Dervişoğlu: Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürdüğü iddiasına ilişkin konuştu.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dervişoğlu: Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürdüğü iddiasına ilişkin konuştu.
Abone ol
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Gaziantep'te Ticaret Borsası ve Şaforler ve otomobilciler odasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.Genel Başkan “İsrail bölgemizde bir terör devletidir”

Gaziantep'te açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine gerçekleştirdiği hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğü iddiasına ilişkin konuştu. Dervişoğlu," İsrail bölgemizde bir terör devletidir. Benim olaya bakışım budur. Spekülatif haberlere bakarak kime nerede, ne yaptıklarına dair bir şey söyleyebilmek benim açımdan mümkün değil. Bu konuda öncelikle resmi açıklamalara itibar edilmesi gerektiği kanaatini taşıyorum." dedi.
Müsavat Dervişoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Dervişoğlu, ilk programını iş adamlarıyla Gaziantep Ticaret Borsası’nda basına kapalı olarak gerçekleştirdi. İkinci programında Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını ziyaret eden Dervişoğlu, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Dervişoğlu, yaptığı açıklamada İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine gerçekleştirdiği hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğü iddiasına ilişkin konuştu. Dervişolu, yaptığı açıklamada “İsrail bölgemizde bir terör devletidir. Benim olaya bakışım budur. Yine de Spekülatif haberlere bakarak kime nerede, ne yaptıklarına dair bir şey söyleyebilmek benim açımdan mümkün değil” dedi. Dervişoğlu, açıklamalarının ardından Kahramanmaraş programları için karayolu ile şehirden ayrıldı.
Dervişoğlu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü iddialarına resmi açıklamalar gelmeden itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.
İsrail’e bakış açısının değişmeyeceğini ve İsrail’in kendisi için bir terör devleti olduğunu ileri süren Dervişoğlu, “İsrail bölgemizde bir terör devletidir. Benim olaya bakışım budur. Sadece Lübnan’da yaptıkları değil, Gazze’de, Filistin de yaptıkları Türkiye’de gündem işgal ediyor. Dolayısıyla spekülatif haberlere bakarak nerde ne yaptılara dair bir şey söyleyebilmek benim açımdan mümkün değil. Öncelikle resmi açıklamalara itaat edilmesi gerektiği kanaatini taşıyorum. Sonuç ne olursa olsun İsrail’e bakış açım İsrail’in bu bölge coğrafyasında yaşattığı zulüm ve katliamlara karşı fikrimi değiştirmeyeceğim gerçeğidir. Asil mesele bu. İsrail’in yaptığı her türlü katliamı insanlık dışı uygulamaları hem şahsım hem partim hem de bu milletin bir ferdi olma kimliğiyle de lanetliyorum. Yaşadığımız coğrafyada gözü olan kendilerinden başka kimseyi düşünmeyen hayali hedefler peşinde koşan ama maalesef dünyanın bazı büyük devletleri tarafından desteklenen bir toplum. Dolayısıyla Türk Milleti bunların dünden bugüne neler yaptıklarını gayet iyi bilir. Uzun vadeli hesaplarını da tarih şuuruyla ele almaya muvaffaktır. Bize dışarıdan bakıldığında nasıl görülüyoruz bilmiyorum ama biz bu coğrafyada bin yıldan fazladır yaşıyoruz. Dolayısıyla sadece bir cumhuriyet kurmamışız iki büyük cihan imparatorluğu kurmuşuz. Bizi nasıl bir devlet ve millet olarak başkalarına sormalarını istemiyoruz. Nasıl büyük bir devlet ve millet olduğumuzu gayet iyi biliyoruz. Bize başkasının biçeceği role değil milli hedeflerimize bakacağız. Doğru haberlere ulaşıncaya kadar da spekilatif iş ve işlemlerde azami ölçüde uzak duralım. Bu alanlar özellikle sosyal medya farklı amaçlar için de kullanılabiliyor. Doğru kaynaktan çıkan bilgiye itibar etmek lazım” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Film setini aratmayan silahlı kavga: 5 yaralıÖnceki Haber

Film setini aratmayan silahlı kavga: 5 y...

Erdemoğlu Holding'den dev açılışSonraki Haber

Erdemoğlu Holding'den dev açılış

Yorum Yazın

Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...