CHP’li Meriç, 2 Yıldır Sümenaltı Edilen Altın Kaçakçılığı İddialarını Soru Önergesiyle TBMM’ye Taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Meriç, 2 Yıldır Sümenaltı Edilen Altın Kaçakçılığı İddialarını Soru Önergesiyle TBMM’ye Taşıdı
Abone ol
Birçok milletvekili, bürokrat ve danışmanın adlarının karıştığı altın kaçakçılığı iddialarıyla alakalı hala yargı süreci başlatılmadığını söyleyen Melih Meriç, “2023’ün Ağustos ayında işlenmemiş altın ithalatına getirilen 12 bin tonluk kotanın, Türkiye'deki altın fiyatlarını Dubai'ye kıyasla kilo başına 5 bin dolar artırdığı ve bu durumun yasa dışı altın kaçakçılığını tetiklediği yönünde iddialar hala aydınlığa kavuşturulamadı.

Bu kaçakçılığa başta İstanbul Havalimanı olmak üzere VIP ve CIP salonlarını kullanan bazı milletvekilleri, eski bakan yardımcıları, özel kalem müdürleri ve danışmanların adları karıştı.  Ancak ne hikmettir ki aradan 2 sene geçmesine rağmen ne bir soruşturma açıldı ne yargı süreci başlatıldı. 

Türkiye’nin prestijini temsil eden milletvekillerinin, devletin haysiyetini taşıması gereken bürokratların böyle skandallarla anılmaları, AKP Türkiyesi’nde suç şüphesi dahi oluşturmuyor. Dünya liderliği iddiası taşıyan, büyük laflar söyleyip hiçbir lafının içini dolduramayan hükümet, milyonlarca vatandaşımızı ve ülkemizi töhmet altında bırakan bu tür olaylara karşı ne zaman harekete geçecek? Harekete geçmiyorsa bu işten kazanç sağlayan birileri mi var? Bu soruların hepsi kamu hafızasına kaydedilmekte, arşivdeki yerlerini almaktadır. 

Ülkemizin ekonomisini ve hukuk devleti ilkesini derinden sarsan bu iddialar hakkında kamuoyu vicdanının rahatlatılması ve ülkemizin uluslararası arenada bozulan imajının düzeltilmesi için hızlıca idari ve yasal sürecin başlatılması gerekmektedir.” diye konuştu.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç konuya ilişkin olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

1. Bakanlığınız tarafından Ağustos 2023'te işlenmemiş altın ithalatına getirilen 12 bin tonluk kota kararının gerekçeleri nedir? Bu kararın iç piyasaya olumlu ve olumsuz etkileri neler olmuştur?

2. İstanbul Havalimanı başta olmak üzere, havaalanlarındaki VIP ve CIP salonları üzerinden yapıldığı iddia edilen yasa dışı altın girişleri iddiası doğru mudur? Doğru ise bugüne kadar ülkemize ne kadar kaçak altın girişi yapılmıştır? 

3. Bu iddialara karıştığı öne sürülen kişiler hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma başlatılmış mıdır? 

4. Söz konusu kaçakçılıkta adı geçen kişilerin mal varlıkları ve gelirleri ile ilgili detaylı bir çalışma Bakanlığınız tarafından yapılmış mıdır? 

5. Söz konusu iddiaların, "yandaş" olarak tabir edilen şirketlere haksız kazanç sağladığı yönündeki haberler hakkında Bakanlığınızın bir incelemesi bulunmakta mıdır?

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şoförün ilginç çözümü hem güldürdü hem düşündürdüÖnceki Haber

Şoförün ilginç çözümü hem güldürdü hem d...

Şehitkamil Belediyesi Vergi Ödemelerinde Son Gün 01 AralıkSonraki Haber

Şehitkamil Belediyesi Vergi Ödemelerinde...

Yorum Yazın

Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü:Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te 15 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
CHP'de Şok İstifa! Meclis Üyesi AK Parti'ye Geçti
Gül'den Koç'a sert tepki 
Dünya Çevre Günü’nde sıfır atık ve sürdürülebilir yaşam mesajı verildi