
Almanya’da biletini sorduğu yolcu tarafından darp edilerek öldürülen Gaziantepli kondüktör Serkan Çalar’ın, 18 yıl önce aynı şehirde kundaklanan binada can veren 8 Gaziantepli ile akraba olduğu ortaya çıktı. Serkan Çalar’ın yangının 18. yıldönümünde yaşamını yitirmesi ise acı bir tesadüf oldu.
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde bir apartmanda 3 Ocak 2008 tarihinde çıkan yangında Gaziantepli Medine Kaplan, kızı Belma, gelinleri Hülya Çalar Kaplan ve Döne Kaplan ile torunları Kenan, Kamil, İlyas, Karanfil ve Dilara yaşamlarını yitirmişti. 18 yıl önceki yangında ölen Hülya Kaplan’ın geçen pazartesi günü aynı şehirde uğradığı saldırı sonucu ölen Serkan Çalar’ın amcasının kızı olduğu öğrenildi.
Olayın meydana geldiği tarihte aynı şehirde yaşayan Serkan Çalar (36), kondüktör olarak görev yaptığı trene binen bir yolcudan biletini göstermesini isteyince Yunan vatandaşı olduğu öğrenilen yolcunun saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve başına aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirdiği belirlenen Serkan Çalar, yangının 18. yıldönümünde yaşam mücadelesini kaybetti.
Cenazesi Gaziantep’e getirilen Serkan Çalar, ailesi ve yakınlarının yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kurumu temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle Gaziantep Asri Mezarlıkta toprağa verildi.
Serkan Çalar’ın katil zanlısı olan Yunan yolcu yakalanıp tutuklanırken, 18 yıl önceki yangında ölen yakınlarının canına mal olan yangını siyah saçlı bir kişinin çıkardığı yönünde görgü tanığı ifadeleri olmasına rağmen savcılık, yangının kundaklama sonucu çıkmadığını belirterek soruşturmayı sonlandırınca olayla ilgili tutuklanan 2 kişi ise delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı.
Serkan Çalar’ın amcasının oğlu Ergin Çalar, “Serkan sadece 60 Euro verip bilet almayan bir yolcunun saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. 11 ve 13 yaşlarında iki oğlu var. Babası Erdal Çalar olayı duyunca kalp krizi geçirdi. Şu anda hastanede yatıyor ve bypass ameliyatı geçirmesi gerekiyor. Serkan çok iyi bir insandı. Herkes tarafından sevilen biriydi. Acımız büyük, bunun hesabının sorulmasını istiyoruz” dedi.
Kaynak:Haber Merkezi


































Yorum Yazın