CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’ten Ayakkabı Sektörü İncelemesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’ten Ayakkabı Sektörü İncelemesi
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ayakkabı üretim firmalarını ziyaret ederek sektörün yaşadığı sorunları yerinde inceledi.

Ziyaretlerde üreticilerin taleplerini dinleyen Meriç, özellikle emek yoğun sektörlerde yaşanan krizin giderek derinleştiğine dikkat çekti. Firmaların Çin ile rekabet edemediğini ifade eden Meriç, işçilik maliyetleri, ağır vergi ve fon yükleri ile düşük döviz kuru politikasının sektörü çıkmaza sürüklediğini belirtti.

Meriç, Portekiz ve İspanya’nın Avrupa’nın en ucuz ayakkabısını üretebilmesinin sebebinin düşük hammadde vergileri olduğuna işaret ederek, “Türkiye’de üreticinin rekabet gücünü zayıflatan unsur maliyet değil; iktidarın yanlış vergi ve ekonomi tercihleri. Gaziantep gibi bir sanayi kentinde bile firmalar nefes alamıyorsa, sorun münferit değil; yapısal bir tercihin sonucudur.” dedi.

Teşvik adaleti sağlanmalı

Sektör temsilcilerinin, Şanlıurfa’da uygulanan teşviklerin Gaziantep OSB’de de geçerli olması talebini aktaran Meriç, Ayakkabı OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Meriç, “Bankalarda kaynak yok; üretici yüksek faiz altında krediye erişemiyor. Finansmanın bu kadar kilitlendiği bir ülkede ‘üretim ekonomisi’ söylemi bir slogandan ibaret kalır. Emek yoğun sektörlerde vergi ve fon yükleri hafifletilmeli, Gaziantep’in yıllardır beklediği Ayakkabı OSB artık kurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep yeter ki desteklensin

Gaziantep’in Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Meriç, doğru teşvik mekanizmalarıyla kentin ayakkabı sektöründe bölgesel lider olabileceğini söyledi. Meriç, “Gaziantep’in emeği bu ülkenin geleceğidir. Üreticinin önünü açmadan, finansman kanallarını serbest bırakmadan, sanayiye maliyet yükleyen politikalardan vazgeçmeden rekabet mümkün değildir.” dedi.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Artrografi Uygulaması Başarıyla GerçekleştiriliyorÖnceki Haber

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Artrografi...

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldıSonraki Haber

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı meclis to...

Yorum Yazın

Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı