CHP'li Meriç Mali Müşavirlerin Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Meriç Mali Müşavirlerin Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı!
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Mali Müşavirlerin Yoğun İş yükünü ve Sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye’de görev yapan mali müşavirlerin iş yükü ve sorumluluklarının her geçen gün daha da arttığını söyleyen Melih Meriç, “Mali müşavirlerimiz 7 gün 24 saat, hafta sonu ve resmî tatiller dahil olmak üzere ağır iş yükü altında çalışmaktadırlar. Bu yoğun tempo mali müşavirlerin iş dengesini bozmakta, yaşam kalitelerini düşürmektedir. Tüm bunların sonucu olarak strese bağlı sağlık sorunları baş göstermektedir. Mali müşavirlerimizin iş yükünün azaltılması ve gereksiz angaryanın ortadan kaldırılması büyük önem taşıyor. 81 ilimizde bulunan serbest muhasebeci mali müşavir odası temsilcileri birçok defa seslerini duyurmaya çalıştılar ancak sonuç alamadılar. Başta veri toplama yöntemleri, beyan ve bildirim içeriklerinin sadeleştirilmesi, verilerin tek elden alınması olmak üzere, mali müşavirlerimizin sıkıntılarını giderecek adımların süratle atılması gerekmektedir.” dedi.

Melih Meriç konuya ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

  1. Mali Müşavirlerin iş yükünü hafifletmek için bakanlığız tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır? Var ise içeriği nedir?
  2. Beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri altyapılarının modernizasyonuna yönelik yapılan bir çalışma var mıdır? Var ise ne zaman hayata geçecektir?
  3. Aynı verilere dayalı olarak istenilen tekrarlı beyan ve bildirim uygulamalarına son vermeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda yürüttüğünüz bir veri bankası projesi var mıdır?
  4. Kurumlar vergisi beyannameleri ile defter beratlarının yükleme sürelerinin ve geçici vergi beyan süresini uzatmayı düşünüyor musunuz?
  5. Deprem bölgesinde devam eden mücbir sebep halinin deprem bölgesinde yaşanan olağanüstü koşullar dikkate alınarak yıl sonuna kadar uzatılması ve bölgedeki mükellefler için enflasyon düzeltmesinin vergi etkisi olmaksızın uygulanması taleplerine yönelik yaptığınız bir çalışma var mıdır?

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gelin adaylarının yüzde 70'i gelinliği kiralamayı tercih ediyorÖnceki Haber

Gelin adaylarının yüzde 70'i gelinliği k...

Gaziantepliler, Erikçe Macera Parkı’nda sıra dışı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyorSonraki Haber

Gaziantepliler, Erikçe Macera Parkı’nda...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi