Cilt Yenilemenin Konforlu Yolu: Medikal Estetik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cilt Yenilemenin Konforlu Yolu: Medikal Estetik
Abone ol
Yüzde ve vücudun çeşitli bölgelerinde zaman içerisinde pek çok farklı nedene bağlı olarak değişiklikler meydana gelebilir. Bu değişiklikler sonucu ortaya çıkan görünüm kişinin estetik kaygılar yaşaması söz konusu olabilir.

 Medikal estetik prosedürler bu aşamada devreye girerek, daha iyi bir görünüme sahip olmak isteyen kişiler için etkili bir çözüm haline gelirler. Göz altı ışık dolgusu ve lipoliz gibi çeşitli medikal estetik prosedürler sayesinde yüz ve vücut bölgesindeki görünümü iyileştirmek söz konusu olabilir. Uzman Dr. Şafak Göktaş lipoliz, göz altı ışık dolgusu ve diğer pek çok medikal estetik prosedürler konusunda yüksek hasta memnuniyeti oranlarına sahip uygulamalara imza atmaktadır. Siz de Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçerek randevunuzu alabilirsiniz. Böylece daha iyi bir görünüme sahip olma konusunda önemli adımlar atabilirsiniz.

Farklı yaşlardaki kadın ve erkeklerin hayatlarının  bir döneminde sıklıkla karşı karşıya kaldığı sorunların başında vücutta kilo ve yağ birikmesi gelir. Göbek ve bel gibi bölgeler vücudun yağ birikimine müsait olan bölgeleridir. Bu bölgelerden kilo verilmesi ise son derece zorlu bir süreç olarak bilinir. Özellikle bölgesel kilo problemlerinden kurtulmak isteyen kişiler farklı yöntemlere başvurarak daha iyi bir görünüme sahip olmayı tercih ederler. Lipoliz bu yöntemler arasında ilk sırada gelir. Bölgesel incelme ve fazlalıklardan kurtulma imkanı sağlayan lipoliz, etkili sonuçlar veren ve uygulanma sıklığı giderek artan bir medikal estetik prosedürdür.

Sayfa:https://safakgoktas.com/goz-alti-isik-dolgusu/

Lipoliz İle Bölgesel Yağ Birikintilerine Son!

Düzenli diyete ve spora dirençli bölgesel yağ birikintilerinden kurtulmak isteyen; ancak liposuction tedavisine başvurmayı tercih etmeyen kişiler için lipoliz etkili bir çözümdür. Lipoliz tedavisinin uygulanma süreci liposuction yöntemine göre çok daha kolaydır. Ayrıca iyileşme süreci daha konforlu ve hızlıdır. Lipoliz tedavisinin diğer bir avantajı, prosedür kapsamında cerrahi kesiye ihtiyaç duyulmamasıdır. 

Lipoliz tedavisi kapsamında, soya fasulyesinden elde edilen bir madde olan phosphatidylcholine enjeksiyonu yapılır. Phosphatidylcholine insan vücudunda doğal olarak bulunan bir maddedir. Ayrıca yağ metabolizmasında son derece önemli bir rol üstlenir. 

Lipoliz enjeksiyonu gerçekleştirilirken çok ince uçlu iğnelerden yararlanılır. Phosphatidylcholine enjeksiyonu manuel olarak ya da mezoterapi tabancası kullanılması yoluyla gerçekleştirilir. Yağ dokusunun içine ikişer cm aralıklarla olacak şekilde enjeksiyon yapılır. Phosphatidylcholine maddesinin enjekte edildiği bölgede bulunan yağ hücrelerinin zar geçirgenliğinin artması sonucu, vücudun yağları doğal prosedürüne benzer bir şekilde eritmesi sağlanır. 

