Erdem Koleji’nden Uluslararası başarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdem Koleji’nden Uluslararası başarı
Abone ol
Erdem Koleji, Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatına damga vurdu. Erdem Koleji öğrencileri toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep’i ve Türkiye’yi gururlandırdılar.

Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerin yoğun ilgi göstererek katıldığı Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatında bronz, gümüş ve altın madalyalar için öğrenciler kıyasıya yarışıyor. 2023 yılında 112 ülkenin katılım gösterdiği yarışmada Erdem Koleji öğrencileri, uluslararası bir başarıya daha imza attı. Erdem Koleji öğrencileri toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep’i ve Türkiye’yi gururlandırdılar. Erdem Koleji’nden altın madalya almaya hak kazanan Didar Çelik, Dünya 47.’si olarak temmuz ayındaki Singapur SIMOC olimpiyatlarına katılarak ülkemizi Matematik alanında temsil edecek.
Öğrenciler Singapur Olimpiyatlarına katılmaya hak kazandı
Erdem Koleji Proje Koordinatörü Abdullah Yılmaz, Amerika Matematik Olimpiyatlarının, uluslararası prestijli bir yarışma olduğunu, bu yarışmada öğrencilerin elde ettiği başarılardan ötürü mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Madalya kazanan öğrencilerin başarıları ile Temmuz ayında Singapur’da gerçekleştirilecek eğitim olimpiyatlarına katılmaya hak kazandıklarını vurgulayan Yılmaz, bu yarışmalarda da öğrencilerin güzel sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını kaydetti.
“Madalya alan öğrencilerimizi kutluyoruz”
Erdem Koleji öğrencilerinin uluslararası prestijli bir yarışmada önemli dereceler elde ederek ülkemizi temsil edecek olmaktan dolayı gururlu olduklarını dile getiren Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Prestijli yarışmalar arasında gösterilen Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatı’nda, farklı düzeylerde toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya almaya hak kazanan öğrencilerimiz okulumuzu ve ülkemizi gururlandırdılar. Ayrıca Singapur’da gerçekleştirilecek olan SIMOC olimpiyatlarına katılarak ülkemizi Matematik alanında temsil edecek olan öğrencimiz Didar Çelik’e başarılar diliyorum, güzel sonuçlar elde edeceğine inancımız tam. Erdem Koleji olarak farklı alanlarda kendilerini ifade edebilen bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. Okulumuzun ve öğrencilerimizin başarıları artarak sürecektir. Okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAÜN’den enerjide büyük gelişmeÖnceki Haber

GAÜN’den enerjide büyük gelişme

27 gençlik kütüphanesinde tam kapasite hizmet sunuluyorSonraki Haber

27 gençlik kütüphanesinde tam kapasite h...

Yorum Yazın

GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti
TOBB Fen Lisesi zirveye çıkıyor
Quick Sigorta 9 yaşında 
Gaziantep'te Otomobilin Çarptığı Motosiklet Sürücüsü Yaralandı