“Dünden Bugüne” Güllü Ailesi’nin Hikayesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Dünden Bugüne” Güllü Ailesi’nin Hikayesi
Abone ol
Gaziantepliler Mehmet Nejat Güllü’nün yeni yayımladığı kitabı “Dünden Bugüne’nin” imza gününde buluştu. Kağıthane Güllüoğlu Tesisleri’nde 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikte Gaziantepli bilim insanları, iş insanları ile Mehmet Nejat Güllü’nün ailesi ve yakınları hazır bulundu.

Yaptığı konuşmada, büyük bir özenle hazırladığı kitabının imza gününde hemşerileriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Güllü, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Nejat Güllü daha sonra sözü Gaziantepli Öğretim Üyeleri Baltalimanı Grubu Başkanı Prof. Dr. Türkan Uğur Dai’ye bıraktı. Prof. Dr. Dai, Mehmet Nejat Güllü’yü yaptığı çalışma dolayısıyla tebrik ettikten sonra Gaziantepli Öğretim Üyeleri Baltalimanı Grubu’na destek veren hemşerilerine, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Dr. Osman Gazi Kiraz’a ve önceki başkan Ali Uçar’a teşekkürlerini iletti. Önümüzdeki dönem, genç Gazianteplilerin daha fazla katılımıyla gerçekleştirmeyi planladıkları toplantılarda bir araya gelmeyi dileyerek sözlerini tamamladı.

Gaziantepli Öğretim Üyeleri Baltalimanı Grubu Genel Sekreteri Hüseyin Aldoğan’ın yayına hazırladığı kitap, baba Mustafa Güllü’den başlayarak Güllü ailesinin hikâyesini ve Mehmet Nejat Güllü’nün iş ve aile yaşamına dair bilgileri okuyuculara aktarıyor.

Yurtiçinde ve yurtdışında “Baklava” denince ilk olarak akla gelen Güllüoğlu Türkiye’de parmakla gösterilecek bir lezzettir. 1821 yılında Gaziantep’te başlayan ve Nejat Güllü’nün asla kaliteden taviz vermeden ürettiği baklavalar bugün itibari ile New York, New Jersey – Cliffside Park, Miami, Los Angeles, Amsterdam, Düsseldorf, Brüksel, Riyad, İstanbul, Bursa, İzmit ve Ankara’da 30 şube, 3 kıta ve 6 ülkede Türkiye’nin tatlı denince akla gelen baklavalarını sevenleri ile buluşturuyor. Baklavacı Güllüoğlu, aynı zamanda Türkiye’nin baklava ustalarını da yetiştiren bir okul statüsünde bulunmaktadır.

Türk mutfağının gururu Antep’in meşhur baklavasını dünyaya tattıran Baklavacı Güllüoğlu, 2001 yılında Kağıthane’de kurulan 7 bin m2’lik kapalı alanla “dünyanın en büyük baklava üretim tesisinde” faaliyetlerini sürdürmektedir ve Baklavacı Güllüoğlu’nun, 1821’den bugüne uzanan süreçteki en önemli prensibi “kalite” olmuştur.

Güllüoğlu adının baklavayla özdeşleşmesi, Uzakdoğu’dan Yeni Kıta’ya uzanan geniş coğrafyalarda başta baklava olmak üzere, kadayıf, lokum, pasta ve şekerleme gibi ürün gruplarıyla Türkiye’nin kalite ve lezzet elçisi olması, bir buçuk asırlık prensipli üretiminin sonucudur. Baklavacı Güllüoğlu, 1,5 asırlık gelenek ve birikim ile her dönemde kendini yenilemeyi prensip edinmiştir.

Baklava tamamı yerli hammadde kullanılarak, el emeği bir işçilikle hazırlanan ürünlerin dünyanın farklı noktalarına ulaştırılması Baklavacı Güllüoğlu için hem ülke ekonomisine destek vermek hem de kültürel olarak önemli bir misyonu en iyi şekilde üstlenmek demektir.

400’e yakın çalışanı ile hem yurtiçi hem de yurtdışında hızla büyüyen Güllüoğlu’nun hedefi, ulusal lezzetimiz olan baklavanın tadını, bütün dünyaya ulaştırmaktır.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Yapı Kredi Bankası Bölge Müdürlüğünden NTO’ya Ziyaret Önceki Haber

Yapı Kredi Bankası Bölge Müdürlüğünden N...

CHP'li Öztürkmen: İktidar milletimizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyor!Sonraki Haber

CHP'li Öztürkmen: İktidar milletimizi aç...

Haber Yorumları

  • Asım Akçacı01-06-2024 08:38

    Güllüoğlu güzel şehrimizin en önemli markasıdır gurur duyuyorum

Yorum Yazın

4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi