Cumhurbaşkanından Tahmazoğlu’na Övgü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanından Tahmazoğlu’na Övgü
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şahinbey Millet Camii’nin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet Camiine hayran kalarak Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Gaziantep'te Şehir Hastanesi, Şahinbey Millet Camii açılışı ve deprem konutlarının hak sahiplerine teslim edileceği törene katılmak üzere Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey Millet Camii’nin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Camilerin rollerine dar açıdan yaklaşmak yerine daha geniş açıdan bakmakta fayda gördüğünü, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolunun camilere alışmasını sağlamak olduğunu vurguladı. 


CAMİLERİMİZİN ROLLERİNE DAR AÇIDAN YAKLAŞMAK YERİNE DAHA GENİŞ AÇIDAN BAKMAMIZDA FAYDA GÖRÜYORUM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 milyon 300 bin nüfusuyla hızla gelişen Şahinbey ilçemizde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin buluştuğu bu güzel eserle cami eksikliğinin büyük ölçüde azaldığına inanıyorum. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu bu güzel eser için teşekkür ediyorum. Selçuklu ve Osmanlı’yı buluşturan mimarisiyle Şahinbey Millet Camii sosyal donatılarıyla bir yaşam alanı olarak donatıldı.

Her ne kadar birileri hala verilen hizmete şaşı bakıyor olsa da camilerimizde bilhassa 4-6 yaş arası çocuklarımıza yönelik imkanların sunulmasını ben çok kıymetli buluyorum. Milletle ve milletin ruh ve inanç dünyasıyla problemi olan belli kesimler dışında herkesin bu hizmetleri memnuniyetle karşıladığını biliyoruz. Camileri sadece günde 5 kez namaz kıldığımız yerler olarak göremeyiz.  Camilerimiz tevhidin olduğu kadar vahdetin birlik ve beraberliğin müminler arasındaki ebedi kardeşliğin sembolüdür. Camiler hayatın merkezi, bulunduğu çevrenin kalbi olmuştur. Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi başta olmak üzere camilerimizin rollerine dar açıdan yaklaşmak yerine daha geniş açıdan bakmamızda fayda görüyorum. İbadetlerimizi yaptığımız mekanların ötesinde buraları merkez edinerek kendimizi geliştirmenin yollarını aramalıyız” şeklinde konuştu. 


“ÇOCUKLARIMIZI ELLERİNDEN SEVGİYLE TUTUP CAMİLERİMİZE DAHA SIK GETİRMELİYİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çocuklarımızı ellerinden sevgiyle tutup camilerimize daha sık getirmeliyiz.  Hanım kardeşlerimizin buralardan daha sık faydalanmalarını sağlamalıyız. Gençlerimizin camilerle irtibatlarının mutlaka kuvvetli olmasını temin etmeliyiz. Kuranı Kerim ziyafetleri, söyleşiler, sohbetler, mevlidi şerifler, çeşitli etkinliklerle bu güzel eserin hakkını vermenin yollarını aramalıyız. Çocuklarımızı kendisine, ailesine, vatanına, milletine, devletine ve insanlığa faydalı kuşaklar olarak yetiştirmek ancak bu şekilde mümkündür.

Diğer türlü nesillerimizin içki, kumar, uyuşturucu, terör, şiddetin pençesine düşmesinin önüne geçemeyiz. Bu ulvi görev için çalışan, koşturan pek çok hadsizliğe rağmen nesillerimize sahip çıkan kuruluşlarımıza, vakıf,  derneklerimize ve belediyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim bizi sevgisiz, susuz, havasız, vatansız, mabetsiz, minaresiz, ezansız bırakmasın diyorum.  Görenleri hayran bırakan iç huzuru veren manevi dünyamızı dış dünya ile bütünleştiren bu muhteşem eserin tekrar hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Mimarlar Odası’na Büyükuncu SeçildiÖnceki Haber

Gaziantep Mimarlar Odası’na Büyükuncu Se...

Katmerci: Şikayet gelirse ilgili firmalarla görüşüyoruz!Sonraki Haber

Katmerci: Şikayet gelirse ilgili firmala...

Haber Yorumları

  • Cemal.05-02-2024 09:18

    Tek cami mi ya açtığı yollar yapılacak tünel. Eşek olur kalır semeri insan olur kalır eseri.helal olsun.

Yorum Yazın