Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdama katkı sağlamak ve mesleki gelişim imkanı oluşturmak amacıyla GASMEK bünyesinde "3 Boyutlu Tasarım Atölyesi” kurarak eğitimlere başladı.
Sınavlara hazırlık kurslarının yanı sıra mesleki kurslarına devam eden GASMEK’in Necip Fazıl Kısakürek Merkezi’nde açılan 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi, kursiyerlerin okullardan alınan teknik eğitim bilgilere paralel olarak pratik imkanı sağlarken ayrıca personel istihdamına katkı sağlamayı amaçlıyor.
Kurslar yeni üretim süreçlerinde gerekli mesleki bilgi, beceri ve makine tecrübesini kazandırıyor
Meslek lisesi, meslek yüksek okulu, üniversite mezun veya öğrencileri başta olmak üzere bütün vatandaşlara açık olan eğitimler, 2 ile 8 ay arasında sürüyor. Tamamen ücretsiz olan eğitimlerde Endüstri 4.0 kavramı ile sanayi şehri olan Gaziantep'in dijital dönüşümü, yeni üretim süreçleri için gerekli olan mesleki bilgi, beceri ve makine tecrübesini kazandırıyor.
Teknik çizim, bilgisayarda 2 boyutlu çizim AutoCad, bilgisayarda 3 boyutlu tasarım Solidworks, Fusion360, ArtCam, Mach3, PhotoShop, Corel Draw, İllüstratör gibi bilgisayar çizim, üretim ve grafik programların eğitiminin verildiği kursta ayrıca CNC Router, Lazer CNC, 3 boyut yazıcı, plastik enjeksiyon kalıp makinesi gibi makine ve ekipmanları kullanarak tecrübe kazandırıyor.
Eğitimler sonunda kursiyerler çalışma ve üretim hayatında tecrübe sahibi olarak istihdam imkanı bulabildiği gibi girişimcilik ile kendi üretim merkezlerinde açabilecek mesleki yeterlilik seviyesine çıkıyorlar.
“Endüstri 4.0 eğitimini bu sınıflarda vermiş oluyoruz”
Eğitimler hakkında bilgi veren Bilişim Teknolojileri STEM ve Robotik Kodlama Öğretmeni Erkan Çınaroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin GASMEK’lerinin hem istihdama hem de eğitime yönelik oldukça fazla dersler verdiğini aktararak, “Başkanımız Fatma Şahin bu konuda eğitime ve istihdama katkı sağlayan çalışmalar yapıyor. Bu tasarım atölyesinde teknik bilgiler, AutoCad, Solidworks ve Fusion360 gibi programlarda teknik çizim bilgilerini öğrenen öğrencilerimiz aynı zamanda CNC, lazer, 3 boyutlu yazıcı gibi benzeri cihazlarda üretim aşamalarıyla da yapmış olduğu teknik çizimleri prototipe döküyor. 3 boyutlu tasarım atölyemizde inovasyon çalışmaları yapıyor, yeni üretim metotları şekilleriyle endüstri 4.0 eğitimini bu sınıflarda vermiş oluyoruz” dedi.
“Eksiklerimi tamamladım, sektörde çizim yapabilecek konuma geldim”
Kursa katılan, 20 yıldır makine mühendisi olarak çeşitli sektörlerde çalışan Mehmet Salih Sarıyıldız, “Makine mühendisi olarak bu alanlarla alakalı olduğu için çizim ve tasarım anlamında geliştirmek için bu kursu tercih ettim ve burada da bilgi birikimi elde ettim. Eksiklerimi tamamladım, sektörde çizim yapabilecek konuma geldim” şeklinde konuştu.
Gaziantep’te kadayıf ve kadayıfı üreten makinelerin tasarımlarını yapan İbrahim Halil Anteplioğlu ise kursların eğitim seviyesine değinerek, “Sıfırdan başladım ve şu anda kendi başıma iş yapabilecek seviyedeyim ve daha da iyi olacağına eminim. Kurslar beklentimin çok üzerinde. Herkes burada kendini geliştirecek konuma gelebilir ve hayallerini gerçekleştirebilir” diye konuştu.
Kaynak:Haber Merkezi
Yorum Yazın