Gaziantep protokolünden 30 Ağustos mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep protokolünden 30 Ağustos mesajı
Abone ol
Gaziantep protokolü 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kemal Çeber’ in 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Bugün, dünya tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçen 30 Ağustos 1922'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı taçlandıran 30 Ağustos Zaferi’nin yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz.

Aziz milletimiz, her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış, gazilerimizin fedakârlıklarıyla yoğrulmuş cennet vatanımızdaki varlığını pekiştirmiş ve bu topraklardaki bekasını tüm dünyaya 102 yıl önce kahramanca ilan etmiştir.

Bu eşsiz zaferin kaynağı, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bu duygular, milletimizi daima güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesini sağlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, iman dolu sinesiyle, istiklal aşkıyla, sarsılmaz duruşuyla “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek kazandığımız 30 Ağustos Zaferi, tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Anadolu'nun tapusunu Malazgirt'ten Çanakkale'ye, 30 Ağustos'tan 15 Temmuz'a asırlardır aynı ruh ve inançla koruduk.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 30 Ağustos Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. İstiklal Harbi'nde şehit olan aziz şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Şahin: “Türkiye, geleceğine umutla, güvenle ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, 30 Ağustos’un, "Ya İstiklal, Ya Ölüm"den başka seçeneği kalmayan bir milletin genci, yaşlısı, kadını, çocuğu ile tek yürek, tek bilek olarak düşmanı toprağından silip attığı bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Başkan Şahin, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin sona erdiği bu zaferin, kadınıyla, erkeğiyle, tüyü bitmemiş yetimiyle tüm milletin tek yürek, tek bilek olarak yazdığı destanın zaferle taçlandığı gün olduğunu vurguladı.
Türk milletinin, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp attığını belirten Şahin, bu kadim milletin, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından asla taviz vermediğini bundan sonrada asla vermeyeceğini ifade ederek, “19 Mayıs 1919'da imkansızlıklar içinde yakılan kurtuluş ışığı, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları öncülüğünde kazanılan tarihi bir zaferle koca bir meşaleye dönüşüp tüm ülkeyi karanlıktan çıkardı. Bu zafer tüm dünya için önemli bir mesajdır. 30 Ağustos, Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya ilanı, bu milleti esir etmeye, sömürge yapmaya, bu topraklarda hayalî devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyon’dan, Dumlupınar’dan, Kocatepe’den ve İzmir’den Mehmetçik süngüsüyle dönmesidir. 30 Ağustos, yıllar süren milli mücadele tarihinin sonunda ulaşılan üstün başarıyla yüzyıllardır adım adım Dünya’yı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır. Aziz Türk milletinin bağımsızlık uğruna yedi düvele karşı verdiği mücadeleyle hürriyet ve istiklale olan inancını bütün dünyaya haykırdığı, millî ruhunu ve onurunu yücelttiği büyük zaferin 102’inci yıl dönümünü milletçe omuz omuza kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz millet, bugün yine aynı şuurla, aynı inanç ve ruhla, milli beraberliğine kenetlenerek, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında bütünleştiği sürece daha nice destanlar yazmaya muktedir bir millettir. Biz de bu vatan sevdası ve bu bağımsızlık aşkı olduğu müddetçe karşımızda duracak hiçbir kuvvet yoktur. Türkiye, geleceğine umutla, güvenle ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını, bu vatan için kanını döken tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Tahmazoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "30 Ağustos Zaferi ile milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana göstermiştir" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu mesajında, "Vatan ve millet aşkıyla gözünü kırpmadan Şehit ve Gazi olan kahramanlarımızın emanetlerine her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bundan 102 yıl önce vatanımıza kasteden düşmanlar, ecdadımızın sarsılmaz inancıyla karşılaşmış, vatanın müdafaası ve hürriyeti için gözünü kırpmadan savaşan, canını ve malını ortaya koyan ecdadımızın yıkılmayacağını anlamıştır" ifadelerine yer verdi.

“Hürriyet ve bağımsızlığın bedeli”
Başkan Mehmet Tahmazoğlu, kahraman milletimizin olağanüstü mücadelesi ile büyük bir zafer kazanıldığına dikkat çekerek, "30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana göstermiştir. Bu zafer, kahraman milletimizin yediden yetmişine, kadınından erkeğine, malından canına tüm varlığını ortaya koyarak, hürriyet ve bağımsızlığın bedelini ödediğinin simgesi olmuş ve tarihteki şerefli yerini almıştır. Bu duygularla, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, şanlı ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

UMUT YILMAZ’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

 Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Yılmaz, 30 Ağustos Zaferi’nin sadece askeri bir zafer olmadığını Türk milletinin azim ve kararlılığının bir kez daha zorluklar karşısında gösterdiği direncin bir yansıması olduğunu belirtti.

