Bakbak: Toplumların Başarı Hikâyesi O Toplumu Yetiştiren Annelerin Eseridir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakbak: Toplumların Başarı Hikâyesi O Toplumu Yetiştiren Annelerin Eseridir
Abone ol
Gaziantep Milletvekili Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi Doç. Dr. Derya Bakbak, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyük bir sevgi ve emek ile toplumu yetiştiren tüm kadınların Anneler Günü kutlu olsun. 

Anne; iyilik, şefkat, merhamet, fedakârlık ve sevginin kaynağıdır. Çocukluktan itibaren tutunduğumuz en sağlam dal, sığındığımız en güvenilir limandır. Toplumların başarı hikayeleri aslında o toplumu yetiştiren annelerin eseridir. Çünkü kadınlar kendi çevresinden başlayarak ilmek imek, nakış nakış dünyayı güzelleştirendir. 

İşte bu anlayışla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 22 yıldır kalkınma planlarımızın merkezine ‘Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ ilkesini yerleştirdik. Toplumumuzu daha güçlü kılmak için aile yapımızı korumayı esas alarak, aile yapımızın öznesi annelerimizden, anne adaylarımıza tüm kadınlarımızın toplumsal statüsünün yükseltilmesini ilke edindik.

Çok iyi biliyoruz ki; kadının, ekonomik ve sosyal hayata etkin bir şekilde katılımı yalnızca bireysel bir kazanım değil aynı zamanda ailevi ve sosyal dönüşümü sağlayan temel değerdir.

Kadınlarımızın kooperatifler yoluyla güçlendirilmesi, finansal okuryazarlık eğitimleri, geleceğini kuran genç kadınlar projesi, evlilik öncesi eğitim programları, evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi, özel kreş ve gündüz bakım evleri hizmeti ile aile odaklı bir bakış açısıyla kadınlarımızı güçlendiriyoruz. 

Bu kapsamda Gaziantep’te son 9 yılda Evlilik Öncesi Eğitim Programından 24 bin 630 kişi, Aile Eğitim Programından 73 bin 462 kişi faydalanmıştır. Üreten kadınlarımızın çalışma hayatına katılmasına olanak sağlayan 14 yeni kadın kooperatifi de kadınlarımıza ve Gazi Şehrimize katkı sağlamaktadır. 

Ülkemizde anneleri ve tüm kadınlarımızı korumayı, güçlendirmeyi esas alan bir sosyal politika izlerken dünyadaki tüm kadınların haklarının korunması için aynı hassasiyeti göstermekteyiz. Aylardır İsrail’in Filistin’e yönelik soykırımı ile anneler evlatsız, evlatlar annesiz bırakılıyor. Terör devleti İsrail’in insanlık dışı saldırılarında hayatını kaybeden tüm annelerimize rahmet diliyor, yaşanan bu vahşete seyirci kalan Batılı devletleri ve İsrail’i kınıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz şehitlerimizin emaneti annelerimiz başta olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum.

 

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
 Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar ettiÖnceki Haber

 Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp inti...

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesinden ’Artık Yeter’ EylemiSonraki Haber

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesinden ’Ar...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi