Gaziantep İntiharlar Şehri Oldu! Bir Günde Üç Kişi Canına Kıydı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep İntiharlar Şehri Oldu! Bir Günde Üç Kişi Canına Kıydı
Abone ol
Gaziantep gün içerisinde meydana gelen 3 intihar vakası ile sarsıldı. İsimleri belirlenemeyen İki şahıs evde, bir şahıs ise tarlada intihar ederek yaşamlarına son verdi.

Gaziantep'te intihar vakalarının önüne geçilemezken, son günlerde meydana gelen ve ekonomik nedenlerden kaynaklandığı söylenen intihar vakaları da ürkütücü boyutlara ulaşmış durumda. Bugün iki kişi evinde, bir kişi ise tarlada gerçekleşen intihar olayında hayatlarına son verdi.

www.memohaber.com haber merkezinin edindiği bilgilere göre: Son zamanlarda intihar olayları ile anılan illerden biri olan Gaziantep bugün yine, 3 ayrı intihar olayı ile gündeme geldi. Bu sabah ilk intihar olayı, Cumhuriyet Mahallesinde saat 10.00 sularında meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir vatandaş sebebi bilinmeyen bir nedenle hayatına son verdi. Diğer üzücü bir olay ise Şehitkamil ilçesi 8 Şubat mahallesinde yine evinde intihar ederek hayatına son veren bir vatandaştan geldi. Ve günün üçüncü intihar haberi yine Şehitkamil ilçesi, İncesu mahallesinde bulunan arazisinde intihar ederek hayatına son veren vatandaştan geldi. Olay yerlerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İntihar eden vatandaşların cansız bedenleri, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Meydana gelen intihar vakaları ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Gaziantep’te ki İntiharların Nedenleri Araştırılmıştı!

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te son dönemde artan intihar vakaları İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen İntiharı Önleme Çalıştayı’nda ele alınmıştı. İlgili kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile uzmanların katıldığı çalıştayda önemli kararlar alınarak vakaların önlenmesi adına bir adım atıldığı ve araştırıldığı kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Çalıştayda Belirlenen hedefler doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde intiharı tüm yönleriyle ele almak üzere “İntiharı Önleme Çalıştayı”nın düzenlendiği belirtilen açıklamada, Çalıştaya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye temsilcileri, Gaziantep’te yer alan özel ve devlet üniversitelerinin temsilcileri, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Gaziantep Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı,  Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi, TÜİK Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürlüğü, H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Müdürlüğüne bağlı Başkanlıklar, Hastaneler ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinin temsilcileriyle Sivil Toplum Örgütlerinin konu ile ilgili alanında uzman temsilcileri katılım sağlamıştı.

Yetkililer İntihar Vakalarını Önlemek Adına Ne Gibi Adımlar Attı!

Gaziantep’te meydana gelen intihar vakalarının ardı arkası kesilmezken, bu tarz olayların hem toplum sağlığını hem de vatandaşların bu tarz durumlardan duyduğu rahatsızlıklar ile sık sık gündeme gelmeye devam edecek gibi duruyor. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan çalıştay sonrası bugün yine 3 ayrı intihar vakasının yaşanması yetkililerin bu konuları sadece masada kağıt üzerinde tartıştığı düşüncesini akıllara getiriyor. Genetik, psikolojik, sosyal ve kültürel birçok risk faktörü tarafından belirlenen İntihar davranışlarının toplum psikolojisini de derinden etkilediği görülüyor.

Artık Ciddi Önlemler Alınması Gerekiyor!

Artan intihar vakalarının önüne geçilmesi için yetkililerin artık daha ciddi kararlar alarak toplum psikolojisini anlaması gerekmektedir. İntihar vakalarının detaylı bir şekilde araştırılarak bu tür olaylara yönelimlerin ortadan kaldırılması ve toplumun refah seviyesinin yükseltilerek daha huzurlu bir kent için herkesin sorununa kulak verilmesi gerekmektedir. Çalıştayda alınan kararların bir an önce hayata geçirilmesi bu tarz olayların ortadan kalkması adına önemli bir adım olacaktır.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN
Beşiktaş Kafilesi Gaziantep'teÖnceki Haber

Beşiktaş Kafilesi Gaziantep'te

ŞANFED Şahin’in yanında Sonraki Haber

ŞANFED Şahin’in yanında 

Haber Yorumları

  • sinan11-03-2024 13:49

    antep te eğitim 2024 hala fetonun elinde dersaneler özel okullar feto satın alıyor.okullarda eğitim bitti.feto intıkam alıyor kadrolu öğretmenleri müfettişleri müdürleri ile sanki.rasyonel c1 vip final arı kimin kmler çaışır.......ahlak edep bitti...müdürler değişmeli il ilçe

  • Halı10-03-2024 22:41

    Ülke çağ atlıyor bu siyaset yapanlar yatacak yer yok

Yorum Yazın

Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1