Yılmaz, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği eşi benzeri bulunmayan mücadelenin en etkileyici simgelerinden biri olduğunu ifade ederek, “Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan bu büyük zafer, ülkemizin kaderini değiştiren bir dönüm noktasıdır. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakârlık ve kahramanlıkları sayesinde elde edilen bu zafer, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğidir. Bu anlamda 30 Ağustos; zulme, işgale, esarete, teslimiyete karşı Türk milletinin topyekün haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı olmuştur. Özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığın göstergesi ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun mihenk taşıdır. Bu duygularla 30 Ağustos Zaferi’ni hiçbir zaman unutmayacak, bize miras kalan değerlerini geleceğe taşımaya devam edeceğiz. 30 Ağustos Zaferi’nin mimarı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Ünverdi’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milli Mücadelemizin büyük zaferle sonuçlandığı bu özel günü kutluyor, aziz atalarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’da başlattığı istiklal mücadelesinin, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş milletimizin destansı mücadelesiyle zafere ulaştığını belirten Ünverdi mesajında, “Aziz milletimiz şartlar ne olursa olsun vatan, bayarak, istiklal ve istikbalinden asla taviz vermemiştir. Bu uğurda şehit düşmüş, gazi olmuş ama hiçbir gücün boyunduruğu altına girmemiştir. Genç yaşlı demeden kadını erkeği ile verilen eşsiz mücadele dünya tarihine altın harflerle yazılmış, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanmıştır. Tarihimizin dönüm noktalarından olan 30 Ağustos, Aziz Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sembolü olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk edilemez' diyerek, Anadolu’nun Türk Milletinin ebedi vatanı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bizler de Büyük Önder Atatürk ve şanlı ecdadımızın canı pahasına verdikleri mücadele ile bizlere emanet ettikleri vatanımıza sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin değerlerini yaşatacak ve nesilden nesile Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacağız. Bugün tüm dünya savaş riski altındayken ve bölgemizde oynanmak istenen oyunlar karşısında; atalarımızın yokluk içerisinde destan yazdığı bir milletin evlatları olarak, onlardan aldığımız ilham ve güçle birlik ve beraberlik içerisinde Atamızın işaret ettiği değerler ışığında her alanda gelişmeye, kalkınmaya ve büyümeye devam edecek, her türlü tehdit karşısında dosta güven düşmana korku vermeyi sürdüreceğiz. Şanlı tarihimiz bizim için en büyük örnek ve atalarımızdan aldığımız ilham en büyük güç kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ay yıldızlı bayrağımız altında hür ve özgür yaşamamızı sağlayan tüm vatan kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zaferinin 102. yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

 

Çıkmaz'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında “Gözlerini kırpmadan canlarını ülke toprakları için feda eden şehit ve gazilerimizi rahmetle anarken 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz Zafer Bayramı’nın Türk Milletinin bağımsızlığı ve bekası için önemli bir milat olduğuna dikkat çekti. Çıkmaz, “Vatanımızı işgal ederek bağımsızlığımıza el koymaya çalışan devletlerin teknolojiyle donatılmış ordularına karşı, inançla, vatan ve millet aşkıyla yokluk içerisinde savaş meydanlarında milletimizi zaferlerden zaferlere ulaştıran ordumuza teşekkür eder, bu zaferlere kanlarıyla imza atan aziz şehitlerimizle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anarken 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım” ifadelerini kullandı.

 

OSB Başkanı Cengiz Şimşek'ten 30 Ağustos mesajı
 Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "30 Ağustos Zaferi ile birlikte Anadolu bir kez daha ebedi yurdumuz olarak tescillenmiştir" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşku ve sevinçle kutladıklarını ifade eden OSB Başkanı Cengiz Şimşek, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında milletimizin top yekun mücadelesi ile kazanılan Büyük Zafer'in 102. yılını büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan milletimizin yazdığı büyük bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zaferi ile birlikte 1071'de Malazgirt'te kapılarını açtığımız Anadolu'nun ebediyete kadar Türk yurdu olarak kalacağı tüm dünyaya ilan edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Şimşek, yurdu işgal ederek, milleti esaret altına almak isteyen emperyalist güçlerin hain planlarının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde milletin azim ve kararlılığı sonucu parçalanarak tarihin çöplüğüne atıldığını vurgulayarak, "Geçmişteki zaferlerimiz, geleceğe olan inancımızı pekiştirmektedir. Şartlar ne kadar zor olursa olsun, milletimizin bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermeyeceğini gösteren 30 Ağustos Zaferi'nin 102. yılında, öncelikli görevimiz, atalarımızın canları ve kanları ile kurdukları Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kalkındırmak ve güçlendirmektir. Atalarımızdan bize miras kalan mücadele ruhu ile ülkemizi daha da ileriye taşımak için daha fazla çalışmalı ve üretmeliyiz. Millet olarak, birlik ve beraberliğimizi korudukça, kardeşliğimizi ve demokrasimizi daha da güçlendirdikçe önümüze çıkacak her türlü engeli aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile Büyük Zafer'in 102. yılını coşku ile kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Kileci’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kileci, mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarını sundu.

Kileci, “30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu zafer, vatanımızı bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının azmi ve kararlılığı sayesinde kazanılmıştır. Bu topraklar üzerinde huzur ve güven içinde yaşamamızı sağlayan tüm gazilerimize ve şehitlerimize sonsuz minnet ve şükran borçluyuz. Onların fedakarlıkları sayesinde bugün burada, özgür ve bağımsız bir şekilde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kileci, vatanın kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, “Vatanımızın değerini bilmek ve onu korumak hepimizin en önemli görevidir. Gelecek nesillere daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için çalışmalıyız. Bu bilinçle hareket ederek, ülkemizi daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Kileci, “Bu anlamlı günde, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu zaferin ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerine yer verdi.

 

Kadooğlu'ndan Zafer Bayramı mesajı
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz'un, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da büyük bir zaferle sonuçlandığını belirten Başkan Celal Kadooğlu, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletimizin top yekun mücadelesi ile kazanılan Büyük Zafer'in 102. yılını büyük bir coşku, heyecan ve gururla kutluyoruz" dedi.
30 Ağustos'un tarihimizde çok önemli bir yeri bulunduğunu belirten Kadooğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında 'Ya istiklal ya ölüm' emri ile başlayan Büyük Taarruz'la elde edilen zaferin ardından Kurtuluş Savaşı da kesin zaferle sonuçlanmıştır. Bu anlamda tarihimizde çok önemli bir yeri bulunan 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasına zemin hazırlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında kazanılan 30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında, milletimizin vatan sevgisinin ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün de sembolüdür. Bundan 102 yıl önce Dumlupınar'da yakılan bu özgürlük meşalesi hiç bir zaman sönmeyecek ve geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşkuyla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 

GTO Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı
 Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yazılı bir mesaj yayımlayarak kutladı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, 1. Dünya Savaşı ve sonrasında Türk milleti üzerinde oynanan oyunların, işgal çabalarının Büyük Taarruz zaferiyle tümüyle bozulduğunu, destansı varoluş mücadelesinin de 30 Ağustos Zafer Bayramı ile taçlandırıldığını söyledi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın nesiller boyu kutlanacağını ve binbir zorlukla, can pahasına verilen bağımsızlık mücadelesinin daima hatırlanacağını vurgulayan Başkanlar, “Binlerce yıldır var olduğumuz bu cennet toprakların, bu coğrafyanın bedelini her zaman fazlasıyla ödedik. Bu eşsiz topraklarda yaşamaya devam etmek için tüm dünyanın karşısına da dikildik. Destansı zaferlerimizle Türk milletinin bağımsız ve hür bir şekilde bu toprakları kendine yurt kıldığını bütün dünyaya net bir şekilde bildirdik. Bu vatanı yurt bildiğimiz günden bugüne verdiğimiz yüzbinlerce şehidin kanlarıyla sulanmış bu topraklara göz dikenler en büyük dersi Kurtuluş Savaşı’mızda ve akabinde 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de Türk milletinin kesin zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz’da almıştır. 30 Ağustos: tüm dünyaya bağımsızlık haykırışımızdır. 30 Ağustos, Türklerin Anadolu’dan çıkarılamayacağının belgesi, daima var olacağımızın da ispatıdır. Günümüze geldiğimizde dünyamızın bıçak sırtı bir süreçten geçtiğini görmekteyiz. Yenidünya düzeni bahaneleriyle kirli oyunların oynandığının farkındayız. Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail’in safsatalarla Orta Doğu’yu büyük bir krize sürükleyişi ve işlediği savaş suçları dünyamızın ne denli bir krize gebe olduğunun göstergesi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türk milletinin anlayışı ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’tur Tüm çabamız dünya barışı içindir. Fakat geçen yüz yılda yaşananlar ve Türk düşmanlığı unutulmamalı, gözümüz daima açık olmalı, yarına dünden daha hazır bulunmalıyız. Yüce Türk milleti 1922’de olduğu gibi bugün de tam bağımsız Türkiye uğrunda önüne çıkacak her türlü engeli bertaraf etme azmi ve ferasetine sahiptir. 30 Ağustos Zafer Bayramı da bunun en güzel hatırlatıcısı, milletimizi ortak paydada buluşturacak yegâne günüdür. Bizler, bugünleri hatırlayarak, tarihimizden ders çıkartarak daha güçlü ve daha refah bir Türkiye için canla, başla çalışmak durumundayız. Bu bilinci yaymalı, evlatlarımıza, gelecek nesillerimize doğru bir şekilde aktarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, destansı mücadelemizin büyük lideri Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’mızda canlarını feda eden bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, Yüce Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

NTB BAŞKANLARINDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı ve Meclis Başkanı Ahmet Polat 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

NTB Başkanları mesajında; "Milletimizin bağımsızlığı uğruna birlik ve beraberlik içinde gösterdiği emsalsiz kahramanlık, azim ve kararlılıkla kazandığı büyük zaferimizin 102. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri milli birlik ve beraberlik ruhuyla aşan aziz milletimizin şanlı tarihindeki önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zaferimiz, önemli bir askeri başarı olmasının yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığının da sembolüdür.
Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimiz, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı verdiği mücadeleler ve gösterdiği eşsiz kahramanlıklarla büyük zaferler kazanarak mukaddes vatanımızı bizlere ve gelecek nesillerimize emanet etmiştir. Millet olarak hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk büyük ve bir o kadar da gurur vericidir. Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, milli birlik, beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” İfadelerine yer verdiler.

 

GTB Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

30 Ağustos 1922 tarihinin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydeden GTB başkanları mesajda, “30 Ağustos 1922, ana vatanından işgalle koparılmak istenen asil bir milletin, yedi düvele karşı verdiği destansı mücadeleyi zaferle taçlandırdığı tarihi bir gündür. Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı bu özel gün, Türk milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği abide bir tarihtir. 102 yıl önce, Anadolu'nun bağrında yazılan bu kahramanlık destanı, sadece askeri bir başarı değil aynı zamanda bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun da simgesidir. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan büyük zafer, her safhası bir askeri deha tarafından tek tek düşünülmüş, zorunlu bir savaşın, akıl gücü ve yurtseverlikle nasıl kazanıldığının yeryüzündeki en somut örneğidir. Şanlı ecdadımızın büyük fedakârlıklar ve mücadeleler neticesi tarihimize altın harflerle nakşettiği bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temellerinin sağlamlaşmasına, cephede sürdürülen mücadelenin sona ermesine ve artık diplomatik mücadele safhasının başlamasına imkan sağlamıştır. Bu destanı yazarken, asil milletimizin türlü yokluklar içerisinde gösterdiği yüksek sadakat, kararlılık ve cesaret aynı zamanda mazlum milletlerin de kurtuluş yolunda ilham kaynağı olmuştur. 1071’de geldiğimiz ve hiçbir zaman terk etmeyeceğimizi tüm dünyaya haykırdığımız vatan topraklarımız aziz milletimizin en değerli varlığıdır. Şanlı ecdadımızın canları ve kanları pahasına bizlere emanette ettiği kutsal vatan topraklarımızı ilelebet korumak ve yüceltmek hepimizin en büyük görevidir. Tüm bu duygu ve düşünceler içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 102. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu zaferi armağan eden istiklal mücadelemizin tüm yiğit kahramanlarını saygı ve rahmetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te iş kazası! 1 yaralıÖnceki Haber

Gaziantep'te iş kazası! 1 yaralı

Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden atletizmde tarihi başarıSonraki Haber

Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden atl...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi