Yılmazkaya: Bunlar mahalle esnafına büyük darbe vuruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılmazkaya: Bunlar mahalle esnafına büyük darbe vuruyor
Abone ol
Zincir marketlerin fiyatlardaki tekelleşme ve yüksek fiyatlama konusunda yaşanan mağduriyetlerle ilgili gerekli adımları atılmalı diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Her sokak ve caddede açılan bu zincir marketler A’dan Z’ye her şeyi satmaya başladı. Bunlar mahalle esnafına büyük darbe vuruyor” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a yazılı soru önergesi veren Yılmazkaya, BİM, A-101 ve ŞOK market zincirlerinin sattıkları ve kendi mağazaları için fason ürettirdikleri benzer ürünleri organizeli bir şekilde hareket ederek kuruşu kuruşuna aynı fiyatlara sabitlemekte ve rekabet kurallarına aykırı hareket etmektedirler” ifadelerini kullandı. 

“Bu market zincirleri piyasada bir denge bırakmadı” diyen Yılmazkaya, “Mahalle esnafı için daha adil bir rekabet ortamı şart!” ifadelerini kullandı.

Yılmazkaya, “Gıda dışında araç lastiğinden zücaciye, beyaz eşyadan kırtasiye malzemelerine, elektronikten konfeksiyona kadar her şeyi satmaya başlayan bu market zincirleri mahalle esnafına büyük darbe vurmakta” olduğunu belirtti. 

“Zincir marketlerden sonra eve teslim market uygulamaları da mahalle esnafını etkileyen bir faktör” diyen Yılmazkaya, “Her geçen gün tüm mahalle, sokak ve caddeleri dolduran zincir marketleri A’dan Z’ye elektronikten kırtasiyeye her şeyi satan bu marketler her sokağa peş peşe açılarak esnafı bitme noktasına getirdi. Birbirlerine rakip olma adına yan yana ve karşılıklı açılan bu marketlerinde büyük fiyat aldatmacaları yapılmakta. Tüketicilerin aldatıldığı bu fiyat politikasıyla bir markette süt 5,25 kuruş ise diğer market zincirlerinde de (ŞOK- A-101, BİM) aynı fiyatlara satılıyor. Bu konuda Ticaret Bakanlığının gerekli denetimleri yapması gerek. Sadece bir kalemde değil onlarca kalemde aynı fiyat tekelini oluşturan bu market zincirleri tüketiciyi yanıltmaktadır.

BİM, A-101 ve ŞOK market zincirleri sattıkları ve kendi fason ürettirdikleri benzer ürünleri kuruşu kuruşuna aynı fiyatlara sabitlemekte ve rekabet kurallarına aykırı hareket etmektedirler. Serbest rekabet kurallarına aykırı hareket ederek organize yapılan bu fiyat politikası vatandaşımızı zarar uğratmakta ve bu fiyat tekelleşmesi market zincirlerinin karını yükseltmektedir. 

Gıda dışında araç lastiğinden zücaciye, beyaz eşyadan kırtasiye malzemelerine, elektronikten konfeksiyona kadar her şeyi satmaya başlayan bu market zincirleri mahalle esnafına da büyük darbe vurmakta.  

Zincir marketlerin fiyatlarındaki tekelleşme ve yüksek fiyatlama politikası konusunda yaşanan mağduriyetlerle ilgili gerekli adımlar atılmalı, mahalle esnafına da sahip çıkılmalıdır” diyen Yılmazkaya, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a şu soruları yöneltti;  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te vaka sayısı artarsa bunun sorumlusu AKP’dirÖnceki Haber

Gaziantep’te vaka sayısı artarsa bunun s...

Bütün ihracatçılarımızın ortak sorunu konteynerde yaşanan sıkıntılarSonraki Haber

Bütün ihracatçılarımızın ortak sorunu ko...

Yorum Yazın

Gaziantep protokolünden 29 Ekim mesajı
Yılmaz’dan Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Gaziantep - Kilis yolunda kaza: 5 yaralı
Yeniden Refah Partisinde İslahiye ve Nizip’te işlem tamam
4 defineci suç üstü yakalandı!  Dedektörle tarayıp kazdılar 
Gaziantep turizim yolunda feci kaza
Gaziantep'te miras cinayeti! Amca öldü, yeğen yaralı
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi
 Genç liderler GİBTÜ‘nün ortak olduğu programda buluştu
Kesinleşmiş 30 yıl cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Medical Point’te Hasta Hakları Günü etkinliği yapıldı
Belediye’nin kursları ile hayatları değişti
Mehmet Pamuk’a silahlı saldırı!
Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu had safhaya çıkıyor
Başkan Fedaioğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Memik Yılmaz’ı mutlu eden sonuç
A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim
Gaziantep'te çifte kazada! 6 yaralı
Bilal Çeker'in mutlu günü 
Büyükşehir, çiftçilere ücretsiz akaryakıt dağıtımına başladı