Büyükşehir, yetenekli sporcuları keşfetmek için taramalara başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir, yetenekli sporcuları keşfetmek için taramalara başlıyor
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, çocukların spor branşlarına yatkınlıklarını tespit ederek geleceğin sporcularını yetiştirmek için yapacağı yetenek taramaları için iş birliği protokolü imzalandı.

 Gaziantep Valiliği Fuaye Salonu’nda yapılan protokol imza töreni ile başlatılan Mobil Sportif Yetenek Tarama Projesi, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülecek.

 Proje ile birlikte kent genelinde ve özellikle kırsaldaki ortaokul öğrencilerine yönelik alanında uzman antrenör ve beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde özel araçlarla yetenek keşfedici etkinliklerde sportif taramalar yapılacak.

 ŞAHİN: BİLİMSEL ANALİZLERLE BAŞARIDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SAĞLANACAK 

Protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin geleceği için en büyük zenginliğin çocuklar olduğunu belirterek şunları söyledi:

 “Doğan her çocuğun nasıl yüzleri farklıysa yetenekleri de farklı. Çocuklarımızın hepsinin doğuştan gelen bir yeteneği var. Fakat biz anne babaların bilincine göre, kısmen şartlara göre, kısmen de tesadüflere göre bunu belirliyoruz. Artık bunun böyle olmasını istemiyoruz. Burası üniversiteler şehri. Sporla ilgili çok önemli hocalarımız var. Bizim vereceğimiz lojistik destekle bilimsel analizle yetenekleri alanlara göre belirliyoruz. Tespit edip anneyi, babayı bilinçlendirdiğimizde bu bize sürdürülebilirliği sağlayacak. Tesadüf değil tamamen kurumsal çalışılıyor. 650 bin genci olan şehri hedefe kilitleme üzerine yapılmış bir çalışma. Başarıda burada odaklanıyor. Artık sürdürülebilirlik ve kurumsal çalışma çok mühim.”

 VALİ GÜL: İNANIYORUM Kİ 10-15 SENE SONRA BURADAN OLİMPİYAT SPORCULARI ÇIKACAK

 Gaziantep Valisi Davut Gül ise projenin insana dokunan bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Kırsalda en az merkezde yaşayan kadar insan var. İşte burada bu mobil araçların gitmesi, üniversitemizin bu yazdığı programla yeteneklerin tespit edilmesi, Büyükşehir’in hem insan kaynağı hem de lojistik desteği ile inanıyorum ki 10-15 sene sonra buradan olimpiyat sporcuları çıkacak” diye konuştu.

 GAÜN Rektörü Arif Özaydın ise yaptığı konuşmada Türkiye Yüzyılı’nın sporcularını yetiştirmek istediğini, projenin sporcuları keşfetmek için bir adım olduğunu söyledi.

 Yasin Tepe’de konuşmasında “Spor şehri Gaziantep” için tesisleşme ve malzeme yardımıyla beraber önemli bir adım atıldığını aktardı.

İKİ AŞAMALI ÖLÇÜMLER SONUNDA YETENEKLER BELİRLENECEK

Bedensel ve branşa yönelik iki aşamalı ölçümler sonunda yetenek taraması ekibinin branş önerileri çerçevesinde yönlendirmenin takibi yapılacak. Takiplerde alanında uzmanı antrenörler eşliğinde özelleştirilmiş branş antrenmanlarına sevk edilecek çocuklar, 2-3 branş üzerinden antrenmanlara 6 ay boyunca devam edecek.

UYGUN GÖRÜLEN SPOR BRANŞI İÇİN ANTREMANLAR YAPILACAK

Antrenmanlarını eksiksiz tamamlayan sporcu adayları branşlardan birini seçecek ve 4 yıl boyunca tamamen o branş antrenmanlarına devam edecekler. Adayların her yıl testlerle durumları ölçülecek.

HEDEF ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK!

Çocukların beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, topluma karşı sorumluluk duyan yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmenin amaçlandığı proje ile sporla tanışma yaşı aşağılara çekilecek.

Yetenekli sporcuları keşfederek üst düzey sporcular yetiştirmenin, Türkiye ve Gaziantep’te bulunan spor kulüplerine sporcu desteği sağlayarak ulusal ve uluslararası platformlarda ülkeyi temsil edecek sporcular çıkarmak hedefiyle proje şehrin her noktasında çalışacak.

Protokol imza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, GAÜN Rektörü Arif Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu ile GAÜN Doç. Dr. Mustafa Özdal katıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şölen'den yılbaşı kutlamasıÖnceki Haber

Şölen'den yılbaşı kutlaması

"Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller" projesinin ye durağı Şirinevler olduSonraki Haber

"Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller" proje...

Yorum Yazın

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi
Gaziantep'te yine kaza: Asfalt kana bulandı 
Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü: Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te 15 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
CHP'de Şok İstifa! Meclis Üyesi AK Parti'ye Geçti