesi camimizde görmek bizi çok mutlu etti. Camimiz doldu doldu taştı. Teravih namazı sonrası düzenlediğimiz Ramazan Sokağı ve kitap fuarıyla İstanbul’daki Ankara’daki o manevi coşkuyu burada da yaşadık hamdolsun. Biz, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerimize nakdi destek sağladık, aşevimiz aracılığıyla hasta, yaşlı, yemek yapamayan engelli bireylerimize yemek ikramında bulunarak mübarek Ramazan ayının bereketini ve paylaşma sevincini birlikte yaşadık. Bir bayrama daha kavuşmanın sevincini buruk da olsa yazıyoruz. Çünkü Gazze’de on binlerce kardeşimiz hala abluka altında. Lütfen dualarımızda onları unutmayalım, boykotlarımıza devam edelim. Ben, bu vesileyle başta Şehit ve Gazi ailelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor; birlik ve beraberlik içerisinde barışın egemen olduğu ve sevgi dolu nice bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN VEKİLİ ŞERBETÇİ’DEN BAYRAM MESAJI

AK Parti Gaziantep İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

“Birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ı güzel anılarla geride bırakıyor ve Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Vekili Şerbetçi, “Bayramlar barışın, sevginin ve hoşgörünün toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, kardeşlik duygularımızın güç kazandığı zamanlardır” şeklinde konuştu.

“BAYRAM HAVASINDA BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞADIK”

Başkan Vekili Şerbetçi, “Biz biliriz ki; bayram misafirperverliktir. Bu bayram da Gaziantepli hemşehrilerimiz ile beraber sevdiklerimize kavuşacak, onlarla kucaklaşacak; sevgimizi, ekmeğimizi ve soframızı paylaşacağız. 31 Mart yerel seçimlerinde demokrasinin, farklılıkların getirdiği güzelliğin ve beraberlik duygularının iliklerimize kadar hissettiğimiz bayram havasında bir seçim süreci yaşadık. Teveccüh göstererek bu süreçte bizimle yer alan, vatandaşlık görevini yerine getirerek oy kullanan her bir hemşehrimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de el ele gönül birliğiyle Gazi şehrimiz adına gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Öte yandan İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’de şehit ettiği  Filistinli kardeşlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Bölgemizin ve dünyanın en önemli sorunu haline gelen İsrail sorununun hak, hukuk ve adalet çerçevesi içinde çözülmesi için ülkemizin verdiği mücadele kararlılıkla devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine; sağlık, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, tüm güzelliklerin yine bizimle olacağı nice mutlu bayramlar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı olarak 9 Nisan 2024 Salı Arefe günü saat 11.00 ile 12.30 arası bayramlaşma programı düzenleyeceklerini kaydeden Şerbetçi, “Tüm hakkımızı ve değerli teşkilat mensuplarımızı bayramlaşma programımıza davet ediyorum” diye sözlerine ekledi.

 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer’den Ramazan Bayramı mesajı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, “Gazze’de yaşanan soykırım nedeniyle buruk bir bayram yaşayacak olsak da hiçbir zulüm ebedi değildir ve inanıyorum ki Rabbimiz tüm zalimlerin zulümlerini kendilerine çevirecektir.” dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, Ramazan Bayramı'nın başta Filistin’de olmak üzere dünya üzerinde akan kan ve gözyaşlarının durmasına zulümlerin ve katliamların son bulmasına vesile olmasını diledi.

“Hiçbir zulüm ebedi değildir” 

Ramazan Bayramını karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Göçer, “Büyük bir heyecan ve sevinç ile karşıladığımız yardımlaşma, paylaşma ve hayır ayı olan Ramazan-ı Şerifi içimiz burkularak uğurluyoruz. Allah bu mübarek günlerde yapılan tüm hayır ve ibadetleri kabul eylesin. Bu yıl Ramazan ayı bizim için ne yazık ki acı, keder, gözyaşı ve bir o kadar da mahzun geçti. Katil ve işgalci israilin Gazze’de sergilediği insanlık dışı katliamlar hepimizi derinden yaraladı ve yaralamaya da devam ediyor. Ancak hiçbir zulüm ebedi değildir. Umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. Canımızla, kanımızla ve malımızla ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Filistin halkına, kahraman mücahitlere, direnişe ve dirilişe selam olsun.” dedi.

“Bayramları hakiki manada bayram haline getirecek olan bizleriz” 

Göçer, “Rahmet, bereket ve merhamet ayı olan bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın hüznünü yaşarken, hep birlikte huzur ve güven içinde Ramazan Bayramını karşılamanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği, hoşgörünün yaygınlaştığı, mutluluk, dayanışma ve paylaşma günleridir. Bayramları hakiki manada bayram haline getirecek olan bizleriz. Öyleyse bayramın neşesini ve mutluluğunu herkesle paylaşalım. Paylaşarak iyi ve güzel olanı çoğaltalım. Acısı olanın acısını azaltalım, yükü olanın yükünü hafifletelim, derdi olanın derdine ortak olalım.” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlerimizi dualarımızda unutmayalım” 

“Bayramlar hatırlamaktır” diyen Göçer, “Bayramda anne babamızdan başlayarak aile büyüklerimizi ve dostlarımızı, akraba ve komşularımızı ziyaret edelim. Yetim, öksüz, garip ve kimsesizleri sevindirelim. Hastaların hatırını soralım, şifa bulmaları için dua edelim, yetimlerin yüreğine dokunalım, yaşlıların duasını alalım. Depremzedelerimizi yalnız bırakmayalım. Yüzümüzde beliren tebessümle, kalbimize doğan sıcaklıkla çocuklarımıza bayram neşesini tattıralım. Toplumsal birlik ve beraberliği sağlayan değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramını karşıladığımız bugünlerde başta Gazze olmak üzere zulüm altında inleyen İslâm beldelerinin tekrar barış yurduna dönüşmesi için ellerimizi semaya açalım ve kardeşlerimizi dualarımızda unutmayalım.” diye konuştu.

Göçer, “Yüce Rabbimizden başta Filistin’de olmak üzere dünya üzerinde akan kan ve gözyaşlarının durmasına zulümlerin ve katliamların son bulmasını diliyorum. Bu duygular ile başta il, ilçe, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımız olmak üzere tüm üyelerimizin, değerli Gaziantepli hemşehrilerimizin, tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, sağlık, mutluluk, huzur içinde nice bayramlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Halit Acar'dan Ramazan Bayramı mesajı
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, bayramların sevgi ve kardeşlik bağlarının pekiştiği, yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği günler olduğunu belirterek, tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, "Müslümanlar olarak rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ın ardından bayrama kavuşmanın huzuru ve sevincini yaşıyoruz. İnancımızda önemli yeri bulunan bayramlar, sevgi ve hoşgörü ikliminin hakim olduğu, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı, dostlukların pekiştiği, aile büyüklerinin, yaşlıların, hastaların, kimsesizlerin ziyaret edilerek gönüllerinin alındığı sevinç ve neşe dolu günlerdir" dedi.
Başkan Halit Acar, tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik gelmesi dileğiyle sözlerini sonlandırdı.

 

GTO BAŞKANLARINDAN BAYRAM MESAJI

“Toplumların en büyük zenginliği sevgi ve hoşgörüdür”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Ramazan Bayramı’nı yazılı bir mesaj yayımlayarak kutladı.

Mesajlarında; bayramların yardımlaşma ve dayanışmanın öne çıktığı, küslük ve dargınlıkların sona erdirildiği özel günler olduğunu belirten GTO Başkanları, Ramazan Bayramı’nın huzur ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunarak “Oruç, ibadet, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçirdiğimiz mübarek Ramazan ayının ardından Bayram’a sağlıkla kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Bayramların kardeşlik, sevgi, saygı, paylaşma ve dayanışma gibi ulvi duyguların ön plana çıktığı özel günler olduğuna dikkat çeken GTO Başkanları, mesajlarına şu şekilde devam etti:

“Kavga yerine sarılıp kucaklaşmayı, ayrılık yerine birlik ve beraberliği emreden bir kültürden gelen insanlar olarak biliyoruz ki bayramlar; iyiliklerin kötülüğü, barışın savaşı, doğrunun yanlışı, sevginin nefreti yeneceğinin en net ifadesidir. Yine bayramlar yapılan hataların affedilmesi, kırılan kalplerin onarılması, hayatımızda daha çok barış, daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda düşünmemiz için önemli günlerdir.

Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu Bayramı da her bayramda olduğu gibi bir fırsat olarak görmeliyiz. Barışı, kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü ve merhameti ne kadar çoğaltabilir ve hayata yayabilirsek dünya da o kadar güzelleşecektir. Tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşadığı bir dünya temennisiyle bütün hemşehrilerimizin ve İslâm âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, bütün dünyaya sevgi ve huzur getirmesini dileriz.”

 

OSB Başkanı Şimşek’ten Bayram Mesajı:

“Bayramlar, özlemle beklediğimiz müstesna günlerdir”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bayramın birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi güçlendirmesini ve insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Cengiz Şimşek mesajında, bayramların inancımızda ve kültürümüzdeki önemine dikkat çektikten sonra, şöyle devam etti:

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olmak olan Ramazan ayının ardından, bayrama ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Özlemle beklediğimiz müstena günler olan bayramlar, kırgınlıkları ortadan kaldırır, dargınları barıştırır, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirir. Bayramların özünde bir arada olmak, yardımlaşmak, paylaşmak ve gönülleri kazanmak vardır. Bu nedenle bayramda, komşularımızdan akrabalarımıza, hasta ve yaşlılardan aile büyüklerine kadar herkesi ziyaret ederek gönüllerini almak, bayram sevincinin paylaşılarak çoğalmasını sağlayacaktır. Unutmayalım ki, sevinçler paylaşıldıkça çoğalacak, üzüntüler paylaşıldıkça azalacaktır. Bu vesile ile milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan bayramını tebrik ederken, bayramın tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.”

 

GAİB KOORDİNATÖR BAŞKANI FİKRET KİLECİ’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci Ramazan Bayramı mesajı yayımladı. Mesajında bayramların birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında önemli bir rolü olduğunu belirten Kileci “Her günümüzün bayram gibi geçmesini, milli birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.” dedi.

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, yayımladığı mesajda milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Yaptığı açıklamada “Bu mübarek ayda oruçlarımızı hep birlikte açmanın huzurunu ve manevi havayı yeniden hissetmenin mutluluğunu yaşadık. Bir sofranın etrafında birleşebilmek, sahip olduklarımızı paylaşmak ve aramızdaki muhabbeti güçlendirmek yeniden nasip oldu. Millet olarak zor zamanlardan geçtiğimiz zamanlarda bayramların iyileştirici etkisini hissediyoruz. Ramazan Bayramı ile bu kardeşlik ve rahmet ayına hoşça bir nokta koyuyoruz fakat sahip olduğumuz birlik ve beraberliğimiz, paylaşma kültürümüz, geleneklerimize bağlılığımız Ramazan sofralarındaki gibi sürmeli ve bu her alanda devam etmelidir. Ramazan bereketinin yıl boyunca bölgemize ve ülkemize hâkim olmasını diler, bu bayramın da büyüklerimizin unutulmadığı, küçüklerimizin sevindirildiği ve geleneklerimizin yaşatıldığı güzel bir bayram olmasını dilerim.  Başta büyük fedakarlıklar altında sınırlarımızda ve sınırlarımız ötesinde vatanımızın birliği ve bütünlüğü için görevde olan güvenlik güçlerimiz, gazilerimiz, şehit ailelerimiz ve ihracat ailemiz olmak üzere tüm milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, her günümüzün bayram gibi geçmesini diliyorum. Bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle.” dedi.

 

Başkan Kadooğlu’ndan bayram mesajı

 Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

 “İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutlar, bayramın hayırlara vesile olmasını dilerim” diyen Başkan Celal Kadooğlu, mesajında, bayramların gerek inancımızda gerekse de toplumsal yaşantımızdaki önemine dikkat çekti. Başkan Kadooğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülke, millet ve İslâm âlemi olarak rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerifin sonunda bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar;  kardeşlik duygularımızı pekiştiren, birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren, yardımlaşma ve dayanışma ile sosyal barışı tesis eden müstesna zaman dilimleridir. Bu müstesna günlerin kıymetini bilmeli ve özüne uygun şekilde geçirmeliyiz. Aile büyüklerini, yaşlıları, akrabaları, dost ve arkadaşları, hastaları ve kimsesizleri ziyaret ederek gönüllerini almalı, çocukları da unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlıkla ve huzurla erişmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Mübarek bayramın, ülkemize, İslâm âlemine ve bütün insanlığa iyilik ve hayırlar getirmesini diliyorum.”

 

GAHİB Başkanı Kaplan’dan Ramazan Bayramı mesajı:

 “Tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk diliyorum”

 Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bayramın tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

 İslam alemi olarak bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan, “On bir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın ve mübarek Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ancak bugün başta Filistin olmak üzere dünyanın birçok yöresinde savaş ve şiddetin devam etmesinden dolayı Ramazan Bayramını buruk şekilde kutluyoruz” diye konuştu.

Bayramların birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek toplumsal barışa önemli katkı sağlayan müstesna günler olduğuna dikkat çeken Başkan Kaplan, şöyle devam etti: “Bayramlar, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve kötü duyguların son bulduğu, sevgi, barış ve kardeşlik gibi duyguların güçlendiği özel günlerdir. Bu nedenle bayramları anlamına uygun olarak kutlamak gerekir. İnancımızda önemli yeri bulunan Ramazan Bayramında aile büyüklerimizi, eş, dost ve akrabalarımızı, hastaları ve bilhassa da kimsesizleri ziyaret etmeli, onların gönüllerini almalı ve çocukları sevindirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutlarken, bayramın tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

 

Başkan Mehmet Çıkmaz’dan bayram mesajı:

“Bayram birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli”

 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz,  Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Bayram coşkusu ve bereketinin hayatın her alanına yansıması temennisi ile Ramazan Bayramınızı kutlar, tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini dilerim” dedi.

Başkan Mehmet Çıkmaz mesajında, “Müslümanlar olarak rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı tüm fazileti ve feyziyle geride bırakırken, bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Mübarek Ramazan Bayramının ülkemizin huzuruna ve birliğine katkı sağlamasını, başta Filistin olmak üzere dünyanın farklı yörelerindeki savaşların, şiddetin sona ermesine ve akan kan ve göz yaşlarının durmasına vesile olmasını diliyorum “ diye konuştu.

Başkan Çıkmaz, şöyle devam etti: “Dinimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri bulunan bayramlar aynı zamanda bizleri birbirine yakınlaştıran, kırgınlık ve küskünlükleri ortadan kaldıran özel günlerdir. Bu nedenle de bayram sevincini ve coşkusunu ailemizle, büyüklerimizle, komşu ve akrabalarımızla, yaşlı, hasta ve kimsesizlerle doyasıya yaşamak birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize önemli katkı sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle  milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

 

Kubba’dan Ramazan Bayramı mesajı
 Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba, Ramazan Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Kubba, yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında, “Büyük bir manevi huzurla idrak edilen ramazan ayının ardından, mübarek bayram günlerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan Bayramı’nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milleti iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

NTO Başkanlarından Ramazan Bayramı Mesajı

Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt yayımladıkları mesajda, “Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı geride bırakmaya hazırlanırken, bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içindeyiz.” dediler.

Ramazan Bayramı’nın dostluğun, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekişmesine vesile olmasını dileyen NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Bayramlar sevgi, dostluk, kardeşlik ve hoşgörü duyguları ile sevinç ve mutluluğun paylaşılarak çoğaldığı müstesna günlerdendir. Bu özellikleri ile insan olmanın yüceliğiyle birleşen bayram sevinçlerimiz geleceğe yönelik umutlarımızı yeşertmekte, birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirmektedir. Bayramlarda önce en yakınlarımızdan başlayarak; akraba, komşu, yoksul ve ihtiyaç sahibi insanları ziyaret ederek çocuklarımızı sevindirmeli ve mutluluklarına ortak olarak bayram gününde onların gönüllerini almalıyız. Ülkemizin refah içinde olması ve hedeflerine ulaşması ancak birlik ve beraberlikten geçmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiçbir engel bulunmamaktadır. Ramazan ayı, birlik ve beraberlik içinde bir millet olmamız için bizlere ayrı bir fırsat sunmaktadır. Bayram ile birlikte coğrafyamızda ve tüm dünyamızda yeni bir sürecin başlamasına, gözyaşı, kan ve şiddetin durmasına, tüm İslam âleminin barış, birlik ve huzuruna vesile olmasını diliyor, üyelerimizin, Nizipli hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

