GAÜN Hastanesi’nde organ nakli semineri düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAÜN Hastanesi’nde organ nakli semineri düzenlendi
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi ev sahipliğinde, “İç Hastalıkları ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Perspektifinden Organ Nakli” adlı seminer düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi ev sahipliğinde, GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı iş birliğiyle “İç Hastalıkları ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Perspektifinden Organ Nakli” adlı seminer düzenlendi. Hastane oditoryumunda düzenlenen seminer organ bağışının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak hedeflendi.


Organ bağışının önemine dair bilgilerin verildiği seminer ile ilgili GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Özlem Ovayolu’nun ve Prof. Dr. İlkay Güner’in yaptığı ortak açıklamada, “Bu seminer ile ilgili temel hedefimiz öğrencilerimiz ve hasta yakınlarına organ nakli konusunda farkındalık oluşturmaktır. Seminerimizde organ nakli süreciyle ilgili her şeye değindik. Organ nakli sürecini, ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemleri kapsayacak şekilde bütüncül olarak ele aldık. Kimler nakil olabilir, kimler verici olabilir, verici olma noktasında yasal düzenlemeler neler, bu boşlukları nasıl doldurabiliriz bunlara da değindik. Özellikle de, hemşireler nakil hastasına hazırlık sürecinde nasıl destek olmalı, hangi konuları ne şekilde yönetmeli tüm bunlara da değindik” ifadelerine yer verildi.
Seminerde, SANKO Üniversitesi Karaciğer Nakil Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Güzel ve GAÜN Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mustafa Gültekin konuşmacı olarak yer aldı.
İç Hastalıkları ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Perspektifinden Organ Nakli konulu seminere çok sayıda hemşirelik öğrencisi ve hasta yakını katıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplu taşımada Gaziantep imzasıÖnceki Haber

Toplu taşımada Gaziantep imzası

Apple Cep Telefonları İçin Sunulan Aksesuarlar ile Elde Edilen AvantajlarSonraki Haber

Apple Cep Telefonları İçin Sunulan Akses...

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti