Altı aydır hiç durmadan hıçkırıyordu, sağlığına kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altı aydır hiç durmadan hıçkırıyordu, sağlığına kavuştu
Abone ol
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde göğüs cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilen özel bir operasyon, uzun süredir geçmeyen hıçkırık şikâyetiyle yaşam kalitesi bozulan bir hastanın sağlığına kavuşmasını sağladı.

32 yaşındaki kadın hasta, tam 6 ay boyunca hiç durmadan devam eden hıçkırık nedeniyle çalışamaz hale geldi. İlaç tedavisi, sinir blokajı ve farklı girişimlere rağmen bir türlü sonuç alınamadı.
Gaziantep Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Onur Bayrakçı ve ekibi tarafından, kapalı yöntem (uniportal VATS) ile gerçekleştirilen özel bir cerrahi işlem sonucunda hastanın hıçkırığı son buldu.

“Bu tarz bir vakayla ilk kez karşılaştık”
Operasyonu gerçekleştiren Dr. Onur Bayrakçı, yapılan işlemi şöyle anlattı:
“Bu tarz bir vakayla biz de ilk kez karşılaştık. Hıçkırıklar normalde ilaç tedavisiyle geçer ama bu vakada ilaç ve birçok girişim yapılmasına rağmen sonuç alınamamıştı. Yaptığımız operasyon sonrası hastamız 6 gündür hiçbir şikâyet yaşamıyor ve sağlığına kavuştu. Bu başarılı operasyon, uzun süreli hıçkırığın tedavisinde önemli bir umut ışığı oldu. Hastamıza sağlıklı bir ömür diliyorum.”

“Hastanemiz bölgeye hizmet vermeye devam ediyor”
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Ilgın Türkçüoğlu ise şu ifadeleri kullandı:
“Hastamız bize 6 aydır geçmeyen hıçkırık şikâyetiyle başvurdu. Göğüs cerrahi ekibimizin başarılı operasyonu sonrası şu an gayet iyi. Hastanemizde bu ve benzeri birçok özellikli işlem ve ameliyat yapılıyor. Hem yapısal hem de teknik cihaz anlamında bölgemize hitap eden bir sağlık kuruluşu olarak hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz.”

“Onur hocama ve ekibine teşekkür ediyorum”
Hastanın kendisi de ameliyat sonrası duygularını şöyle aktardı:
“Hıçkırığım uyanır uyanmaz başlıyordu, çalışamıyordum, günlük hayatım etkilenmişti. Birçok işlem yaptırdım ama en sonunda çareyi Gaziantep Şehir Hastanesi’nde buldum. Onur hocama ve ekibine teşekkür ediyorum, şu an gayet iyiyim.”
Bu başarılı operasyon, Türkiye’de uzun süreli ve dirençli hıçkırık vakalarının cerrahi tedavisinde yeni bir umut ışığı olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te 13 yaşındaki kızın ölümü şoke ettiÖnceki Haber

Gaziantep'te 13 yaşındaki kızın ölümü şo...

Yılmaz’dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajıSonraki Haber

Yılmaz’dan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Yorum Yazın

Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı
Gaziantep’te Öğretmenlere Promosyon Müjdesi
CHP’li Öztürkmen’den Kılıç’a ziyaret
Gaziantep’te ünlü müteahhidin acı sonu: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”
Gaziantep Sağlık Altyapısına Yeni Hekim Desteği
Gaziantep’te Destek Kararı: Su Baskını Zararları Ödenecek
İMO Şube Başkanı Bulut’tan kritik uyarı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, süper hücre bilançosunu açıkladı
Gaziantep’te fabrikadan yangın: Ekipler anında müdahale etti 
Fırtına felaketi: 1 ölü, 40 yaralı