Erişkin kemik iliği ve kök hücre nakil merkezi 15. hastaya da şifa oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erişkin kemik iliği ve kök hücre nakil merkezi 15. hastaya da şifa oldu
Abone ol
Medical Point Gaziantep Hastanesi Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi, 2 ayrı hastaya gerçekleştirdiği kemik ili ve kök hücre nakli ile 15 hastaya şifa kaynağı oldu.

Ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak en üst düzeyde hasta güvenliği ve hijyenik koşullar esas alınarak oluşturulan Medical Point Gaziantep Hastanesi Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi 11 yatak kapasitesi ile bölgede hizmet verirken ilik ve kök hücre nakli gereken hastalara ise umut oluyor.
Kahramanmaraş'ta Hodgkin Lenfoma teşhisi ile tedavi edilen ve bir süre sonra hastalığı tekrarlayan 37 yaşındaki Şaziye Kavak, çözüm için Medical Point Gaziantep Hastanesi Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi Başkanı ve İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhami Kiki’ye gelerek muayene oldu. Prof. Dr. Kiki yapılan muayeneler neticesinde, Kavak’a uygulanan tedavinin kalıcı olması adına hastaya kendi kök hücresinden (Otolog Kök Hücre) kök hücre nakli yapılmasına karar verdi. Kök hücre nakil işlemi başarı ile gerçekleşen Şaziye Kavak, hastaneden sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
Kahramanmaraş’tan Gaziantep’e gelen ve yıllardır Multipl Myelom hastalığı ile mücadele eden 69 yaşındaki Fatma Akıllı ise başvurduğu Prof. Dr. Kiki tarafından yapılan genel muayenenin ardından ise kök hücresinden kemik iliği nakil işlemi yapılması gerektiğini öğrendi. Tedavi olmaya karar veren Fatma Akıllı, gerçekleşen tedavinin uzun ve kalıcı olabilmesi için nakil oldu. Fatma Akıllı, gerçekleşen başarılı operasyon ile yeniden sağlığına kavuştu.
Merkezin Başkanı olan ve hastaları tedavi eden İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhami Kiki, "Erişkin Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Merkezi’mizde 14. ve 15. hastamızın tedavisini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. İki hastamıza da yapılan nakil süreci yaklaşık üç hafta devam etti ve tedavi sürecinin uzun ve kalıcı olmasını sağlamak için kendilerinden alınan kök hücre ile nakillerini yaptık. Tedaviden sonra hastalarımızın durumu gayet iyi. Bu şekilde kemik iliği nakil işlemini tamamlamış bulunmaktayız. Bundan sonra hastalarımızı ayaktan takip edeceğiz. Bugün de bunu kutlamak adına hastalarımızın adeta doğum günleriymiş gibi pasta kestik. Kendilerine yeni hayatlarında sağlık ve mutluluk diliyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Kaplan'dan yeni yıl mesajıÖnceki Haber

CHP'li Kaplan'dan yeni yıl mesajı

Gaziantep'te jandarma 9 günde 23 aranan şahsı yakaladıSonraki Haber

Gaziantep'te jandarma 9 günde 23 aranan...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi