CHP'li Meriç: Yangında sadece toprak değil, emek yandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Meriç: Yangında sadece toprak değil, emek yandı
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç: “Yangında sadece toprak değil, emek yandı. Arabanlı çiftçimizin zararı acilen karşılanmalı, üretici yalnızlığa terk edilmemelidir.”

Binlerce Dönüm Arazi Kül Oldu

Gaziantep’in Araban ilçesinde farklı noktalarda çıkan yangın, bölgedeki tarım ve hayvancılığı derinden etkiledi. Yaklaşık 2 bin dönüm ekili alan kül olurken, çok sayıda küçükbaş hayvan hayatını kaybetti. Sulama sistemleri zarar gördü, üretim altyapısı kullanılamaz hale geldi.

Yangından en çok etkilenen Köklüce, Yolveren, Esentepe ve Fakıllı köylerini ziyaret eden CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, bölgede yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Meriç, üreticilerin kaderine terk edildiğini belirtti.

“Bu Felaketin Sorumlusu İhmal ve Kötü Yönetimdir”

CHP’li Meriç, yaşananlara ilişkin şunları söyledi:  “Bu sadece doğa kaynaklı bir afet değil; açıkça bir sosyal felakettir. Devlet yine sahada yok. Hasar tespitleri gecikiyor, zararlar karşılanmıyor, üretici borçla baş başa kalıyor. Bu yaşananlar ihmalin, kötü yönetimin ve tarım politikalarındaki çöküşün sonucudur. Arabanlı çiftçimizin zararı derhal karşılanmalıdır.”

Elektrik Tellerinden Çıktı, Müdahale Yetersiz Kaldı

Yangının, rüzgârın etkisiyle elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlarla başladığı belirtiliyor. Özellikle Aziziye köyünde yaklaşık 600 ila 700 dönümlük buğday tarlası tamamen yandı. Yangına ilk müdahaleyi köylüler yaptı. Bazı alanlar traktörle sürülerek alevlerin yayılması engellenmeye çalışıldı. Ancak itfaiye ekiplerinin geç kaldığı ve gelen araçların arazi koşullarına uygun olmadığı ifade edildi.

“Her Sene Bekleyen İtfaiye Bu Sene Neden Yoktu?”

Yangının hemen ertesi günü hasat yapılması planlanıyordu. Köylüler, geçmiş yıllarda hasat dönemi boyunca bölgede nöbet tutan itfaiyenin bu yıl ortalıkta olmadığını vurguladı:

 “Bölgedeki 100 bin dönüm tarım arazisinin yarısı buğday ve arpa. Yangın, hasat öncesi çıktı. Her yıl bu dönemde burada bekleyen itfaiye ekipleri bu sene neden yoktu? Büyükşehir Belediyesi bu bölgeyi yalnız bırakıyor. Araban Belediyesi elinden geleni yapıyor ama imkânları sınırlı. Gelen araçlar hem geç geldi hem de arazide etkili olamadı. Bir yıllık emeğimiz göz göre göre yandı.”

“Meclis’e Taşıyacağım, Tarım Bakanı’yla Görüşeceğim”

CHP’li Meriç, yangının ardından yaptığı açıklamada konuyu hem Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacağını hem de Tarım ve Orman Bakanı ile doğrudan görüşeceğini ifade etti:

 “Bu yangın yalnızca tarlayı değil, bir yılın emeğini, geçim kaynaklarını yok etti. Sulama sistemleri tahrip oldu, hayvanlar telef oldu, insanlar çaresiz bırakıldı. Bu tabloya sessiz kalamayız. Konunun tüm yönleriyle takipçisi olacağız. Üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantepli sanayici Ali Burnukara hayatını kaybettiÖnceki Haber

Gaziantepli sanayici Ali Burnukara haya...

Gaziantep'te anız yangınında mahsur kalan köpekleri jandarma kurtardıSonraki Haber

Gaziantep'te anız yangınında mahsur kala...

Yorum Yazın

Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu
Pamuk; "1 Mayıs’ta “Maden İşçisinin Emeği Ödenmiyor, Adalet Yok Sayılıyor"