ECO4ALL Projesi’ne GAÜN’den araştırmacı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ECO4ALL Projesi’ne GAÜN’den araştırmacı
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Öğretim Görevlisi Dr. Şehnaz Sakıcı, Avrupa Birliği Döngüsel Ekonomi Ağı için Herkes (ECO4ALL) Projesi'ne araştırmacı olarak kabul edildi.

Döngüsel ekonominin teşvik edilmesi ve tüketicilerin korunması için azaltma, yeniden kullanma ve tamir gibi döngüsel ekonominin temel prensiplerini destekleyerek, kaynakların daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını hedefleyen proje, 30 farklı ülkeden araştırma ekiplerini bir araya getiriyor.

Türkiye Üniversitelerinden ECO4ALL Projesine güçlü katılım
Türkiye’den İstanbul Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden de araştırmacıların olduğu proje, 2030 yılı sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak ve sürdürülebilir tüketimin katkısına yönelik sınır ötesi iş birliklerini geliştirmeyi hedefliyor. Moldova merkezli olan proje, Cost Action Programı kapsamında finanse ediliyor.

“ECO4ALL Projesi sürdürülebilir tüketimin önemini vurguluyor”
ECO4ALL Projesi’nin döngüsel ekonominin teşvik edilmesi ve tüketicilerin korunmasıyla ilgili olarak küresel çapta önemli bir rol oynadığını vurgulayan Dr. Sakıcı, “Proje ile sürdürülebilir tüketimin anlaşılmasını, kaynakların korunmasını, atık önleme ve üreticilerin tasarım ve pazarlama aşamalarındaki sorumluluğunu teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Proje kapsamında ilk toplantının geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiğini belirten Dr. Sakıcı, “İlk çalışma grubu olarak yeşil geçişte tüketicileri güçlendirmek ve veri toplama süreci çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Araştırmacılar için uluslararası iş birliklerini teşvik eden bu tür ağlara kabul edilmek büyük bir mutluluk” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özsaraç hasta kabulüne başladıÖnceki Haber

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özsaraç ha...

GİBTÜ’de “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendiSonraki Haber

GİBTÜ’de “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi

Yorum Yazın

Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası 
Yılmaz’dan üniversite adaylarına destek
Atatürk Heykeli yeni yerine taşınıyor