FARMERS projesi Gaziantep’te tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FARMERS projesi Gaziantep’te tanıtıldı
Abone ol
Tarım sektöründe iş birliklerinin geliştirilmesi, üreticilerin pazara erişiminin desteklenmesi ve tarımsal değer zincirlerinin güçlendirilmesi amacıyla çiftçileri, kooperatifleri, alıcıları ve finans kuruluşlarını bir araya getiren Değer Zinciri Ağ Oluşturma Etkinliği Gaziantep’te gerçekleşti.

Avrupa Birliği eş finansmanıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Çiftçiler için Teknik Destek: Sürdürülebilirlik için Tarımsal İyileşmenin Hızlandırılması Projesi (FARMERS) kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, Gaziantep Sanayi Odası’nın da bölgedeki desteğiyle Gaziantep’te yapıldı. Gaziantep’te başlayan etkinlik serisi; üreticiler, kooperatifler, tarımsal KOBİ’ler, finans kuruluşları, dijital platformlar ve alıcıları bir araya getirerek Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerindeki tarımsal değer zincirlerinin güçlendirilmesini hedefliyor.

Etkinliğin ilk gününde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) destek programları ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üretim planlaması ve teşvik mekanizmaları katılımcılara tanıtıldı. Kamu ve özel banka temsilcilerinin katıldığı panel oturumunda üreticilerin finansmana erişim imkânları ele alındı. Etkinlik alanında kurulan stantlarda kadın kooperatifleri, tarımsal kalkınma kooperatifleri ve üretici birlikleri ürünlerini ve çalışmalarını tanıtma fırsatı bulurken; kooperatifler ile alıcılar arasında doğrudan temaslar kuruldu ve yeni iş birliği fırsatları değerlendirildi.

İkinci gün ise tarımsal destekler, finansman olanakları ve kırsal kalkınma yatırım destekleri farklı oturumlarda ele alındı. Lisanslı depoculuk sisteminin üreticiler, tüccarlar ve sanayi açısından sunduğu avantajlar ile uygulamada karşılaşılan zorluklar değerlendirildi; Gaziantep Ticaret Borsası bünyesinde faaliyet gösteren Antep Fıstığı Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin deneyimleri bölgesel bir uygulama örneği olarak paylaşıldı.

Pazar dinamikleri ve alıcı beklentileri panelinde zincir marketler, kooperatif marketler, gıda sanayi temsilcileri ve Gaziantep Sanayi Odası temsilcileri üreticilere yönelik tedarik beklentilerini değerlendirdi. Yerel yönetimlerin kırsal kalkınma alanındaki uygulamaları ile iyi örnekler de katılımcılarla paylaşıldı. Dijital pazarlama platformları ve ihracat çözümleri sunan kuruluşların yer aldığı oturumda ise üreticilerin alternatif pazarlara erişim imkânları değerlendirildi.
Her iki günün sonunda gerçekleştirilen birebir görüşmeler ve ağ oluşturma toplantıları sayesinde çiftçiler, tarımsal KOBİ’ler, alıcılar ve kurum temsilcileri arasında yeni iş bağlantılarının kurulmasına yönelik önemli temaslar sağlandı.

Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerinde uygulanan FARMERS Projesi; tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin desteklenmesini, kırsal ekonomik faaliyetlerin güçlendirilmesini ve üreticilerin pazara erişim kapasitesinin artırılmasını hedefleniyor. Proje kapsamında ağ oluşturma faaliyetleri, mentörlük eğitimleri, 400 işçiye yönelik altı aylık istihdam ve SGK desteği ile 200 gence bir aylık ücretli staj imkânı sağlanıyor. 

Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerinde faaliyet gösteren çiftçiler, kooperatifler ve tarımsal KOBİ’ler proje kapsamında sunulan teknik destek, ağ oluşturma faaliyetleri, istihdam ve staj imkânlarından yararlanabiliyor. 

PROJE HAKKINDA 
Çiftçiler için Teknik Destek: Sürdürülebilirlik için Tarımsal İyileşmenin Hızlandırılması Projesi (FARMERS Projesi), Avrupa Birliği eş finansmanıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu teknik destek sözleşmesi kapsamında GIZ liderliğindeki konsorsiyum tarafından uygulanan proje; Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerinde deprem sonrası tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini desteklemeyi, kırsal ekonomik faaliyetleri güçlendirmeyi ve üreticilerin kapasitesini artırmayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SANKO Okulları öğrencileri, Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye ikincisi olduÖnceki Haber

SANKO Okulları öğrencileri, Aziz Sancar...

Lokantaya pompalı saldırı: 6 ölüSonraki Haber

Lokantaya pompalı saldırı: 6 ölü

Yorum Yazın

Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…