Yılmazkaya: Siyasal kadrolaşma eğitimin kalitesini bozdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya: Siyasal kadrolaşma eğitimin kalitesini bozdu
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, eğitim emekçilerinin sorunlarına değinerek, AKP’nin yanlış eğitim politikalarını eleştirdi.

AKP iktidarı döneminde öğretmenlerin sosyal, kültürel ve özlük hakları konusunda gerilediğini vurgulayan Yılmazkaya, "17 yıllık AKP iktidarının eğitimi siyasallaştırması öğretmenlerin psikolojisini bozdu, idealist duygularla mesleğe başlayan genç öğretmenlerimizi baskılar ve mobingler yüzünden intiharlara sürükleniyor. Bunun en son örneği Gaziantep’te 25 yaşında intihar eden Saadet Öğretmen oldu." 

Siyasal Kadrolaşma Eğitimin Kalitesini Bozdu

Yılmazkaya, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; 

“AKP iktidarı, 17 yıllık süreçte öğretmenlerimizin yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünde yeterli ve gerekli adımları atmamış, kadrolaşma, eğitimin niteliğini değiştirme, bilimsellikten ve ulusal değerlerden yoksun müfredat programları, sözleşmeli öğretmenlik, açlık sınırına yakın ücret, yargı kararlarını tanımama gibi uygulamalarla öğretmenlerimizin içine düştüğü sorunları çığ gibi büyütmüştür. Eğitim sistemimizdeki sorunları çözmek yerine bu sorumluluğu öğretmenlerimizin üzerine yıkan anlayışı uygulayan AKP iktidarı döneminde öğretmenlerin alım gücü çok fazla düşmüştür. 

Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır.

Düşünebilen, sorgulayabilen, gelişmeye ve yeniliklere açık, demokratik ve çağdaş yaşamı ilke edinen, birey olmayı başarabilen kuşakların yetiştirilmesinde en büyük güvencemiz öğretmenlerimizdir. Bu temelin oluşturulmasında Cumhuriyet öğretmenlerinin yoğun emeği vardır. Nitelikli kamusal eğitimin desteklenmesi gerekirken, devlet okulları yerine, özel okulların teşvik edilerek eğitimin paralı hale getirilmesi, Kamusal eğitim hizmetini veren öğretmenlerin değersizleştirilmeye çalışılması, geleceğimizi etkileyecek en büyük tehlikelerden bir tanesidir.

Öğretmenler toplumun aydınlık yüzüdür. Evrensel değerlerin, barışın, kardeşliğin, insan hakları, emeğin hakları ve demokrasiye saygının yerleşmesi için uğraşan eğitim emekçileridir.

Türkiye’deki öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları geçtiğimiz yıllar içinde sürekli gerilemiştir. Eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, siyasi kadrolaşma ile okul dönüşümleri, özür grubu atamalarında yaşanan sorunlar, eğitim yöneticilerinin sendikal-siyasal referanslara göre belirlenmesi yaşanan sorunları daha da arttırmıştır. Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için, öğretmen yetiştirme ve istihdam politikalarının uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimiz olan eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum…’

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantepli halıcılar Uzakdoğu’dan umutlu döndüÖnceki Haber

Gaziantepli halıcılar Uzakdoğu’dan umutl...

GKV’nin Öğretmenler Günü Balosu Coşkulu GeçtiSonraki Haber

GKV’nin Öğretmenler Günü Balosu Coşkulu...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı