Ahi: Yeşil Dönüşüm İlerleyen Yıllarda Çok Önemli Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahi: Yeşil Dönüşüm İlerleyen Yıllarda Çok Önemli Olacak
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Avrupa İmar Ve Kalkınma Bankası (EBRD) Destekleriyle Kurduğu Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezi Organizasyonunda “Sanayide Kaynak Verimliliği Ve Döngüsel Ekonomiye Geçiş Semineri” Düzenlendi.

GTO’da Düzenlenen Seminer İle Yeşil Dönüşüm’ün İşletmeler Açısından Giderek Önem Kazanmaya Başladığı Bu Dönemde İşletmelerde Sürdürülebilir Uygulamaların Keşfedilmesi, Üretimde Kullanılan Kaynakların Optimize Edilmesi, İsrafın Azaltılması Ve Döngüsel Ekonomi Modellerini Benimsenmesi Noktasında Farkındalık Yaratıldı.
Özdurak: Gaziantep’in Verimlilik Yeteneğinin Gelişmesi Çok Önemli
Seminerin Açılış Konuşmasını Yapan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak GTO Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezini Yeşil Dönüşüm Konusunda Bölge İşletmelerine Farkındalık Yaratmak Ve Dönüşüm Süreçlerine Destek Olmak İçin Kurduklarını Belirterek “Kaynakların Sınırlı Hatta Hızla Tükendiği Bir Dünyadayız. Dolayısıyla Da Kaynakları Nasıl Kullandığımız, Geleceğimizi Belirler. Nasıl Sorusunun Cevabı Da Elbette Verimlilik… Bir Üretim Ve İhracat Kenti Olan Gaziantep İçin Bu Verimlilik Yeteneğinin Gelişmesinin Çok Çok Önemli Olduğunu Düşünüyorum.” Dedi
Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezi Projesinde İş Birlikleri Ve GTO’nun Birçok Projesinde Destekleri Olan EBRD’ye Ve Projenin Yönetim Sürecinde İş Birliklerinden Dolayı IDEMA’ya Teşekkür Eden Özdurak, Konuşmasına Şöyle Devam Etti:
“GTO Olarak Merkezimiz Aracılığı İle Bu Dönüşüm Sürecinde İşletmelerimize Bugünkü Seminerde Olduğu Gibi Hem Bilgilendirme Hem De Firmaya Özel Danışmanlık Hizmeti Yoluyla Rehberlik Etmeyi Hedefliyoruz. Bu Hedef İçin Mevcut Durumu Tespit Etmek Üzere Bir Anket Yaptık. Bu Anket Bize Yerelde Neler Yapmamız Gerektiği Konusunda Bazı İpuçları Veriyor. Ancak Bu İpuçlarını Küresel Ve Ulusal Düzeydeki Politikalarla, Gelişmelerle Uyumlu Şekilde Aksiyona Çevirmezsek O Bahsettiğimiz Verimlilikten Uzaklaşır, Kaynakları Heba Ederiz.” Şeklinde Konuştu.
Ahi: Yeşil Dönüşüm İlerleyen Yıllarda Çok Önemli Olacak
Özdurak’ın Ardından Kürsüye Gelen IDEMA Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ahi İse Tüm Projeleri Kalkınma Odaklı Yürüttüklerini Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezinin De Bu Anlamda Çok Değer Verdikleri Bir Proje Olduğunu Söyleyerek, “Bu Proje GTO Üyelerinin Geri Bildirimleriyle, İhtiyaç Ve Talepleriyle Hareket Ediyor. İlerleyen Yıllarda Çok Önemli Olacak Yeşil Dönüşüm Konusunda Buradaki Firmaların Gelişimini Görmekten Büyük Mutluluk Duyacağız. GTO’ya Bu Projedeki Öncülüğü İçin Çok Teşekkür Ediyorum.” İfadelerini Kullandı.
Konuşmaların Ardından Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezi Proje Takım Lideri Serdar Kabukçuoğlu, GTO Tarafından Üyelerinin Katılımıyla Düzenlenen Anket Çalışmasının Çıktılarını Değerlendirerek Merkez Çalışmalarına Bu Anket Sonuçlarına Göre Yön Verileceğini Aktardı.
Etkinliğin Devamında Moderasyonunu GTO İş Geliştirme Danışmanı Figen Çeliktürk’ün Üstlendiği Panelde T.C. Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döngüsel Ekonomi Müdürlüğü Çevre Ve Şehircilik Uzmanı Ece Dinsel “Döngüsel Ekonomiye Geçiş İçin Türkiye’nin Yol Haritası”, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Kılıç “Sanayide Kaynak Verimliliğinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Rolü”, Enerjisa Sürdürülebilirlik Ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşçıoğlu İse “Kaynak Verimliliği İyi Uygulama Örneği: Daha İyi Bir Gelecek Platformu” Konusunda Sunum Gerçekleştirdi.
İlgiyle Takip Edilen Etkinlik Soru-Cevap Bölümüyle Sona Erdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köy evlerinde alt yapı çalışmaları başladıÖnceki Haber

Köy evlerinde alt yapı çalışmaları başla...

SANKO “AP” Okulu OlduSonraki Haber

SANKO “AP” Okulu Oldu

Yorum Yazın

Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı
Gaziantep’te iki araç kafa kafaya çarpıştı! 10 yaralı
Korkutan deprem! Gaziantep'te hissedildi...
3 Puanı 3 Golle Aldık! Gaziantep FK - Konyaspor: 3 - 1
Gaziantep’te 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
ASİD Genel Başkanı Dr. Yıldırım'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı