GAİB’de E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAİB’de E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Abone ol
Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde ve TİM E-İhracat Sekretaryası iş birliğinde “E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı” GAİB Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

GAİB üyelerinin katıldığı etkinlikte alanında uzman kişiler tarafından sunumlar gerçekleştirildi. GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci yaptığı açılış konuşmasında “Dijitalleşme hepimizin yakından takip ettiği ama tamamen üzerine tüm dikkatimizle eğilmediği bir konu. Yakın bir zamanda tüm işlerimizin dijital entegrasyonunu sağlamak zorundayız. Pandemi öncesinde bir tercih olan e-ticaret ve e-ihracat bugün geldiğimiz noktada bir zorunluluk oldu.

Dijital dönüşümünü sağlayamayan, satışını elektronik ortama taşımayan firmalar varlığını sürdüremeyecek. Kısacası dijitalleşmeyi benimsemeden varlığımızı sürdüremeyiz. Bu kapsamda bölgemizde e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminin gelişmesi için katkıda bulunan ve bugün burada aramızda yer alan Bakanlığımızın temsilcilerine, eğitmenlerimize ve sektör çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 GAİB olarak bu tarz etkinliklerin uzun süredir gerçekleştirildiğinin altını çizen Kileci “Hem eğitimlerimiz hem seminerlerimiz, hem bu tarz bilgilendirme toplantılarımız uzun yıllardır kesintisiz olarak sürüyor. Bizim daha yukarıya taşımamız gereken ilk unsurumuz beşeri sermayemiz. Bu salonların dolması için herkesi göreve davet ediyorum. Hem E-Ticaret ve E-İhracat için yaptığımız etkinliklere hem tüm eğitimlerimize herkesi davet ediyorum.” Dedi.

Gün boyu süren toplantıda Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Dairesi Başkanı Hasan Önal tarafından “E-İhracat Politikaları ve Devlet Destekleri” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Daire Başkanı Önal, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan güncel çalışmalara ve Bakanlığın bu konuda sağlamış olduğu desteklere değindi. Daha sonrasında ise Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Muafiyetler Dairesi Başkanı Deniz Okan SAVAŞ tarafından E-İhracatta Beyan ve Gümrükleme İşlemleri hakkında bilgilendirme yaptı.

 Tamamı GAİB’in YouTube kanalından tekrar izlenebilecek etkinlikte, Uluslararası Pazar Araştırması ve Doğru Pazaryeri Seçimi, Dijital Pazarlama Süreçleri, Amazon ve Etsy’de Satış Teknikleri, E-İhracatta Beyan, Gümrükleme İşlemleri, Lojistik ve Gönderim İşlemleri, E-Ticaret Alt Yapıları ve Entegrasyonlar, Yurtdışında Şirket Kurulumu ve Banka Hesabı Açılışı konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAÜN TEKNOFEST İzmir’e HazırÖnceki Haber

GAÜN TEKNOFEST İzmir’e Hazır

Vali Kemal Çeber’in Mevlit Kandili MesajıSonraki Haber

Vali Kemal Çeber’in Mevlit Kandili Mesaj...

Yorum Yazın

GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ve saat ele geçirildi: 2 gözaltı
HKÜ, eğitim kurumları ile geleneksel iftar programında buluştu
Gaziantep'te 14 modifiye araca 117 bin TL ceza
İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Aykut Yalçın'dan 18 Mart meajı
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü futbol takımı çeyrek finale yükseldi
GAÜN Nizip Eğitim Fakültesi’nde Görev Değişikliği
Zirai Don Uyarısı: Gaziantep'te Çiftçilere Tedbir Çağrısı
Gaziantep'te 18 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Zaferin anısına fidan diktiler
HKÜ'de "Ramajam" heyecanı
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari uyuşturucu taciri yakalandı
Şahinbeyli öğrenciler İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı
Doğan, iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
Gaziantep'te 62 adet sikke ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te bayram öncesi fahiş fiyat denetimleri sürüyor
Uzm. Psikolog Elif Türkyiğit, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Milletvekili Bakbak: Milletimizle gönül bağlarımızı pekiştiriyoruz
Akrabaların kavgasında kan aktı: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Erkek cinayeti: Kocasını tabancayla vurarak öldürdü!