GASKİ: Gaziantep’in hiçbir noktasında su kesintisi bulunmamaktadır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GASKİ: Gaziantep’in hiçbir noktasında su kesintisi bulunmamaktadır
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde kentin su ihtiyacını karşılayan tesislerin onarım çalışmalarını tamamlayarak, kentin hiçbir noktasında su kesintisinin bulunmadığını açıkladı.

Kentin, 3 ana su kaynağından birisi olan Kartalkaya Barajı terfi hattı yerinde müdahalelerle 24 saat içerisinde çalışır hale getirilerek su teminine başladı. Barajın terfi hattında zarar gören ÖGB borularda ise onarım çalışmaları sürüyor. Bir diğer tesis Mizmilli Yer Altı Su Kuyularında ise ağır hasar gören Mizmilli Terfi Merkezinde şehri besleyen 3 adet terfi tesisi hasarlı olmasına rağmen durdurulamayıp, terfi merkezi binasının, döşemeden başlanarak ağır yükünden kurtulması amacıyla kontrollü yıkım işlemi yapıldı.
Tesislerdeki bulanıklık değeri, tektonik hareketler sonucu “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliğe” uymadığı için değerler normale dönene kadar bu bölgeden su temin eden vatandaşların bölgeden gelen suyu sadece kullanım suyu olarak değerlendirilmesi istendi. Hangi mahallelerin kullanım suyu kullanması gerektiği sosyal medya platformları aracılığıyla planlı olarak açıklandı. 21 Şubat tarihinde su bulanıklık değerlerinin normal seviyeye dönmesiyle tüm suların içme suyu olarak kullanılabileceği bilgisi vatandaşla paylaşıldı.

Düzbağ’da yoğun mesai
Diğer su temin kaynağı Düzbağ İçme Suyu’nda ise öncelikle enerji nakil hatlarında oluşan arızalar giderilip Düzbağ kaynağında deprem sonrası oluşan tektonik hareketler sonucu bulanıklık değeri 2000 NTU gibi arıtılması mümkün olmayan seviyelere ulaşıldı. Ayrıca Doğu Anadolu Fay Hattının büyük hasar verdiği isale hattında 5 metrelik kopma meydana gelmiş olup arızanın tespitinin ardından ivedi olarak onarım çalışmalarına başlanıldı. Olumsuz hava ve arazi şartları dolayısıyla oldukça zorlu geçen çalışmalar, 4 Mart tarihi itibariyle tamamlandı.
Yaklaşık 40 metre 2600 çaplı çelik borunun önce demontajı sonra da montajı için 1.5 futbol sahası büyüklüğünde bir kazı alanı oluşturularak tünelde ciddi deformasyonların oluştuğu tespit edildi. Bu doğrultuda bölgede yoğun olarak devam eden tektonik hareketler sonucu oluşan artçı sarsıntılara rağmen, aralıksız olarak sürdürülen onarım çalışmaları 23 Şubat tarihinde tamamlanmış ve Düzbağ Tüneli su iletimini sağlayacak niteliğe kavuşturuldu.

2 bin 576 şebeke arızası onarımı gerçekleşti
Yaşanan afet sonrasında tüm vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, şehirde dönüşümlü olarak su temin edilen geçtiğimiz günlerde yaklaşık 4 bin km’lik evlere servis sağlayan şebeke sistemlerinde 2 bin 576 civarında tespit edilen arızanın onarımları sağlandı.
Diğer yandan GASKİ tarafından depremden bugüne değin şehir merkezi ve ilçelerde içme suyu ve kanalizasyon arızaları dahil olmak üzere toplam 24 bin 469 adet arıza onarıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 İslahiye'de enkaz kaldırma ve bina yıkım işlemleri sürüyorÖnceki Haber

 İslahiye'de enkaz kaldırma ve bina yıkı...

Akşener 6’lı masaya geri dönüyorSonraki Haber

Akşener 6’lı masaya geri dönüyor

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi