CHP’li Melih Meriç: İthalat değil destek çözer!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Melih Meriç: İthalat değil destek çözer!
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, AKP’nin Milli ve Yerli sloganlarının tutmadığını ve Türkiye’nin bir ithalat ülkesi haline getirildiğini ifade etti. Tarım alanlarının yok edilmesi ile tarımsal ürünlerde dahi ithalatın artmaya devam ettiğini belirten Meriç, 2024 yılı ocak-mart et ithalatı rakamlarının 144.5 milyon doları bulduğunu kaydetti

CARİ AÇIK EN BÜYÜK SORUN

Türkiye ekonomisinin en büyük iki probleminden birisinin cari açık olduğuna dikkat çeken Meriç, ‘’Cari açığın ise en büyük kalemi dış ticaret açığı. Şu anki cari açık rakamı 100 milyar dolar civarında. Türkiye bu açığı, yıllardır turizm geliri ve hizmet ihracatı gibi kalemlerle kapatmaya çalışsa da yaklaşık yarısı Çin’den yapılan ithalattan kaynaklı bu kara deliği tamamen kapatmak imkânsız. Bir tarım ülkesi tahıl ithal etmeye başladıysa bu konuda fazla konuşulacak bir konu yok. Bugün Gaziantep’te fıstık üreticileri, Giresun’da fındık üreticileri ve Rize’de Çay üreticileri desteklenmediği için üretimde düşüşler devam ediyor. Yakın gelecekte çay, fındık ve Fıstık ’ta da dışa bağımlı hale geleceğiz’’ dedi. 

MERALAR HEBA EDİLİNCE YEM İTHALİ BAŞLADI

Kurban Bayramı öncesi et ve kurban fiyatlarındaki artışın konuşulduğunu ancak bunun asıl nedeninin yanlış tarım politikaları olduğunu belirten Meriç, ‘’Meralar heba edilince hayvanların otlak alanları kalmadı. Bu kez çiftçi hazır yeme yöneldi. Bu ayda sırasıyla en fazla buğday, soya fasulyesi ve sığır ithal edildi. Yılın ilk ayında sığır ithalatı geçen yıl aynı döneme kıyasla yüzde 65 artarak 87,1 milyon dolar oldu. Yem ithalatında da zirveye koşuyoruz. Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Türkiye acil olarak tarım politikalarında köklü değişime gitmeli ve çiftçi desteklenmelidir.’’ diye konuştu. 

GAZİANTEP İTHAL FISTIK İLE YÜZLEŞEBİLİR

Gaziantep’te fıstık arazilerinin kamulaştırılarak yok edildiğine ifade eden Meriç, ‘’Gaziantep’teki fıstık üreticileri mevcut sorunların yanı sıra yeni fıstık dikim alanları bulmakta zorlanıyor. Gaziantep’in tarımsal alandaki en büyük markası olan Fıstıkta da ithalat tehlikesiyle karşı karşıya . Tarım alanlarının korunması adına yeni çözümler ortaya koymak zorundayız. Aksi halde bizden sonraki nesiller iğneden ipliğe her şeyi ithal eder hal gelebiliriz.’’ dile getirdi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdem Koleji öğrencilerden muhteşem gösteriÖnceki Haber

Erdem Koleji öğrencilerden muhteşem göst...

Sıcaklar arttı, dumanlar yükseldiSonraki Haber

Sıcaklar arttı, dumanlar yükseldi

Yorum Yazın

Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler