Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü’den Aşure Günü Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü’den Aşure Günü Mesajı
Abone ol
5 Temmuz 2025 Cumartesi günü idrak edilecek Aşure Günü dolayısıyla açıklama yapan Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü,“Muharrem ayı vesilesiyle, bu topraklarda derin bir iz bırakan Kerbela hadisesini, Hz. Hüseyin ve yoldaşlarının hak ve adalet uğruna gösterdiği destansı direnişi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Muharrem, sadece bir hicri ay değil; adaletin, kardeşliğin ve vicdanın çağrısıdır. Bu çağrıyı en yakıcı şekilde hissedenlerden biri de bu ülkenin barış, adalet ve ahlak mirasını taşıyan Alevi yurttaşlarımızdır”.

Ayrıca Muharrem ayının birlik, adalet ve kardeşlik değerleriyle hatırlanması gerektiğini vurguladı. İl Başkanı Murat Üzümcü, Hz. Hüseyin’in Kerbela’da sergilediği adalet ve ahlak mücadelesine atıfta bulunarak, “Bu mücadele yalnızca bir inanç grubunun değil, tüm insanlığın ortak vicdanıdır” dedi.

Açıklamasında Alevi yurttaşlara da özel bir parantez açan İl Başkanı Murat Üzümcü, “Alevi canlarımız asırlardır bu topraklara kardeşlik tohumu eken, vicdan ve adalet duygusunu diri tutan asli unsurlardandır” diyerek Anahtar Parti’nin bu konudaki kararlılığını şu sözlerle dile getirdi:

“Cemevlerinin hükümetçe desteklenmesinin yerinde olduğunu ve daha fazla desteğin de mümkün olduğunu ifade ederek, Alevi inanç ve kültürünün kamusal alanda görünür kılınması ve tüm yurttaşlarımızın eşit haklara kavuşması için desteğimiz sürecek.”

Muharrem orucunun yalnızca fiziksel bir açlık olmadığını, aynı zamanda zulme karşı bir direniş, vicdanı canlı tutan bir öğreti olduğunu kaydeden Murat Üzümcü, “Bilhassa Türk Milleti için Aşure bize gösteriyor ki farklı tatlar, bir araya geldiğinde en anlamlı birliktelikleri oluşturabilir. Tıpkı bu ülkenin renkleri gibi, acıyı bal eyleyerek bu matem bize has bir çözüm yoludur” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Murat Üzümcü, açıklamasının sonunda “Muharrem ayı, birlikte yaşamanın, acıları paylaşmanın ve barışı büyütmenin vesilesi olsun” diyerek, tüm Alevi yurttaşların oruçlarını, dualarını ve lokmalarını saygıyla selamladıklarını belirtti.

Anahtar Parti Gaziantep  İl Başkanı Murat Üzümcü’den Aşure Günü Mesajı

5 Temmuz 2025 Cumartesi günü idrak edilecek Aşure Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Anahtar Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Üzümcü, Kerbela’yı, Hz. Hüseyin ve yoldaşlarının adalet uğruna verdiği onurlu mücadeleyi rahmetle andıklarını belirtti.

Muharrem ayı, yalnızca bir inanç takvimi değil; kardeşlik, vicdan ve adaletin çağrısıdır” diyen İl Başkanı Murat Üzümcü Alevi yurttaşların bu topraklarda asırlardır vicdanı ve kardeşliği diri tuttuğunu vurguladı.

Cemevlerine destek konusundaki hassasiyetlerini yineleyen Murat Üzümcü,Aşure’nin bu milletin farklı renklerini bir arada tutan ortak vicdanı simgelediğini ifade ederek, tüm Alevi canların oruçlarını ve lokmalarını saygıyla selamladığını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekmek Parası İçin Gittiği Birecik’te Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Ekmek Parası İçin Gittiği Birecik’te Hay...

Gaziantep Büyükşehir’in destekleriyle 420 çocuk sporla buluşuyorSonraki Haber

Gaziantep Büyükşehir’in destekleriyle 42...

Yorum Yazın

Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası 
Yılmaz’dan üniversite adaylarına destek
Atatürk Heykeli yeni yerine taşınıyor