Chp’li Meriç, Yavuzeli İlçesindeki Okullarda Yaşanan Temizlik Görevlisi Sorununu Bakan Tekin’e Sordu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Chp’li Meriç, Yavuzeli İlçesindeki Okullarda Yaşanan Temizlik Görevlisi Sorununu Bakan Tekin’e Sordu
Abone ol
Yavuzeli ilçesinde bulunan 49 okuldan temizlik ve hijyen sıkıntılarına dair çok sayıda şikayet aldıklarını belirten CHP’li Meriç, “Şikayetlerin temel kaynağı, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında bu ilçemizdeki okullarda, İşgücü Uyum Programı ve Toplum Yararına Program kapsamında toplam 115 temizlik görevlisi istihdam edilmişken, bu sayının son eğitim öğretim yılında 21’e düşürülmüş olmasıdır.

Bu durum, ilçedeki okulların temizlik hizmetlerinin aksamasına, öğrencilerimizin sağlıklı ortamlardan mahrum kalması nedeniyle ciddi sağlık sorunları riskiyle karşı karşıya gelmesine neden olmuştur. Geçtiğimiz dönem görevlendirilen temizlik görevlisi sayısı neredeyse üç kat azaltıldı. Bu noktada aklımıza sorular geliyor: İlçemizden dışarıya göç var mı? Hayır. Öğrenci sayısında azalma mevcut mu? Cevap yine hayır. Peki bu akıllara ziyan uygulama ne amaçla ve kimin talimatıyla gerçekleştirilmiştir?” dedi. 

 

Velilerin konuya ilişkin açıklama beklediğini ancak hiçbir cevap alamadıklarını ifade eden CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

  1. Yavuzeli İlçesi’ndeki okullarda 2023 yılında istihdam edilen toplam 115 temizlik görevlisi sayısı, son eğitim öğretim yılında neden 21’e düşürülmüştür? Bu kararın somut gerekçesi nedir?
  2. İlçedeki 49 okulun her biri için belirlenen asgari temizlik personeli standardı ve norm kadro sayısı nedir? Mevcut 21 personel sayısı bu ihtiyacı karşılamakta mıdır?
  3. Temizlik görevlisi sayısındaki bu azalma sonucunda, Yavuzeli İlçesi’ndeki okulların temizlik ve hijyen hizmetlerinde aksama yaşanmakta mıdır? Yaşanıyorsa, bu durumun nedeniyle kaç öğrencimiz sağlık sorunu yaşamıştır? 
  4. 2025-2026 eğitim öğretim yılı için Yavuzeli İlçesi başta olmak üzere Gaziantep’in tüm ilçelerinde okulların temizlik personeli ihtiyacını karşılamaya yönelik yeni bir istihdam planlaması (İŞKUR programları, sürekli veya geçici personel alımı vb.) bulunmakta mıdır? Varsa, bu planlamanın ne zaman gerçekleşecektir?

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denis Draguş, Gaziantep FK'daÖnceki Haber

Denis Draguş, Gaziantep FK'da

Hasan Öztürkmen’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajıSonraki Haber

Hasan Öztürkmen’den 10 Ocak Çalışan Gaze...

Yorum Yazın

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te 15 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
CHP'de Şok İstifa! Meclis Üyesi AK Parti'ye Geçti