Bakan Yumaklı Lidersan Çiftliğine Hayran Kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yumaklı Lidersan Çiftliğine Hayran Kaldı
Abone ol
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Altunkaya Şirketler Grubu'nun hayvancılık tesislerinde incelemeler yaptı. Modern ve hijyenik tesisleri çok beğenen Bakan Yumaklı, Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya'yı kutladıktan sonra Türkiye'nin böyle tesislere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve beraberindekilere tesisleri gezdirerek, teknik bilgiler verdi ve yapılan üretimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Altunkaya, "Burada 11 bin 200 baş hayvan kapasiteli besi çiftliğimizde hem et, hem de süt ağırlıklı hayvancılık yapıyoruz. Ahırlarımız sektördeki en teknolojik yatırımlar olup, ülkemizde hayvancılığın yeniden gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, Oğuzeli ilçesinde bulunan Altunkaya Şirketler Grubu'na bağlı hayvancılık tesislerini ziyaretine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziante Milletvekili Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, MAREV Başkanı Abdulkerim Arslan'ın yanı sıra çok sayıda bürokrat katıldı.

HİJYENİK VE TEKNOLOJİK YATIRIM

Altunkaya Şirketler Grubu'nun modern tesislerinde incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Yumaklı, tesislere hayran kaldı. Yumaklı, tesisleri son derece "Hijyenik ve teknolojik" bulurken, "İnanılmaz ve muhteşem" gibi ifadeler kullandı. Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya'yı kutlayan Bakan Yumaklı, "Ülkemiz hayvancılığı açısından örnek bir tesiste incelemelerde bulunmanın mutluluğunu yaşadım. Böylesine gerek teknolojik, gerekse de işletmecilik anlayışı olmak üzere her anlamda kusursuz bir tesisi ülkemiz hayvancılığına kazandıran Mahsum Altunkaya'yı kutluyorum. Bakanlık olarak böyle modern yatırımları çok önemsiyoruz. Bakanlığımız ve yatırımcılarımız el ele vererek ülkemiz tarımını, hayvancılığını yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

2,9 MİLYARLIK DESTEK BUGÜN HESAPLARA GEÇİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı basın mensuplarının sorularını da yanıtlarken, “Gaziantep'in tarım açısından önemli bir şehir olduğunu ifade ederek 1 Ocak itibarıyla 5 yıllık bir hayvancılık yol haritası açıkladıklarını dile getirdi. Bakan Yumaklı, açıklamalarına şöyle devam etti: "Tarıma vermiş olduğumuz desteklerimiz devam ediyor. Bugün itibarıyla 2 milyar 900 milyonluk bir destek ödemesi, buzağı desteklemeleri ve diğer desteklemeler başta olmak üzere üreticilerimizin hesabına yatmış olacak. Buradan da üreticilerimize duyurmuş olalım.

Bugün itibarıyla 2 milyar 900 milyon liralık destek ödemeleri üreticilerimizin hesaplarına yatmış olacak. Hem Gaziantep şehrini ve girişimcimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Kendilerinin bu örnek uygulamalarının ülkemizdeki diğer girişimcilere, diğer üreticilere bir hedef olarak konmasını özellikle diliyorum. Hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi çok önemsediğimizin tekraren altını çizeyim. Dolayısıyla 17 Eylül'den başlayan şap aşılamasının 1 ay süreceğini ve bunda da Türkiye'deki bütün üreticilerimizin hayvanlarını aşılamakla alakalı bu süreç içinde işlemlerini yaptırmalarını özellikle kendilerinden istirham ediyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yumaklı: Bitkisel üretim 2023 yılında 139 milyon tona yükseldiÖnceki Haber

Bakan Yumaklı: Bitkisel üretim 2023 yılı...

CHP'li Meriç: 44 milyon silahın 40 milyonu ruhsatsızSonraki Haber

CHP'li Meriç: 44 milyon silahın 40 milyo...

Yorum Yazın

Güvenli Gıda Olmadan, Sağlıklı Beslenmek Mümkün Değil
Küçük kızını darbedip motosikletle sürükleyen baba tutuklandı
Uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarında 7 şahıs tutuklandı
Gaziantep'te Feci Kaza! Ailenin En Küçüğü Hayata Tutunamadı
Gaziantep Bu Görüntüleri Konuşuyor: Baba Gözaltına Alındı
Gaziantep'te paraşüt kazası: Facia ucuz atlatıldı 
Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti
Gaziantep’te Yaz Etkinlikleri Programı için başvurular başladı…
Ölümden döndü:Otobanda feci kaza 
Gaziantep Sağlık Camiası Yasta: Genç Hemşire Medet Balkan’dan Acı Haber Geldi
Gaziantep'te tepki çeken görüntü: Küçük kızını darbedip motosikletle sürükledi
Başkan Murat Danacı MUHTARLIKLARI KAPATIN!
Gaziantep'te kaza Biri ağır 2 yaralı!
Gaziantep’te KADES Seferberliği
Şahinbey'de 06.06.2026 yoğunluğu: Bir günde 106 nikah kıyıldı
Gaziantep'te 7 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep’te 15 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
CHP'de Şok İstifa! Meclis Üyesi AK Parti'ye Geçti
Gül'den Koç'a sert tepki 
Dünya Çevre Günü’nde sıfır atık ve sürdürülebilir yaşam mesajı verildi