Gaziantep Büyükşehir, TEKNOFEST’te Yarışacak Takımlara Desteğini Sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Büyükşehir, TEKNOFEST’te Yarışacak Takımlara Desteğini Sürdürüyor
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin (GBB) desteklediği 5 takım bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2025’te finallerde mücadele edecek.

Bölgenin en büyük bilim merkezlerinden biri olan Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi teknoloji ve teknoloji sevdası gençlere desteğini sürdürüyor.

KKTC’de 1- 4 Mayıs 2025 tarihlerinde 7 farklı alanda yarışmalarda Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi 3 farklı kategoride 4 proje ile TEKNOFEST finallerinde hünerlerini ortaya koyacak.

TAKIMLAR HAKKINDA

Bu yıl TEKNOFEST’TE yarışmacılar Sosyal İnovasyon, Uçan Araba Simülasyon, Turizm Teknolojileri, Robolig Mavi Vatan, TEKNOFEST Drone Şampiyonası KKTC (profesyonel drone pilotları için) ve Araştırma Proje yarışmalarında kıyasıya yarışacak.

“Part Time Team” takımı Turizm Teknolojileri üniversite ve üzeri kategorisinde yarışırken, “Exercitus” takımı Robolig Mavi Vatan yarışmasında ortaokul, “SKYTURK” takımı Sosyal İnovasyon üniversite ve üzeri, “Bilimsel İkizler” Sosyal İnovasyon ilkokul ve “EduMind” takımı ise Sosyal İnovasyon lise kategorisinde yarışacak.

Part Time Team takımının “Çocukluğumuzdan Çocuklara” projesi, somut olmayan kültürel miraslardan olan geleneksel oyunların; nesilden nesile aktarılarak yaşatılması ve korunmasını konu alıyor. Bilimsel İkizler takımının “Astronomi Eğitimi İçin Yapay Zekâ Sergisi – Ötegezegenler” projesi astronomi ve uzay bilimleri alanında son derece önemli ve güncel bir konu olan ötegezenler konusu proje kapsamında ele alındı.

Exercitus takımının “Robolig Mavi Vatan” projesi Deneyap öğrencileri tarafından tasarlanan bir araçla verilen 3 farklı görevin yerine getirilmesi amaçlanıyor. SKYTURK takımının “Yeşil Kampüs” projesi üniversite kampüslerinde geri dönüşüm süreçlerini dijitalleştirerek sürdürülebilir atık yönetimini geliştirmeyi konu alıyor. Edual takımının “Edumind” projesi ise öğrencilerin gerek takıldıkları sorularda gerek mental psikolojik anlamda zorlandıkları anda yardımlarına koşabilecek frontend kısmında flutter ve backend kısmında Llama 3.2 yapay zekasının bulunduğu kullanıcı dostu bir mobil uygulama olarak hazırlandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yürek yakan acı hikaye! Geri manevra yaptı, 5 aylık hamile eşini ezdiÖnceki Haber

Yürek yakan acı hikaye! Geri manevra yap...

Gaziantep’te sokak ortasında kanlı kavga!Sonraki Haber

Gaziantep’te sokak ortasında kanlı kavga...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi