CHP'li Meriç: Tarih bu ihaneti unutmaz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Meriç: Tarih bu ihaneti unutmaz!
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Türkiye’nin Suriye’den Antep fıstığı ithalatı yapacağına dair iddialara tepki gösterdi. Meriç, bu adımın yerli üreticiyi yalnız bırakmak anlamına geldiğini belirterek, "Bu, kendi çiftçimize sırt dönmektir, Gaziantep’in emeğini görmezden gelmektir!" dedi. Meriç, ithalat kararının yerli üretici üzerinde ciddi etkiler yaratacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Gaziantep, Antep fıstığının anavatanıdır. Bereketli topraklarımız varken ithalata yönelmek, akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Bu karar, kendi üreticimizi yok saymaktır. Çiftçilerimiz üretsin diye teşvik vermesi gereken bir hükümet, ithalatla yerli üretimin önünü kapatıyor."

"Aflatoksin iddialarıyla çiftçiyi daha da bitirdiniz!"

Meriç, ithalat kararına zemin hazırlamak için ortaya atılan aflatoksin iddialarının, yerli üreticiyi hedef haline getirdiğini belirtti: "İthalatı meşrulaştırmak için aflatoksin iddiaları ortaya atılıyor. Bu, yerli üreticinin emeğine saygısızlıktır. Kendi çiftçimizi suçlar hale geldiniz ve böylece onların piyasadaki gücünü zayıflattınız. Çözüm ithalatta değil, yerli üretimi güçlendirmekte!"
"Sorun ithalatla değil, destekle çözülür."

Meriç, ithalatın kısa vadeli bir çözüm olduğunu, ancak uzun vadede tarım sektörünü daha da zora sokacağını ifade etti: "İthalat, kısa vadede fiyatları düşürür gibi görünebilir ama uzun vadede çiftçiyi üretimden koparır. Sorun ithalatla değil, doğru planlama ve çiftçiye verilecek destekle çözülür. AKP hükümeti, bu sorumluluğunu yıllardır yerine getirmiyor."

 

"Üretim varken ithalat niye?"

Suriye’den ithal edilecek Antep fıstığının kalite standartları ve sağlık denetimlerine dair endişelerini dile getiren Meriç, şu soruları yöneltti: "Suriye’den gelecek ürünler, halkımızın sağlığını tehdit etmeyecek mi? Kendi topraklarımızda yüksek standartlarda üretim yapabiliyorken ithalat yoluyla neden kalite riskine kapı açıyoruz? Bereketli topraklarımızı neden kullanmıyoruz? Bu sorulara hükümetin bir cevabı yok!"

"Antep fıstığı sadece bir ürün değil, bir kültürdür."

Meriç, Antep fıstığının Gaziantep ve Türkiye ekonomisindeki yerini vurgulayarak, “Fıstık, bu kentin sembolüdür. Kültürümüzün, ekonomimizin bir parçasıdır. Ama hükümetin politikalarıyla Gaziantep’in adı bile bu sektörde sönmek üzere. Bu, çiftçiye, emeğe ve bu ülkenin geleceğine ihanettir. Kendi çiftçisini ithalatla ezen bir hükümet, bu ülkenin refahını değil, dışa bağımlılığını artırıyor. Tarih bu ihaneti unutmaz, halkımız da unutmayacak!" dedi.

"Bu topraklar size değil, çiftçiye ait!"

Meriç, ithalatın bir tercih değil, bir çaresizlik göstergesi olduğunu belirterek, "Bu karar, hükümetin tarım politikalarındaki çöküşün itirafıdır. Bereketli topraklarımızı bırakıp başka ülkelerden ürün almak, bu toprakların hakkını çiğnemektir. Bu topraklar size değil, çiftçiye aittir!" ifadelerini kullandı.

"Çiftçi yalnız değil!"

Melih Meriç, çiftçilerin sahipsiz olmadığını ve CHP’nin onların yanında olmaya devam edeceğini belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu toprakların bereketini savunmak bizim görevimiz. Çiftçilerimiz yalnız değildir. İthalat oyunlarıyla, plansızlıkla, yanlış politikalarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Gaziantep’in ve Türkiye’nin emeğini sahipsiz bırakmayacağız!"

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Genelinde Katamino Yarışması: Küçük Dâhiler Yeteneklerini SergilediÖnceki Haber

Gaziantep Genelinde Katamino Yarışması:...

Yılmaz, İmamoğlu’nu Gaziantep’e davet ettiSonraki Haber

Yılmaz, İmamoğlu’nu Gaziantep’e davet et...

Yorum Yazın

Zirai Don Uyarısı: Gaziantep'te Çiftçilere Tedbir Çağrısı
Gaziantep'te 18 Mart'ta elektrik kesintisi olacak yerler
Zaferin anısına fidan diktiler
HKÜ'de "Ramajam" heyecanı
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari uyuşturucu taciri yakalandı
Şahinbeyli öğrenciler İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı
Doğan, iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
Gaziantep'te 62 adet sikke ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te bayram öncesi fahiş fiyat denetimleri sürüyor
Uzm. Psikolog Elif Türkyiğit, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
Milletvekili Bakbak: Milletimizle gönül bağlarımızı pekiştiriyoruz
Akrabaların kavgasında kan aktı: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Erkek cinayeti: Kocasını tabancayla vurarak öldürdü!
Ramazan Ayı’nda çocuklar için Hacivat Karagöz Şenliği’ne yoğun ilgi
Medıcal Poınt Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, Narsizmi Anlatıyor
GAÜN Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden Huzurevi Ziyareti
GİBTÜ’den Pulmoner Rehabilitasyon Haftasında Farkındalık Etkinliği
Gaziantep’te parkta korkunç infaz!
Gaziantep’te trafik canavarı durmuyor! Çok sayıda yaralı var 
İpekyolunda kaza 4 kişi yaralandı!