GAÜN’de Birlikte Güçlenelim Çalıştayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAÜN’de Birlikte Güçlenelim Çalıştayı
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Göç Enstitüsü ve SGDD-ASAM işbirliğiyle düzenlenen 'Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddete 16 Günlük Aktivizm' kapsamında 'Birlikte Güçlenelim' çalıştayı düzenlendi.   

  Programın açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Kadın toplumda ne kadar güçlüyse o toplum o kadar güçlüdür. Bu çalıştay, kadınların sesini duyurmayı, deneyimlerini paylaşarak toplumsal farkındalığı artırmayı ve onların yaşadığı zorluklara karşı dayanışma ve destek olmayı amaçlayan önemli bir adım, kadınlar ile ilgili yapılacak olan her proje için desteğe hazırım” diye konuştu.

Kadınların toplumdaki rolüne ve katkılarına dikkat çeken GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ise “Kadınlar insandır, biz insanoğlu cümlesi Neşet Ertaş'ın çok bilinen ve ünlü sözüdür. Kadınlar toplumun temelidir ama veriler bize kadınların hak ettiği yerde olmadığını gösteriyor. İş gücüne katılım ve temsiliyet oranının düşük olması, şiddet olayları vs. bunu bize gösteriyor. Kadın toplumun yüzde 50’sini oluşturuyor. Toplumun yüzde 50’sini oluşturan bir grubu dışlayamazsınız. Kadınlar iş hayatında ve sosyal hayatta daha etkin olmalı. Her kadın bir evrendir. Yeter ki gören ve bakan göz olsun” dedi.

Kadınların toplumun her alanında görünür ve eşit olması gerektiğini vurgulayan GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, kadınlarla ilgili yapılan çalışmaların artışının toplumsal farkındalık ve değişime katkı sağladığını ifade etti. 

GAÜN Göç Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynel Özlü, “Göçmenlere yönelik olumsuz algılar, pek çok kesimde yanlış anlaşılmaların temelini oluşturuyor. Kötü örnekler olduğu gibi çok iyi örnekler de var.Bugün buraya Suriyeli örnek kadınları davet edip, başarı hikayelerini dinlemek için geldik, iyi örnekleri çoğaltmalıyız” diye konuştu.

SGDD-ASAM Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Hasan Can Pala ve  KATODER Başkanı Sabiha Gül Doğan’ın konuşmaları sonrasında Suriyeli kadınların girişimcilik hikayelerini anlattı. 

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Camilerin ve tarihi yapıların onarımı hızlandırılmalıÖnceki Haber

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Camilerin v...

Çocuğunu görmek için boşandığı karısının baba evine giden adam 4 kişiyi katlettiSonraki Haber

Çocuğunu görmek için boşandığı karısının...

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti