Dr. Taşdoğan'dan 6 şubat mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dr. Taşdoğan'dan 6 şubat mesajı
Abone ol
27. dönem MHP Gaziantep milletvekili ve Taşdoğan Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. A. Muhittin Taşdoğan , 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Depremde 60 akrabasını kaybeden  Dr. Taşdoğan , hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek,  Allah bu millete bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın dedi.

6 Şubat 2023 saat: 04.17’de merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 11 ilin etkilendiği “asrın felaketi” olarak nitelendiren depremin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Dr. Taşdoğan ‘Depremde akrabalarımdan 60 , köylümüz 433 , partilimizden ise 1000 kişi hayatını kaybetti. Anılarımızı ve acılarımızı paylaştığım birçok insan rahmetli oldu. Zor günlerdi. Cenab-ı Allah inşallah milletimize bir daha böyle zor günler yaşatmaz.’ dedi.

Binlerce konut depremzedelere verildi.

Doğal felaket yani deprem olduğunda  yapılacak hizmetlerin öncelik sıralaması olduğunu ifade eden Nurdağı’lı Dr. Taşdoğan ‘ Depremde insanları enkaz altından çıkarabilme , yaşayanların soğuktan donmamasını önleme , hastalık bulaşmasını önleme , bir çadıra yerleşmesini sağlayabilme, sonrasında konteyner kentlere yerleştirme çabamız vardı. Devletimiz müşvik yönünü gösterip vatandaşımızın evlerini yeniden yapmaya , kalıcı konutlarla yerleştirmeye iki yıldır devam ediyor. Önemli bir yol kat edildi. Binlerce konut sahiplerine verildi.

Doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak önemli

Doğal afete karşı önceden hazırlıklı olmak gerekiyor. Örneğin , depremde evlerin sobalarının yıkılması sonucu yangın çıkan evler oldu. Bu tür hadiseler başımıza gelmeden önce tedbir almamız gerekiyor. İnşallah bu acı tecrübelerimizle yeni yapılan binalarda , iş yerlerinde önleyici tedbirler alınır. Devletimiz bu konuda yeterli çalışmalar yapmaya gayret ediyor. Milletimizde artık bu konuda duyarlı.

Depremde hatıralarım anılarım yıkıldı.

Depremin ilk anından itibaren sürekli deprem bölgesindeydik. Etkilendiğimiz çok hadise oldu. Mesela deprem bölgelerine gittik. Evler kibrit çöpü gibi yıkılmıştı. Adeta bir korku filminin içinde geziyor gibiydik. Bireysel olarak çok yakınlarımı kaybettim. Doğduğum ev , doğduğum hastane   ilkokulu okuduğum okul yıkıldı. Arkadaşlarımı , dostlarımı , akrabalarımı kaybettim. Herkesin kendine ait bir hikayesi var. Çok zor günler. Milletimize  sabır diliyorum. Devletimiz, baba yönünü göstererek yaraları sarmaya devam ediyor. Bir babanın evladını sarıp sarmaladığı gibi elinden gelen imkanları seferber ediyor.

Depremde Türkiye tek yürek oldu

Depremde Türk milletinin yardımlaşma ve dayanışma duygusunun perçinleştiğini bir kez daha gördük. Türkiye'nin her yerinden yardımlar geldi. Bölgede yaraların sarılmasına herkes katkı sağlamaya çalıştı. Millet olmak budur. Birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Millet olmak anıda ve acıda beraber olmaktır.  Türk milleti depremde millet olma,  yardımlaşma şuurunun ne kadar yüksek olduğunu gösterdi. Herkesten Allah razı olsun.

Milletimizin başı sağ olsun

Dr. Taşdoğan ‘6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza  Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Böylesi bir felaketin ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suriye'de Yeni Ticaret Rejimi Yürürlüğe GiriyorÖnceki Haber

Suriye'de Yeni Ticaret Rejimi Yürürlüğe...

Gaziantep'te uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 15 şahıs tutuklandıSonraki Haber

Gaziantep'te uyuşturucu ve kaçakçılık op...

Yorum Yazın

Zirai Don Uyarısı: Gaziantep'te Çiftçilere Tedbir Çağrısı
Gaziantep'te 18 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Zaferin anısına fidan diktiler
HKÜ'de "Ramajam" heyecanı
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari uyuşturucu taciri yakalandı
Şahinbeyli öğrenciler İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı
Doğan, iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
Gaziantep'te 62 adet sikke ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te bayram öncesi fahiş fiyat denetimleri sürüyor
Uzm. Psikolog Elif Türkyiğit, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Milletvekili Bakbak: Milletimizle gönül bağlarımızı pekiştiriyoruz
Akrabaların kavgasında kan aktı: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Erkek cinayeti: Kocasını tabancayla vurarak öldürdü!
Ramazan Ayı’nda çocuklar için Hacivat Karagöz Şenliği’ne yoğun ilgi
Medıcal Poınt Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, Narsizmi Anlatıyor
GAÜN Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden Huzurevi Ziyareti
GİBTÜ’den Pulmoner Rehabilitasyon Haftasında Farkındalık Etkinliği
Gaziantep’te parkta korkunç infaz!
Gaziantep’te trafik canavarı durmuyor! Çok sayıda yaralı var 
İpekyolunda kaza 4 kişi yaralandı!