Dünya Ebeler Günü GİBTÜ’de kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Ebeler Günü GİBTÜ’de kutlandı
Abone ol
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (GİBTÜ) 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü düzenlenen etkinlikte kutlandı. Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Paneli de, ebelik mesleğinin toplumsal ve sağlık hizmetlerindeki kritik rolüne dikkat çeken kapsamlı bir akademik buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Düzenlenen etkinliğe GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ertuğrul Kılıç, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zehra Özyılmaz, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Serdar Türkmen,  Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Gündüz, akademisyenler, sağlık çalışanları, ebeler ve GİBTÜ öğrencileri katıldı.

 GİBTÜ Rektörü Şehmus Demir, panelin açılış konuşmasında ebelerin önemine vurgu yaparak tarihsel olarak ebeliğin geçmişinden bahsetti.  Rektör Demir, “Ebelik zor ve meşakkatli bir meslek. Ülkenin ulaşılması zor ücra köşelerine, köylerine ihtiyacı olan annelere ulaşmak mesleğin gerekliliği. Her geçen gün bilimsel ve pratik anlamda kendisini geliştiren bir meslek olması öğrencilerimizi daha anlamlı ve önemli kılıyor. Bu vesile ile 5 Mayıs Ebeler Gününüzü kutlarım. Üniforma giyen öğrencilerimiz tebrik ederim” dedi.

GİBTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kamile Akça da, gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde gösterdikleri profesyonellik, bilgi ve beceri ile annelerin en büyük güvencesinin ebeler olduğunu ve geleceğin ebeleri olarak, öğrencilerin bu değerli mesleği devralıp toplumun sağlıklı bir geleceğe sahip olmasında kilit bir rol oynayacağından bahsetti. Akça, öğrencilerin ve ebelik bölümü hocalarının ebeler gününü kutladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Panelinde; ebeliğin halk sağlığındaki yeri, doğum sonrası komplikasyonlara yaklaşım, kanser erken teşhis merkezlerinin işleyişinde ebelik katkısı, afet ve kriz durumlarında ebelik uygulamaları gibi farklı perspektiflerden ele alınan başlıklarla katılımcılara nitelikli içerik sunuldu. Panelin ardından gerçekleştirilen Üniforma Giyme Töreni ile öğrenciler mesleki kimliklerine ilk adımlarını atarken, GİBTÜ Müzik Kulübü tarafından sunulan dinletisi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enerjisa Enerji, 2025 Yılına Altyapı ve Enerji Dönüşümüne Odaklı Güçlü Bir Başlangıç YaptıÖnceki Haber

Enerjisa Enerji, 2025 Yılına Altyapı ve...

Gaziantep'te Aile Yılı Coşkusu: Puzzle Yarışmasıyla Aileler Birlikte KenetlenecekSonraki Haber

Gaziantep'te Aile Yılı Coşkusu: Puzzle Y...

Yorum Yazın

Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası 
Yılmaz’dan üniversite adaylarına destek
Atatürk Heykeli yeni yerine taşınıyor