Bakan Ersoy’dan Şahinbey Belediyesi’nin dev eserlerine tam not

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Ersoy’dan Şahinbey Belediyesi’nin dev eserlerine tam not
Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan Şahinbey Millet Kütüphanesini ve Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Bir dizi ziyaretler için Gaziantep’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ne yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi’nin inşaat çalışmalarını inceledi. Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi olacak olan Şahinbey Millet Kütüphanesi’nde inşaat çalışmalarını ve proje görsellerini inceleyerek Başkan Tahmazoğlu’ndan çalışmalardaki son durumla ilgili bilgi aldı.

BAKAN ERSOY KONGRE MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindeki heyet Şahinbey Millet Kütüphanesinden sonra Şahinbey Kongre Merkezi’ni ziyaret etti. Dev tesiste salonları gezip Şahinbey Konservatuarı’nda eğitim alan öğrencilerle bir araya gelen Bakan Ersoy öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

İKİ DEV ESER

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ne yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi olacak. 40.000 m2 alan üzerine inşa edilen devasa kütüphane beş katlı olup 24 saat açık olacak. Kütüphane içerisinde grup çalışma salonları, çocuk kütüphanesi, engelsiz yaşam kütüphanesi, yemekhane ve kafeterya, ücretsiz internet hizmetleri verilecek ve internet üzerinden gençler dünyanın dört bir tarafındaki kütüphanelere bağlanarak istedikleri bilgilere erişebilecekler.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en büyük kongre merkezi olan Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nin içerisinde 1600 kişilik büyük salon, iki tane 450 kişilik salon ve 11 tane toplantı salonu bulunuyor. Ayrıca Merkezin içerisinde iki katlı otopark, restoran, gençlik merkezleri bulunuyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi içerisinde bulunan evlendirme müdürlüğünde yeni evlenecek çiftler en güzel anlarını yaşıyorlar. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nin açılışı 2021 yılının Aralık ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göçer: Hastanelerdeki yoğunluk mağduriyetlere neden oluyorÖnceki Haber

Göçer: Hastanelerdeki yoğunluk mağduriye...

Gaziantepli genç öğretmen karaciğer nakli bekliyor…Sonraki Haber

Gaziantepli genç öğretmen karaciğer nakl...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 9 Haziaran da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Mecliste gündem asfalt sezonu ve haşereyle mücadele
Psikiyatri Uzmanı Dr. Celal Yaşamalı SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde
Gaziantep'te 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şahinbey, Okul Sporları Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkan Yılmaz, 10 mahalle muhtarı ile bir araya geldi
Başkan Şahin, temeli atılacak merkezin arazisinde incelemelerde bulundu
MHP Gaziantep’te Sinerji Dalgası
Gaziantep Sanayisinin Duayeni Mehmet Ali Topçuoğlu Hayatını Kaybetti
Özyurt: Nizip’in Üretim Gücü, Küresel Pazarlardaki En Büyük Güvencemizdir
Eve giren yılanı itfaiye ekipleri çıkardı
Duayen Gazeteci Yusuf Ağar’a Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden "Meslekte 50 Yıl Onur Ödülü" Verildi
Prof. Dr. İrfan Koca: Bel fıtığı artık gençlerin de sorunu
Gaziantep'te Jandarmadan Kaçışa Geçit Yok: 2 Hükümlü Yakalandı
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi 20’nci kuruluş yılını coşkuyla kutladı
TOBB Çimento Meclisi Başkanlığına Adil Sani Konukoğlu seçildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden patent ve araştırma performansında çifte başarı
Erdem Koleji’nden uluslararası gurur: Melek Ecem Güven’den önemli başarı
Gaziantep'te acı son: Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de 13. kez başkanlığa seçildi