Lipoliz enjeksiyonundan sonra yağ hücrelerinin zarlarının geçirgenliği değişince, bazı yağ hücrelerinde tamamen deformasyon oluşur ve bu yağ hücreleri ortadan kalkar. Bazı durumlarda hücre zarı geçirgenliğinin artmasına bağlı olarak yağ içeriğinin dışarı çıkması söz konusu olur. Hücre duvarında meydana gelen değişiklikler ve erimeler sonucu liposuction prosedürü sonrası elde edilene benzer bir etkiye ulaşılabilir.

Sayfa:https://safakgoktas.com/lipoliz/ 

Lipoliz Tedavisi Nasıl Etki Eder?

Lipoliz tedavisinden sonra yağ asitleri, parçalanan ya da geçirgenliği artan hücre zarından kana geçer. Bunlar enerji kaynağı olarak kullanıldığında, lipoliz prosedüründen eld edilecek sonuçların başarısı artar. Bunun için lipoliz tedavisi uygulanan hastaların beslenme programındaki karbonhidrat tüketimini sınırlandırması, bol egzersiz yaparak harcadığı kalori miktarını artırması gerekir. Böylece vücudun yağ asitlerini enerji kaynağı olarak kullanması sağlanabilir. Fazla yağların vücuttan atılması süreci çok daha kolay bir hal alır.

Lipoliz tedavisinin kaç seans uygulanacağı hasta özelinde belirlenir. Tercih edilen 4 ila 8 haftalık aralıklarla lipoliz seanslarının uygulanmasıdır. Seans sayılarının ve seanslar arasındaki aralıkların belirlenmesinde farklı yöntemler kullanılabilir. Bazı vakalarda 2-4 haftalık aralıklarla 5 ila 7 seans uygulama yapılır. Bazı vakalarda ise 5 seansta verilecek olan ilacın konsantre hale getirilmesiyle işlem iki ayda bir uygulanır. Bu sayede lipoliz tedavisi, daha az sayıda seans ile tamamlanır.

Lipoliz etkili bir bölgesel zayıflama yöntemidir. Bölgesel ve kalıcı yağ depolarını giderme amacıyla kullanılabilir. Lipoliz tedavisi uygulanacak olan kişiler, ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın bir kiloda olmalıdır. Kalp ve diyabet rahatsızlığı olanlara, kanser hastalarına, kan pıhtılaşma sorunu bulunanlara, enjekte edilecek maddeye karşı alerjisi olanlara, karaciğer yetmezliği bulunanlara, gebelik ve emzirme dönemindeki kişilere lipoliz tedavisi uygulanmaz. 

Lipoliz Sonuçlarının Kalıcılığını Korumak Sizin Elinizde

Lipoliz tedavisi, uygulama bölgesindeki yağ hücrelerini kalıcı olarak yok eder. Fakat hastalar uygulama sonrası doktor tavsiyelerine uymazsa, bölgede kalan yağ hücrelerinin genişlemesi gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir. Bu tür bir durumun ortaya çıkmaması için, hastalar lipoliz tedavisinden sonra düzenli olarak egzersiz yapmalı ve dengeli bir beslenme programı uygulamalıdır. Bu unsurlara dikkat edilmesi halinde, yağ yakımının idamesi sağlanabilir.

Lipoliz prosedürü yapılırken ya da yapıldıktan sonra acı ya da ağrı meydana gelmez. Diğer yandan uygulamayı izleyen birkaç gün süresince; uygulama bölgesinde hafif şiddette ağrı hissedilebilir. Uygulamanın ardından bölgede sarkma ya da deformasyon meydana gelmez. Morarma ve şişlik oluşması söz konusu olduğu durumlarda, genellikle kısa bir süre içerisinde kendiliğinden düzelir.

Site: https://safakgoktas.com/ 

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bozatlı ve Tahmazoğlu’ndan vatandaşlara aşure ikramıÖnceki Haber

Bozatlı ve Tahmazoğlu’ndan vatandaşlara...

Gazeteciler'den Vali Çeber'e ZiyaretSonraki Haber

Gazeteciler'den Vali Çeber'e Ziyaret

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı