
Gaziantep Fıstıkçılar Odası Başkanı Mesut Kaya, fıstık piyasasında Ramazan ve stokçuluk nedeniyle durgunluk yaşandığını söyledi. Kaya piyasayı titizlikle takip ettiklerini belirtti.
Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Ramazan Kaya, mesajında, "Ramazan ayının; birlik, beraberlik, dayanışma ve bereket duygularını güçlendirmesini temenni ediyoruz. Paylaşmanın ve hoşgörünün arttığı bu mübarek ayın; esnafımıza, üreticilerimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyoruz. Başta fıstıkçı esnafımız olmak üzere, tüm hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor; sağlık, huzur ve bol kazançlar temenni ediyoruz" dedi.
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Antep fıstığı piyasasının genel olarak sakin geçtiği gözlemlendiğini belirten Kaya, "Talepte belirgin bir artış yaşanmamış olup, alım-satımlar ihtiyaca yönelik ve kontrollü şekilde devam etmektedir. Piyasalardaki bu durgunluğun; Ramazan ayının doğal etkisi, alıcıların temkinli hareket etmesi ithal ürünün piyasada olması ve mevcut stok durumlarından kaynaklandığı değerlendirilmektedir.
Önümüzdeki süreçte piyasanın seyrinin; iç talep, ihracat gelişmeleri ve genel ekonomik şartlara bağlı olarak şekillenmesi beklenmektedir. Odamız tarafından piyasa yakından takip edilmekte olup, üyelerimiz gelişmeler hakkında bilgilendirilmeye devam edilecektir" görüşünü dile getirdi.
Kaynak:Haber Merkezi


































Yorum Yazın