Gaziantep Kolej Vakfı’nda Yüzüncü Yıl Coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Kolej Vakfı’nda Yüzüncü Yıl Coşkusu
Abone ol
Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yıl etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kampüsünde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlamalar sürerken düzenlenen muhteşem törenlerde öğrencilerin gösterdiği performans davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri koordinatörlüğünde düzenlenen  ‪29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması, Mütevelli- Yönetim Kurulu Başkanı Nükhet ERSOY, Yönetim kurulu Üyeleri, Mütevelli Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet TİRYAKİ ve tüm akademik kadroyu oluşturan müdürler, müdür yardımcıları, zümre başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yanı sıra davetlilerin de katılımları ile düzenlendi.Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören GKV Özel Okulları bahçesinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Aldığımız Miras Çok Kıymetli, Sorumluluğumuz Çok Büyük

Cumhuriyet ve cumhuriyetin değerlerine dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü Engin BİBA’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında " Ata’sının izinde yürüyen, küllerinden yeniden doğan Türk milletinin inancının eseri Cumhuriyetimiz, 100 yıl önce yakılan bir meşaledir. Henüz kurtuluş mücadelemizin başında Türkün karakterine en uygun yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu biliyordu ve bu bilinçle yol aldı. Büyük Önderimiz Akıl dedi, bilim dedi, eğitim ve gelecek dedi, yerli üretim ve kadın hakları dedi, çağdaş toplum ve muhasır medeniyet dedi, her zaman daima ileri dedi.  Hiç yanılmadı. Milli mücadelemizin kazanılmasıyla kurulan Cumhuriyet, halkın yönetimde söz sahibi olmasını sağladı. Eğitim ve öğretimin birleştirilmesi ile bilimin yolu açıldı. Ekonomik kalkınma, sanata ve sanatçıya verilen değer, hak ve adalet kavramları, insana verilen değer Cumhuriyet ile anlam kazandı. Aldığımız miras çok kıymetli, sorumluluğumuz çok büyük” dedi. Biba konuşmasına “Bizler, bu sorumluluğun bilincinde olan, Cumhuriyetin felsefesinden ve ona yön veren ideallerden gücünü alan çağdaş uygarlık yolunun yolcularıyız. Gücümüzü Büyük Önderimizin ideallerinden alıyoruz. Mustafa Kemal’i anlamak ve anlatmak işte bu ideallerden kopmadan bilimin ışığında yürümekle mümkün olacaktır. Bizler Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak 60 yıldır Atatürk ilke ve inkılaplarının aydınlattığı yolda ilerleyen bir eğitim kurumu olarak Cumhuriyet’i sonsuza dek yaşayacağız ve yaşatacağız. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, fikir ve idealleriyle ölümsüz, hayatını milletine, vatanına adayan ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatan uğrunda canla başla çalışan, hayatlarını kaybeden kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Siz rahat uyuyun, Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. ” şeklinde devam etti.

GKV’de Göz kamaştıran etkinlikler dikkat çekti

Cumhuriyetin kuruluşunun 100.yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende GKV Özel Okulları öğrencilerinin hazırladığı, Cumhuriyet'in Hikayesi, Cumhuriyet oratoryosu, 100. yıl jimnastik gösterisi, 100.Yıl Korosu, Anaokulu vals gösterisi Anaokulu Cumhuriyet korosu, lkokul Zeybek gösterisi ile son buldu. Coşkulu geçen kutlama etkinliklerinin hafta boyunca bir birinden farklı faaliyetlerle süreceği de açıklandı. 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayşen Ahi Güven TazelediÖnceki Haber

Ayşen Ahi Güven Tazeledi

Otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybettiSonraki Haber

Otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını...

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi