Depremler Afete Dönüşmesin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremler Afete Dönüşmesin
Abone ol
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen seminerde, "Depremden çıkarılacak dersler" konuşuldu.

Bölgemizde büyük bir yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerinin ardından bir daha böylesine büyük bir felaketin yaşanmaması için sürekli etkinlik düzenleyen ve konuyu gündemde tutan İMO Gaziantep Şubesi, bu kez de meslek içi eğitim seminerleri kapsamında “6 Şubat Depremlerine Ait Saha Gözlemleri, Yapılan Yanlışlar ve Çıkarılacak Dersler” konulu bir seminer düzenledi.
İMO Korkut Küçükcan Konferans Salonundaki seminere Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün konuşmacı olarak katıldı. İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, inşaat mühendislerinin büyük ilgi gösterdiği seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bir kez daha depremlerin afetlere dönüşmemesi için gerekli tedbirlerin alınması uyarısında bulundu.

"DEPREMLER AFETE DÖNÜŞMESİN"
Güçyetmez, "Büyük kayıplara ve yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerini unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu konuyu sürekli gündemde tutarak, depremlerin afetlere dönüşmemesi için yapılması gereken düzenlemelerin hayata geçirilmesi için mücadele edeceğiz. Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Bu nedenle güvenli bir yapı ve yaşanabilir bir çevre önceliklerimiz arasında yer alıyor. Afet bir doğa olayının kendisi değil,doğurmuş olduğu sonuçlardır. Yine böylesine büyük afetlere maruz kalmamak için inşaat mühendisliği mesleğine gereken önemin verilmesini ve bilimin ışığında hareket edilmesini istiyoruz. Yetkin mühendislik yasasının çıkarılmasını, imar aflarına son verilmesini, her şantiyeye bir şef görevlendirilmesini ve etkin bir yapı denetim sistemi kurulmasını istiyoruz. Bunun için mücadelemiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİNDEN SEMİNERE BÜYÜK İLGİ
 Başkan Güçyetmez'in konuşmasının ardından, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün'ün  yaptığı sunumda “Binalarımızdan Depremde Beklediğimiz Performans, Betonarme Binalarda Döşeme Sistemleri, Kirişli Döşemeli Bina Tasarımı, Perdelerin, Kolonların ve Kirişlerin Hasar Görme Nedenlerinden Başlıcaları, Birleşim Bölgelerinde Meydana Gelen Hasarlar, Deprem Yönetmeliğinde Tanımlanan Düzensizlikler, Depreme Göre Tasarım Yaklaşımları, Dayanıma Göre Tasarım, Şekil Değiştirmeye Göre Tasarım” konularını ele alındı.
Büyük ilgi gören seminerin ardından İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Adem DOĞANGÜN'e teşekkür plaketi verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'e iki yeni mahkeme kararıÖnceki Haber

Gaziantep'e iki yeni mahkeme kararı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü'nün Acı GünüSonraki Haber

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Basın Yayı...

Yorum Yazın

Zirai Don Uyarısı: Gaziantep'te Çiftçilere Tedbir Çağrısı
Gaziantep'te 18 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Zaferin anısına fidan diktiler
HKÜ'de "Ramajam" heyecanı
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari uyuşturucu taciri yakalandı
Şahinbeyli öğrenciler İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı
Doğan, iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
Gaziantep'te 62 adet sikke ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te bayram öncesi fahiş fiyat denetimleri sürüyor
Uzm. Psikolog Elif Türkyiğit, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Milletvekili Bakbak: Milletimizle gönül bağlarımızı pekiştiriyoruz
Akrabaların kavgasında kan aktı: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Erkek cinayeti: Kocasını tabancayla vurarak öldürdü!
Ramazan Ayı’nda çocuklar için Hacivat Karagöz Şenliği’ne yoğun ilgi
Medıcal Poınt Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, Narsizmi Anlatıyor
GAÜN Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden Huzurevi Ziyareti
GİBTÜ’den Pulmoner Rehabilitasyon Haftasında Farkındalık Etkinliği
Gaziantep’te parkta korkunç infaz!
Gaziantep’te trafik canavarı durmuyor! Çok sayıda yaralı var 
İpekyolunda kaza 4 kişi yaralandı!