 

GTB BAŞKANLARI RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

 Bayramların toplumsal birlik ve beraberliği pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularını arttıran müstesna günler olduğunu kaydeden GTB Başkanları, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Ruhumuzu aydınlatan rahmet ve bereket iklimi mübarek Ramazan-ı Şerifi geride bırakarak, gönüller arasında sarsılmaz köprüler kuran Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sonsuz huzur ve sevincini bir arada yaşıyoruz.

Bayramlarımız toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliğimizin en önemli yapı taşlarındandır.  Bu topraklarda inanç, tarih ve kültür birlikteliğiyle bizleri biz yapan en büyük değerlerimiz olan bayramlarımız, kadim gelenek ve göreneklerimizin de kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olmaktadır.

Yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren bizleri iyilik ve güzelliğe yönlendiren Bayramlarımızı gönüllerin kazanıldığı, yardım elinin uzatıldığı müstesna günler olarak idrak etmeliyiz.

Bizler millet olarak dünyanın neresinde olursa olsun mazluma yardım elini uzatmaktan imtina etmeyen, mağdura ve mahzuna yüreğini açan, onlara umut olan, kimsesizi gözeten ve koruyan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Zorda olan kardeşlerimize Ramazan ayında olduğu gibi şefkat elimizi Ramazan Bayramı’nda da aynı hassasiyetle uzatmamız gerekiyor. Bu bizim hem insani hem de inancımızın bizlere getirdiği temel bir görevdir. Yeryüzünde savaşların sona erdiği, gönül coğrafyamızda huzur ikliminin yeşerdiği, kimsesizlerin ve yaşlıların yalnız kalmadığı, ulusça coşku içerisinde yaşayacağımız sağlık ve huzur dolu bir bayram yaşanmasını temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz sınırları içerisinde ve dışında canları pahasına terörle mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin, ülkemizin ve tüm Gaziantepli hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz.”   

 

NTB BAŞKANLARINDAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı ve Meclis Başkanı Ahmet Polat, Ramazan Bayramı dolayısı ile bir açıklama yaparak, bayramın; ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olması temennisinde bulundular.

NTB Başkanları yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamış olmanın hüznünü yaşarken, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimize vesile olacağına inandığımız bir bayrama daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bayramlar, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren müstesna günlerdendir. Bu anlamlı günlerde, başta aile büyüklerimiz olmak üzere tüm akraba, eş ve dostlarımızı, öksüz ve yetimlerimizi her zamankinden daha fazla hatırlamaya özen göstermeliyiz. Çünkü saygı, sevgi, merhamet, birlik ve beraberlik gibi insanı insan yapan değerler, İslam dininin de temelini oluşturan değerlerdir.
Yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı bu müstesna zaman diliminde depremzede kardeşlerimizi unutmadan, onlara kardeşlik elimizi uzatıp, gönül kapılarımızı sonuna kadar açalım. Aynı inancın, ortak kültürün ve tarihin temsilcileri olarak bayramların hepimizin ortak sevinci ve mutluluğu olduğunu unutmayalım.
Acıların dindiği, yaraların sarıldığı, savaşların son bulduğu bir bayram dileklerimizle; üyelerimiz ve hemşehrilerimiz başta olmak üzere Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyor bayramın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyoruz.” İfadelerine yer verdiler.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te zincirleme kaza: 3'ü polis 4 yaralıÖnceki Haber

Gaziantep'te zincirleme kaza: 3'ü polis...

Gaziantep'te geceyi kana bulayan cinayet!Sonraki Haber

Gaziantep'te geceyi kana bulayan cinayet...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi