CHP’li Meriç’ten “Emeklilerin Bayram İkramiyesini 15 Bin TL’ye Çıkaran ” Kanun Teklifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Meriç’ten “Emeklilerin Bayram İkramiyesini 15 Bin TL’ye Çıkaran ” Kanun Teklifi
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, emeklilerin gelirlerinde bir nebze artış yaratmak amacıyla Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda aldıkları 3.000 TL bayram ikramiyesini 15.000 TL'ye yükseltilmesi için TBMM Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Meriç, verdiği Kanun Teklifi ve gerekçesi hakkında şunları söyledi: 

AKP iktidarının yanlış finans politikalarıyla Türkiye’yi ekonomik çöküşe sürüklediğini söyleyen Melih Meriç, “Emeklilerimiz bu çöküşü en fazla hisseden kesim. 10 bin liraya mahkûm edilen emekli bir bardak çay içemiyor, kuru simit bile yiyemiyor. Saha çalışmalarımızda üzülerek hatta kahrolarak görüyoruz, il ve ilçe meydanlarındaki banklarda oturup birbirleriyle dertleşiyorlar. Çünkü yıllar boyu döktükleri alın terinin karşılığını görmek, yabancı ülkelerde refah içinde yaşayan yaşıtları gibi rahata ermek yerine 65-70 yaşında bile çalışmak zorundalar. İktidar seçim öncesinde emeklilere maaş iyileştirmesi için birçok vaat verdi ancak hiçbirini tutmadı. Seçimden sonra, ‘Ekonomik sıkıntı’ bahane edildi. Şimdi sormak istiyorum, emeklimizi neden kandırdınız? Ekonomik sıkıntılar seçimden önce yok muydu, birkaç ayda ne değişti? Emekliler, gelirleri her ay eridiği için pazar atıkları toplamak, daha ucuz gıdaya ulaşmak için saatlerce kuyruklarda beklemek gibi insan onurunu zedeleyen yöntemlerle hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Sağlıklı bir yaşam için gerekli olan gıdalardan pahalılık nedeniyle vazgeçiyorlar. Ay sonunu getirmek için mecburen yöneldikleri ucuz ve sağlıksız gıdalar ise hastalıklarının ve dolayısıyla tedavi, ilaç masraflarının artırmasına neden oluyor.” diye konuştu.

“EMEKLİYİ AÇLIĞA, SEFALETE, YOKSULLUĞA MAHKÛM ETMEYELİM”

Emekli maaşlarının insanca yaşama yetecek bir seviyeye çıkarılana kadar bayram ikramiyelerinin revize edilmesi gerektiğini söyleyen CHP’li Meriç, “Emekli vatandaşlarımız bırakın seyahat etmeyi, kültürel faaliyetlerde bulunmayı, masraf çıkmasın diye torunlarıyla, çocuklarıyla, akraba ve arkadaşlarıyla bir araya gelmekten imtina edip, sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. İşte bu sebeplerden ötürü TBMM Başkanlığı’na verdiğim kanun teklifiyle emeklilerimizin gelirlerinde bir nebze  artış yaratmak amacıyla Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda aldıkları 3.000 TL ikramiyenin 15.000 TL'ye yükseltilmesini teklif ettim. Hayatlarını bu milletin onurlu birer ferdi olarak Türkiye’nin gelişmesi için adayan emeklilerimize vefa borcumuzu ödeyelim. Emekliyi açlığa, sefalete, yoksulluğa mahkûm etmeyelim.” dedi. 

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Umut Yılmaz, Karşıyaka Bölgesinde Yurttaşlarla BuluştuÖnceki Haber

Başkan Umut Yılmaz, Karşıyaka Bölgesinde...

Ayşe Polat Sitesi Mağdurlarından Yerel Yönetimlere EleştiriSonraki Haber

Ayşe Polat Sitesi Mağdurlarından Yerel Y...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi